COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 749
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 350
Сигурно ли е, че тези маски са безвредни? Не питам за ефективност, а за вреда.

# 1 351
  • Somewhere far away
В интернет има много маски, не знам вие къде търсите. по аптеките дори и да свършат , това не е последна инстанция, защото в интернет каккто вече се каза, е пълно.

# 1 352
Пак да напомня - маската за максимална ефективност трябва да е от чист памук най-високо качество, не някаква синтетика или друга измислица.

# 1 353
Кои маски да са безвредни, шитите ли? Нямам представа какви са, просто казвам, че в нета е пълно с маски, за който го мързи да си направи. Аз моята си я уших от хубав български памук.

# 1 354
  • София...........
И аз днес получих поръчка от Софармаси, от която липсваха неща за половината сума. За момента дори и ваучер не са ми изпратили. Смятам, че трябва да върнат парите и им писах. Ако не го направят, ще уведомя медиите, прокуратурата и КЗП. Ако някой иска, може да се присъедини.

Аз също съм много разочарована от Софармаси.
Направих на 15 март 2 поръчки, но нещата пристигнаха чак вчера(31март) и какво да видя повечето неща липсват. Двете поръчки бяха на обща стойност 172,53 лв, а съм получила стока общо за 49,60 лв.
Вътре пъхнати листчета, че ще получа някакъв ваучер на е-мейл, но нямам никакъв мейл.
Поръчките ми бяха с наложен платеж и не разбирам защо като не са сложили дадените продукти, не са ми намалили стойността за плащане???
Какво да правя с тези ваучери и аз си искам парите!!! Не искам повече да поръчвам от тях Sad
Имаш моята подкрепа Wink

И за да съм по темата - Как мислите коя дезинфекция е по-удачна на плодове и зеленчуци?
 - с блед разтвор на калиев перманганат
 - вода с оцет
 - вода със сода
Сега ги кисна 15 мин в калиев перманганат и после мия със сапун. Киви и магданоз мия само със сапун.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:58 от divna_

# 1 355
  • на пистата
Кои маски да са безвредни, шитите ли? Нямам представа какви са, просто казвам, че в нета е пълно с маски, за който го мързи да си направи. Аз моята си я уших от хубав български памук.
Нашите са  ПЪРВИ ПЛАСТ  – 100% PE
 ВТОРИ ПЛАСТ  – АНТИБАКТЕРИАЛНА МАТЕРИЯ ОТ КАРБОНИЗИРАН БАМБУК Ochaco
 ТРЕТИ ПЛАСТ – 100% ПЕНИРАН ПАМУЧЕН ПЛАТ

# 1 356
Може ли някой да коментира дали ето тази uv лампа ще е подходяща за дезинфекция на въздуха и повърхностите в помещенията?
https://dermis.bg/bg-product-details-158.html

# 1 357
Подходяща е, но ми се струва прекалено скъпа. От eBay лесно се намира за до 100лв. точно този модел, но идва от Китай и ще отнеме повече време. Те казват, че може и да нямат на склад. Проверете за да не се окаже да чакате пак толкова за доставка, но на тройна цена.

# 1 358
  • София
Вчера в Хит в Младост (София) продаваха маски на касите по 3 лева платнени. Не знам дали стават, но пак е някаква защита

# 1 359
Понеже при нас ще стане месец откакто е задължително да се носят маски, искам да кажа, че тези шитите с ръб отпред пред носа са не ефективни, защото през шева преминават по-едри частици и реално опастността от зараза е по-голяма.
https://www.combatsystems.cz/obleceni/textilni-rouska/

# 1 360
Маски вече има на доста места, предполагам и цените ще почнат да падат, но като гледам народа как ги носи и не ги сменя, почвам да мисля, че няма никакъв смисъл да се въвежда за постоянно носенето на маските.

# 1 361
Заради вида на маските, които се предлагат под път и над път, а още повече заради начина им на ползване, моето подозрение е, че не просто няма смисъл, но дори е опасно.

# 1 362
Ето каква маска е купил ММ от аптеката. Пише, че е произведена в Габрово:

Каза също, че е имало всякакъв спирт.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 13:39 от Bilyana14.

# 1 363
Може ли някой да коментира дали ето тази uv лампа ще е подходяща за дезинфекция на въздуха и повърхностите в помещенията?
https://dermis.bg/bg-product-details-158.html
Да...Лошото е че отделя прекалено много озон. След като работи, трябва задължително да проветрите, а това ще вкара същите бактерии и вируси вътре. Живота на лампите е прекалено кратък.
Това https://pc-clinic.bg/index.php?route=product/category&path=92 е по-евтино, не отделя озон и лампите са с живот 9000ч.

# 1 364
Искам да питам, маските за многократна употреба как перете и с какъв препарат?
В момента съм пуснала моите в пералнята на  80С,  с малко прах и дезинфектант за пране...обаче си мисля, че детето ще го диша това нещо... Мога после да ги пусна на изплакване, още веднъж...

Общи условия

Активация на акаунт