COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 800
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 230
Не досаждаш. Не ги пипам, единствено почиствам с памуче спирт външните части на маската.

# 1 231
  • София
Маска,ръкавици и в устата най-лютия ментов бонбон 🥵 Дори и да попадне вируса в гърлото Ви,ментовия бонбон разваля благоприятната за развиване среда и умира 🤗
Това, за бонбона, къде го прочете? Не че е лошо, но все пак да се знае от къде е.
Аз също от началото на истерията съм заредена нон-стоп с ментови бонбони,обикновено лукчета с билките,най-лютият модел и нон стоп смуча като луда,толкова бонбони през живота си не съм яла:flushed:От лекар знам че е хубаво да се смучат лукчета или някакви бонбони ,защото овлажняват гърлото и така по-трудно се закрепят вирусите.

# 1 232
Аз пък от ЛЛ, знам, че бонбоните трябва да са без захар. Специално лукчетата, които са с доста захар, гърлото изсъхва и усещаш всяка една прашинка, и почва една дразнеща кашлица. Така подредих детето една година, с тях. Наложи се, да й изпишат едни хапчета за овлажняване на лигавицата. Може и да не обяснявам точно, но така съм го разбрала.

# 1 233
Glikoza, аз имам поръчка от 13.03 от Фрамар, на 19.03 ми се обадиха, че такъв спирт и гелове нямало имало други, ок съгласих се и казаха че тази седмица, която мина ще получа поръчката. Е не я получих. Писах на Вайбър два пъти, не ми отговориха, сега им писах през контактната форма, да видим.

# 1 234
  • София

Ето го!
Дано повече хора имат търпение да го изгледат.
https://www.youtube.com/watch?v=ilUfmZVTfCA&feature=youtu.be … Xd3TwcljEKJ0IhGl8
Изгледах го! Много е сложно, но е така добре представено, че с една малко по-висока обща култура ще го разбереш. Обхваща огромен период , който е представен, също ми беше интересно да го чуя,  възникване,  защо е възникнал и как е мутирал, как се разпространява, как заразява, по колко възможност хора може да заразява - огромен, мерки на противопоставяне, относно Италия, Испания, графики на разпространение във времето ..има и момент на разглеждане на заразяването в Б-я и разпространението във времето, графика на времето и евентуален  пик,  възраст по летален изход при хората, за фриволния избор на някои страни и последствията, примерно Великобритания, как няма страна в света да поеме толкова много болни и липса съответно на апаратура за обслужване на  толкова много болни хора,   видовете грип до момента, видове тестове и разглеждането им, кои са надеждни и кои не,  и колко пъти отново и отново трябва да се правят тестове.........това трябва да се гледа още няколко пъти. Не бих искала още да  коментирам, защото съм крайно настроена негативно за изхода на отстраняването на вируса...
Благодаря , че го пусна, колкото и да е страшно, да, това е точната дума "страшно" трябва да сме наясно,  че ....няма да коментирам, по добре - нищо.
Мога ли да те помоля да го пуснеш и в другата тема, дано там някой да го изгледа, защото от тъпи коментари там ми писна, кой от кой е по велик със знанията си, ама само си мислят , че нещо знаят. Това е изключително сложна мутация и не виждам как могат да се справят и с лекарство , а за ваксина не би трябвало и да се мисли за момента.

# 1 235
  • София

Ето го!
Дано повече хора имат търпение да го изгледат.
https://www.youtube.com/watch?v=ilUfmZVTfCA&feature=youtu.be … Xd3TwcljEKJ0IhGl8
Изгледах го! Много е сложно, но е така добре представено, че с една малко по-висока обща култура ще го разбереш. Обхваща огромен период , който е представен, също ми беше интересно да го чуя,  възникване,  защо е възникнал и как е мутирал, как се разпространява, как заразява, по колко възможност хора може да заразява - огромен, мерки на противопоставяне, относно Италия, Испания, графики на разпространение във времето ..има и момент на разглеждане на заразяването в Б-я и разпространението във времето, графика на времето и евентуален  пик,  възраст по летален изход при хората, за фриволния избор на някои страни и последствията, примерно Великобритания, как няма страна в света да поеме толкова много болни и липса съответно на апаратура за обслужване на  толкова много болни хора,   видовете грип до момента, видове тестове и разглеждането им, кои са надеждни и кои не,  и колко пъти отново и отново трябва да се правят тестове.........това трябва да се гледа още няколко пъти. Не бих искала още да  коментирам, защото съм крайно настроена негативно за изхода на отстраняването на вируса...
Благодаря , че го пусна, колкото и да е страшно, да, това е точната дума "страшно" трябва да сме наясно,  че ....няма да коментирам, по добре - нищо.
Мога ли да те помоля да го пуснеш и в другата тема, дано там някой да го изгледа, защото от тъпи коментари там ми писна, кой от кой е по велик със знанията си, ама само си мислят , че нещо знаят. Това е изключително сложна мутация и не виждам как могат да се справят и с лекарство , а за ваксина не би трябвало и да се мисли за момента.

