COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 821
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 215
Вирусоложка ,фармацефт и брат ми които е лаборант .Отделно съм в медицинските среди,други препоръчват или сладолед или врял чай ... идеята е в устата да поддържаш температура различна от 36,7 (идеалната за всякакъв вид бацил) за да не му позволяваш да се “настани” и да се развива в теб ...

И как ментовият бонбон променя тази температура в устата? А в носа, защото това е най-типичното място на проникване на въздушно-капкови инфекции?
Ментолът дразни рецепторите по същия начин, както и студът и предизвиква такова усещане, но не съм срещала до сега да променя температурата.

ами купете си едно пакетче голиа или най-лютите бонбони и сама анализирайте това ,което се случва вашата уста !
Това въобще не дава отговор на въпросите ми.
Често ползвам билковите лукчета с мента, защото ментолът облекчава бронхоспазмите. Не съм забелязала температурата в устата ми да намалява. Едно е усещане за студ, друго е реално охлаждане.

# 1 216
Може би увеличават слюнкоотделянето лукчетата, така предпазват и охлаждат. Ама за носа и очите нищо не правят, което не пречи да си ходим с бонбоните в устата Joy .

# 1 217
Само да вметна, че в слюнката има страшно много бацили повечето от които са полезни разбира се, НО предоставя идеална среда и за зловредните, така, че аз лично бих избягвал всякакви неща да смучене особено ако се разхождам навън.

# 1 218
За доставка на хранителни продукти в Пловдив и околните села може да ползвате homebag.bg. Магазини Лекси.

# 1 219
  • София
Благодаря ти, че го сподели! Толкова съжалявам, че отложих за следобеда да го видя Sad  Някъде след половината гледане прекъсна и изписа, че видеото е частно.

# 1 220
някой успял ли е да поръча с homebag аз засега имам успех само с pingo но първите имат по-добър асортимент само че не мога да уцеля кога се пускат нови слотове не е в 12 ч вечерта както при pingo.

# 1 221
Благодаря ти, че го сподели! Толкова съжалявам, че отложих за следобеда да го видя Sad  Някъде след половината гледане прекъсна и изписа, че видеото е частно.
Изтрито е вече. Някой може ли да преразкаже, ако е имало нещо по-необичайно?

# 1 222
  • София
Вероятно е коментирано, но моля за информация с каква вода разреждате спирта?
Аз с розова вода ,а понякога и с минерална.
нещо друго добавя ли се, за да се използва за дезинфекция на ръцете? Мисля да го налея в опаковка от спрей и да се пръскам.
Аз си добавих към спирта 95%,глицерин и масло от чаено дърво .

# 1 223
  • In the land of Never Never
На 17 март поръчах 50 маски за еднократна употреба по 2 лева, и още някакви неща на сума 132 лева, от Фрамар. Някой пусна линк в темата тогава.
Нищо не съм получила. Писах им, казаха че имат много поръчки, което може би да е така. Но на мен маските ми трябват сега, след някое може да се предлагат повече, а и да са по-евтини.
Някой поръчал ли е тогава, получил ли ги е?
Другия вариант е да са ги свършили, и да чакат да им доставят пак, но това не е редно. Трябва реално да продават докато имат на склад. Бих предпочела да ми върнат парите, ако е така.
Пак ли да им пиша, или да се оплаквам ли в Комисията за защита на потребителите, не знам.
Редно е, ако имат много поръчки, да предупреждават на сайта, че поради ситуацията и много поръчки, доставките са след две или три седмици, да кажем.
Но това си губи смисъла да поръчваш, общо взето. Исках нещо да поръчам в Ремедиум, пише доставка след месец. Ами поръчах в Амазон, от нещата там идват по-бързо.

# 1 224
Извинявам се, че не е по темата! Какви са тези "слотове" в homebag, pongo?

# 1 225
слотове значи да пуснат свободни часове за доставка

# 1 226
  • София
Скрит текст:
Изтрито е вече. Някой може ли да преразкаже, ако е имало нещо по-необичайно?

Ето го!
Дано повече хора имат търпение да го изгледат.
https://www.youtube.com/watch?v=ilUfmZVTfCA&feature=youtu.be … Xd3TwcljEKJ0IhGl8

# 1 227
Аз се опитвам да го гледам,но прекъсва,може ли да ми кажете в колко са го излъчвали-аз мога да връщам и на коя дата?

# 1 228
Сърдечно ти благодаря! Белите филтри не са ли само против прах?
А какъв е този адаптер?
Белите филтри се наричат противопрахови, но наименованието не трябва да те подвежда. Има се предвид частици, всякакви частици. Те филтрират въздуха от вирусите. Газовете минават през тях и се филтрират в последствие от касетите с активен въглен, но сега няма нужда да се филтрират газове, а само частици.
Скрит текст:
Адаптера замества касетата с активен въглен. Ето какво представлява в разглобено и сглобено състояние.

Third, извинявам се, че досаждам пак. след употреба на маската сваляш ли филтрите и може ли да ги пръскам със спирт?

# 1 229
  • София
Аз се опитвам да го гледам,но прекъсва,може ли да ми кажете в колко са го излъчвали-аз мога да връщам и на коя дата?
Датата е вчерашна, не знам часа.

Общи условия

Активация на акаунт