COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 714
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 395
  • гр. София
Скрит текст:
Ето каква маска е купил ММ от аптеката. Пише, че е произведена в Габрово:

Каза също, че е имало всякакъв спирт.
А откъде точно е купена маската?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 18:45 от Не се сърди, човече

# 1 396
# 1 397
..........
ПС
Dress as Princess , в коя страна си?
Как е установено, че тези маски не са ефективни?

Чехия

Твърдението е изказано от медицински екип и се основава на това, че при шиенете иглата продупчва дупки достатъчно за да влезе вирусната частица, където всъщност е носа и устата на носещият. При изцяло шита маска това няма как да се случи фронтално на устата и носа, евентуално ако нещо проникне то ще е отстрани, отдолу и отгоре и едва ли ще се добере до носа ви, защото вируса не пълзи.
Аз днес поръчах от наша аптека маска със същата форма, но без ръб отпред:
https://www.lekarna.cz/tng-group-nano-textilni-rouska-vel.-l-bila-5-kusu/#recenze

Относно дезинфекцията при маските - аз не гладя. Пера със сапун и суша на вътрешен простор, т.е. да се ветрее, а не на парно или някъде да поема прах.
При нас шефа на щаба каза, че ще изиска носенето на маски като задължително чак до есента, независимо от статистиката на вируса.

# 1 398
Това е съвсем логично. Аз съм с маски такава кройка, слагам преди маската еднократни филтри от нетъкан текстил в няколко слоя, увивам се с шал отгоре, шапка и очила,... кога ще свърши тази зараза...

# 1 399
  • София
Може ли К 19 да оцелее в/у плодове, опаковки и захарни изделия.....https://www.actualno.com/topnews/moje-li-covid-19-da-ocelee-vyrh … news_1449121.html

# 1 400
Скрит текст:
Ето каква маска е купил ММ от аптеката. Пише, че е произведена в Габрово:

Каза също, че е имало всякакъв спирт.
А откъде точно е купена маската?

Аптека "Детелина" в "Обеля" - 2 част. Там още преди 3 седмица ми бяха казали, че чакат такива маски, но не бяхме ходили. Чак днес пратих ММ за спирт и вит. С за малката и да пита за маски. Имало е и от хирургическите (такива и преди 3 седмици имаше), и от плат за по 3.50. Дезинфектант също е купил (направен от аптеката).

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 18:47 от Не се сърди, човече

# 1 401
  • 1st floor
А каква е цената на габровската маска?

# 1 402
# 1 403
  • в страната на чудесата
А на хирургическите?

# 1 404
По лев и нещо бяха последно.

# 1 405
  • в страната на чудесата
mdaaa. пазар. търсене.
Вчетра отказах една оферта от китай за 0.3 цента бройката, предплащане и пр. Нищо никога няма да купя от китай повече.
бяха по 1 ст.

# 1 406
Това си е за жалба за спекула,тази аптека в обеля,  тези маски съм ги купувала от аптеки в центъра, първия път за 8 лв, преди 3 дни за 10 лв.
Маските са умалени имайте предвид, размер s-m e за дете и в обясненията си го пише.
Аптеката има ли разрешително да този бъркат дезинфектанти да го продава. Дезинфектанти вече има навсякъде, по магазините по- евтини, по аптеките по- скъпи. Всички бг козметични фирми вече правят, та даже и разнообразие има.

# 1 407
  • sofia
Само един теоретичен въпрос.За това,да мием всичко със сапун ясно.Но да ли вирусът може да се отмие само с вода.

# 1 408
Това си е за жалба за спекула,тази аптека в обеля,  тези маски съм ги купувала от аптеки в центъра, първия път за 8 лв, преди 3 дни за 10 лв.
Маските са умалени имайте предвид, размер s-m e за дете и в обясненията си го пише.
Аптеката има ли разрешително да този бъркат дезинфектанти да го продава. Дезинфектанти вече има навсякъде, по магазините по- евтини, по аптеките по- скъпи. Всички бг козметични фирми вече правят, та даже и разнообразие има.
А плътни ли са тези маски? Прозират ли като ги вдигнеш срещу слънцето?

# 1 409

Общи условия

Активация на акаунт