Страшно е, да.

Не бих могла по-добре да резюмирам.

Пусни го в другите теми, където прецениш. Аз тук го открих, споделено от Alisa.

Дано не ги откаже това, че е дълго над два часа. Всяка дума е своеобразна аларма, послание. Толкова висококачествено и достъпно поднесено, че трябва да се види от повече хора.

За съжаление не би ни направило по-спокойни, а само по-информирани.

# 1 236
Гледах предаването, благодаря за линка Flowers Rose
На мен ми хареса, защото информацията донякъде сякаш ме поуспокои. Например, ясно се казва, че 80 % от заразените имат леки/ средни симптоми, което лично за мен, е успокояващо...
Публикувах линка и в другата тема. Simple Smile

# 1 237
  • София
Гледах предаването, благодаря за линка Flowers Rose
На мен ми хареса, защото информацията донякъде сякаш ме поуспокои. Например, ясно се казва, че 80 % от заразените имат леки/ средни симптоми, което лично за мен, е успокояващо...
Публикувах линка и в другата тема. Simple Smile
Пропуснала си нещо относно леките и средни симптоми,  не е успокояващо, защото точно те разнасят заразата в неограничено количество......и затова трябва да се правят тестове и да се повтарят и повтарят.

# 1 238
Ще призова в тази тема да се придържаме към предпазни средства, за да не стане кашата от съседната тема. Моля ви.

# 1 239
  • София
В тази връзка, вчера в аптека "Витания" в "Кафланд" Люлин имаше еднократни (нещо от сорта на 5 за 9 лв., не помня точно) и многократни маски (6 лв.). Имаше и много антибактериален гел.

Получих маските от Maskpro. Изглеждат добри. Неорпенът е с големи дупки за дишане, но филтърът вътре е с пластина на носа и много плътно прилепва. Като цяло маската прилепва добре и въпреки филтъра ffp3 се диша много лесно. Пише, че филтърът е за 20 дни непрекъснато носене. Не се пере.

# 1 240
Поствам и тук. За смисъла и ползата от носене на маски:
https://medium.com/@Cancerwarrior/covid-19-why-we-should-all-wea … nale-280e08ceee71

# 1 241
Потърсих в сайта на аптека "Витания", няма за многократна употреба. Дават само обикновените хирургически маски.
https://vitania.bg/bg/konsumativi-instrumenti/meditzinska-hirurg … -filtar-h-1-19116
Но пишат, че били за  бактериална филтрация с разлика в налягането и има протокол от изпитване.
Ето го:
https://vitania.bg/data/uploads/filemanager/meditzinska-hirurgic … se-serti-1336.pdf
-------------------------------------

Маските вече стават задължителни на открити и закрити обществени места.

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/30/rd-01-168.pdf
"Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице."
Глобата за нарушени от физическо лице е 5000 лв. на основание нов чл. 209а. ал.(1) от Закона за Здравето във връзка с чл. 63, ал. (1) и ал. (2) ЗЗ.

Разпоредено е предварително изпълнение на заповедта.

Скрит текст:
чл. 209а. ал.(1) Който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 1 или 2, освен ако деянието съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.
(2) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.
(3) Нарушенията по ал. 1 и 2 се установяват с актове, съставени от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на регионалната здравна инспекция, длъжностни лица, определени от директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.
(4) Наказателните постановления се издават съответно от директора на съответната регионална здравна инспекция, директора на съответната областна дирекция на Министерството на вътрешните работи и кмета на съответната община."

Чл. 63. (1) При възникване на извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването въвежда противоепидемични мерки на територията на страната или на отделен регион.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Мерки по ал. 1 на територията на отделна област или община могат да се въвеждат и от директора на съответната регионална здравна инспекция.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:40 от Diorela

# 1 242
Това са новите ни маски 😁👑
Скрит текст:
Скрит текст:
  много са хубави може ли да ми пишете от къде са

# 1 243
Филтър PM 2.5 защитава ли, съвсем се обърках? Confused

# 1 244
PM 2.5 са фини прахови частици 2,5 микрона или просто казано маски против смог. Сигурно пазят, но не е ясно колко.

Общи условия

Активация на акаунт