COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 829
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 080
Тела за 15W луменисцентни се намират, но ето той разправя, че искат специален дросел. Мои познати преди двадесетина години ползваха такава пура върху обикновено тяло за да си обеззаразяват зоомагазина и тя си палеше без проблем.
Лампите, които се продават(15w, 30w, 55w с цокъл Т8), са с размер 438, 895мм, а телата са по-дълги. Тялото може да се скъси с подходящ инструмент. Както казах дросела е по-големия проблем. Ако е аналогов със стартер - това драстично ще намали живота на лампата и ефективността и.
Ако все пак си намерите компонентите, първо се уверете, че лампата е ozone free(на сайта на производителя по номер на модел). Всички нови лампи, са такива. На някои, дори пише че са с титаниев оксид(стъклото), което означава ozone free.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:12 от greystorm

# 1 081
  • София
Имаше много въпроси дали могат да се дезинфекцират и как маските за еднократна употреба. Надолу в линка има конкретни инструкции - https://www.obekti.bg/medicina/covid-19-protokoli-pri-izlizane-p … kBPC9ZdnFSB2B7FvU

# 1 082
Никой или поне не съм прочела да споменава,че трябва да се пие колоиден сребърен разтвор,а е достъпно във всяка една аптека.
Да, коментираше се по едно от предаванията при Цв.Ризова, ама кой от всичките докторя, не мога да кажа, че със сребърните лъжици, разтвори и подобни не вършат работа.
Дамата , която спомена за спирта от Софарма, няма как да се върна назад за да цитирам името й, много, много благодаря, поръчах още 2 литра, да си имам, че както изглежда тази екстремна ситуация ще продължи дълго време.
Марчева, ако не те затруднява, може ли линк да ми пратиш, да поръчам и аз малко. Пропуснала съм инфото.

# 1 083
Парочистачката дали би била ефективна при това положение ?

# 1 084
Някой срещал ли е дали обезмаслителя дезинфекцира.С него би трябвало да се нарушава липидния слой както със сапуна и ще ми е по-удобно да дезинфекцирам и почиствам повърхности в кухнята с него.

# 1 085
  • гр. София
Някой срещал ли е дали обезмаслителя дезинфекцира.С него би трябвало да се нарушава липидния слой както със сапуна и ще ми е по-удобно да дезинфекцирам и почиствам повърхности в кухнята с него.
Точно вчера си го мислех и аз същото....Grinning

# 1 086
Лампите, които се продават(15w, 30w, 55w с цокъл Т8), са с размер 438, 895мм, а телата са по-дълги. Тялото може да се скъси с подходящ инструмент. Както казах дросела е по-големия проблем. Ако е аналогов със стартер - това драстично ще намали живота на лампата и ефективността и.
Ако все пак си намерите компонентите, първо се уверете, че лампата е ozone free(на сайта на производителя по номер на модел). Всички нови лампи, са такива. На някои, дори пише че са с титаниев оксид(стъклото), което означава ozone free.
По-дълги са телата на 18 и 36 ватовите лампи. На 15 ватовите са си баш 450 мм.

# 1 087
Скрит текст:

Third, аз така и не се навих да поръчам от Китай. Струваше ми се, че няма да дойдат.
Купих още една многократна маска на 3М с филтри от Бг. Цената излезе солена-150лв.
Имам вече две многократни полумаски за краен случай.
Искам да те питам. От сайта ми казаха, че трябвало след ползване да вадя химическите филтри и да ги прибирам в опаковката, защото изветрявали. Филтрите са P2R и ABE1.
Значи ли това, че след време няма да са ефективни срещу вируса и изобщо правилните ли съм поръчала?
Eto https://www.3m.com/3M/en_NG/company-mea/all-3m-products/~/3M-P2R … 42&rt=rud
https://www.3m.com/3M/en_NG/company-mea/all-3m-products/~/3M-Gas … 62&rt=rud
Много скъпо си я купила тази маска. И защо за краен случай? Сега трябва да я носиш. А филтрите тези за които са ти казали че изветряват, те не изветряват, а се насищат. Вътре в касетката има гранули активен въглен, активния въглен има много пори, които абсорбират разни химикали и в течение на времето порите се запълват и спират да филтрират. Затова се слагат в пликче за да не филтрират околния въздух докато не се ползват. Сега обаче нямаш работа с отровни химикали, а с частици, които трябва да се филтрират, тази работа я вършат филтрите от първия линк. Двете касетки с активния въглен от втория линк играят ролята на държачи на двата филтъра от първия и дори и да се наситят теб това не те бърка. Това, което те бърка е задръстването на двата бели филтъра от първия линк, а те бая време ще изкарат преди да се задръстят. Аз например изобщо не ползвам касети с активен въглен, а на тяхно място имам по един адаптер, върху него филтъра и отгоре капачката.
Сърдечно ти благодаря! Белите филтри не са ли само против прах?
А какъв е този адаптер?

# 1 088
  • София
Знаете ли на кой телефон да се обадя при съмнения за корона вирус? На този, националния, дава само заето.

# 1 089
Знаете ли на кой телефон да се обадя при съмнения за корона вирус? На този, националния, дава само заето.
На личния ти лекар.

# 1 090
Сърдечно ти благодаря! Белите филтри не са ли само против прах?
А какъв е този адаптер?
Белите филтри се наричат противопрахови, но наименованието не трябва да те подвежда. Има се предвид частици, всякакви частици. Те филтрират въздуха от вирусите. Газовете минават през тях и се филтрират в последствие от касетите с активен въглен, но сега няма нужда да се филтрират газове, а само частици.
Скрит текст:
Адаптера замества касетата с активен въглен. Ето какво представлява в разглобено и сглобено състояние.

# 1 091
  • в страната на чудесата
Обади се на джи-Пи -те знаят какво се прави.

# 1 092
По време на работа дали е добре от време на време почистване на лице с памук с тоник/разбира се с чисти ръце/, а вечер основно миене с ексфолиант, гел за лице и пр.?

# 1 093
Марчева, прегръдки и благодарности специални! Няма да се плашим, ще се справим! Довечера вадя и парочистачката да помага. Веднага поръчвам!

# 1 094
При съмнение за заболяване може да се направи връзка и и на тел.  112

Добре е да се почиства лицето периодично. Ще се изсуши кожата, но вечер може да се подхрани с по-мазен крем.

Благодаря за ппротокола за спазване на предпазните мерки - полезен. Обработката на маските със спирт е достъпна за всички, а неизвестността за продължителността на епидемията ще ни принуди да ползваме повторно маски за еднократна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт