COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 833
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 095
  • На топло в неговото сърце.
Ами като няма други!

# 1 096
  • София
Много благодаря за таблицата! Изключително полезна. Но някои неща наистина са неразбираеми за лаици.  Не ми е ясно каква е разликата между изолат FFM1 и деформация и коя е по-високата степен на дезинфекция. И като гледам, етоловия спирт под 78% не действа за КВ. Числата накрая също не са ми ясни.
Ако може някой да обясни какво означават тези неща?

Дали  дезинфектант 45%/30%  пропанол-2 /пропанол-1 е по-добър от спирта?

Числата накрая показват понижението на свойството на вируса да инфектира. Поне доколкото виждам, защото ми е много малък дисплея.
За дезинфектанта, смятам, че зависи от целта - поприницп, всичко, което е доказано, че действа против вируса става. За ръце е хубаво да е нещо по-щадящо - в дезинфектантите за ръце има и омекотяващи съставки, които помагат да не се рзраняват толкова бързо (въпреки че все пак се случва)
Иначе дали етанол или пропанол за целта не виждам особена разлика.

За етаноловия беше писано, че трябва да е 70% нали? Ако не е мога да напиша защо по-малък, но и по-голям процент не са добра идея.

# 1 097
Лампите, които се продават(15w, 30w, 55w с цокъл Т8), са с размер 438, 895мм, а телата са по-дълги. Тялото може да се скъси с подходящ инструмент. Както казах дросела е по-големия проблем. Ако е аналогов със стартер - това драстично ще намали живота на лампата и ефективността и.
Ако все пак си намерите компонентите, първо се уверете, че лампата е ozone free(на сайта на производителя по номер на модел). Всички нови лампи, са такива. На някои, дори пише че са с титаниев оксид(стъклото), което означава ozone free.
По-дълги са телата на 18 и 36 ватовите лампи. На 15 ватовите са си баш 450 мм.
Аз като говоря, не приказвам(Божинката):
https://www.osram.com/ecat/PURITEC%20HNS%20UV-C-UV-C%20lamps%20f … ROPE_Europe_eCat/
Това ми беше най-лесно да намеря. В *.pdf файла, са точните размери. Ако ми посочиш един модел с този размер, лично ще Ви подаря една лампа.
Отговарям и на потребител, който беше писал че имат живак...емчиии, да има, но в пъти по-малко от токсичното количество.
Относно колоидния разтвор - аз съм фен на тази чернилка(капки за нос), но може ли някой да постне статия, с научни доказателства за ефективноста му срещу Covid-19? Ако не се лъжа, капките бяха 0.3 или 0.5% разтвор на колоидно сребро. Какъв разтвор трябва да се направи?

# 1 098
Живака си е малка капчица или няколко такива и спокойно може да се види във всяка UV лампа. Опасно е само, ако се счупи лампата и живака се разпръсне по пода - няма събиране това подобно на счупен живачен термометър само че лампата е с далеч по-малко живак. Важно беше да се спомене като предупреждение за допълнително внимание с тези лампи.

# 1 099
Здравейте ,
в Т маркет Стара Загора днес имаше заредени малки антибактериални гелчета от по 50 мл.

# 1 100
  • на пъпа на Златията
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/obshtina-varna-poru … -po-390-lv?page=1

Харесва ми този шлем . Имам  бутилки от мин. вода . Може да станат за 4 шлема . След някой ден трябва да ида да си взема пенсията от пощата . Ще съм като извънземно . А какви предположения се изказваха дали ще дойдат извънземните на Земята и дали ще ни завладеят ??
Ами дойдохме .

# 1 101
Тук показват как може да се ползва маска за гмуркане от Декатлон. Слага се чорап или памучен плат на филтъра отгоре. Някои лекари твърдо са решили да ползват такива:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/maska-respirator-potapec-snor … 141157_domaci_zaz

# 1 102
Аз като говоря, не приказвам(Божинката):
https://www.osram.com/ecat/PURITEC%20HNS%20UV-C-UV-C%20lamps%20f … ROPE_Europe_eCat/
Това ми беше най-лесно да намеря. В *.pdf файла, са точните размери. Ако ми посочиш един модел с този размер, лично ще Ви подаря една лампа.
HNS 15W g13. Не ми трябва лампа, имам кварцова.

# 1 103
rorik, всъщност тези шлемове (имам предвид истинските, не знам за тези направените от статията) са си доста смислени и няма нищо смешно. Ползват се от лаборанти и хора, които работят с разни вещества, които могат да ти пръснат в очите и по лицето и да те изгорят примерно. Ако не беше факта, че биха ме гледали като извънземно и аз бих си сложила такъв шлем при следващото ми посещение в магазина.

# 1 104
rorik, всъщност тези шлемове (имам предвид истинските, не знам за тези направените от статията) са си доста смислени и няма нищо смешно. Ползват се от лаборанти и хора, които работят с разни вещества, които могат да ти пръснат в очите и по лицето и да те изгорят примерно. Ако не беше факта, че биха ме гледали като извънземно и аз бих си сложила такъв шлем при следващото ми посещение в магазина.

По-скоро ще ти завиждат в магазина.

# 1 105
  • София
Много запитвания имах на ЛС за SOphamacy къде съм го поръчала спирта, и на всички  отговорих, че съм пуснала адреса им тук, то не виждам,  къде е, защо е изтрит поста ми....страшно нелогично и непонятно ми е, защо се трият постове,  които са изключително полезни...
За всички вас - https://sopharmacy.bg/

# 1 106
  • на пъпа на Златията
Някой сигурно се е оплакал че е реклама това , някой който иска да продава гелове например .

Сега се сетих че има едни каски модерни  за заваряване .  мисля че бяха около 30 лв.  Махаш тъмното стъкло и слагаш обикновено .  .Прибираш се и я слагаш в легена със сапуна и готово . Не си спомням колко са дълги и обхващат ли ти  и брадичката  , май трябва и маска .

# 1 107
  • SF
Какви лекарства взимат хората, които си стоят вкъщи, но са с коронавирус? Аз съм боледувала от бронхопневмония и пиех антибиотици и  сироп за кашлица.

# 1 108
  • София
Какви лекарства взимат хората, които си стоят вкъщи, но са с коронавирус? Аз съм боледувала от бронхопневмония и пиех антибиотици и  сироп за кашлица.
Нищо! Няма лекарство. Седиш и чакаш.

# 1 109
  • на пъпа на Златията
Нищо! Няма лекарство. Седиш и чакаш.

Добре де , 
Мен като ме заболя гърба , подращи ми гърлото ,  и почна да ме стяга гръдната кост ,запуши ми се носа  и започна да ме стрелка главата ,,  и като ми започна сухата кашлица ,  поне взех  3 дни веднага аспирин по половинка сутрин и вечер ,  да си разредя  кръвта ,  на 3 пъти течен аналгин , че аспирина в последно време  нещо ме дразни , разтрих си гърба у касата на вратата ,  разтрих си  схванатия врат  сама , смучах някакви таблетки  с лимонов вкус , обадих се на ЛЛ  и той ми каза да си купя антибиотика който обикновено пия , и започнах да го пия  и като не ми помогна седмица и половина си насипах сама сода за хляб в гърлото  на 2две сутрини на гладно че е гадно , хвърлих няколко дни по щипка  захар на печката и смръкнах през носа  та ми отиде чак в дроба , . Накрая  като започна да ми се поти главата , аз трия със суха кърпа  и така 3 часа и се откашлях  и ми мина .   
Значи да ме боли и да седя и да чакам ли?

Общи условия

Активация на акаунт