COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 132
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 480
Това да, просто имам ограничено количество маски и в тази обстановка ми се струва абсурд да хвърлям по една след носене, предвид факта колко са скъпи в момента.
Колко маски имаш и по колко време на ден ще ти се налага да си с маска?

25 FFP2, но сме двама с половинката та по 12 на човек.

Не много - понеже ни прехвърлиха да работим от домовете до второ нареждане. Мисля да ги слагам само когато ходя на места където има струпване на хора - магазини/аптеки/банки.
Дали трябва да слагам и при обикновена разходка на кучето? Днес примерно като го разхождах гледах да минавам на поне 2 метра от другите хора и избрах по-самотните алеи в парка, но бях без маска.

# 481
  • София
Има ли смисъл от ръчно шити трислойни маски?! На еднократните поне има едно телче, което моделираш по контура на носа и около, за да прилепнат. А при хендмейд многократните маски май не слагат такова телче и реално се получават дупки между нос-бузи-маска, което ги обезмисля като защита.
Аз като си направих по модела по-напред в темата ,сложих едно като тел,обвито в нещо като хартия,от Джъмбо го бях взимала ,от градинските работи.Добре уплътнява на носа.Аз лично с многократна маска се чувствам по-добре от еднократните.Еднократните имам чувството ,че много бързо ми се задръстват с прахоляк и той ми се връща в дробовете.А днес в Била видях двама с тези бояджийските маски и с предпазни очила https://www.google.com/search?q=3%D0%BC+%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8 … ii=Cz7JwY6BEH9dAM и мъжа кашляше като ненормален ,ама важни бутаха две колички с цели стекове захар,консерви,компоти и тем подобни .

# 482
Има ли смисъл от ръчно шити трислойни маски?! На еднократните поне има едно телче, което моделираш по контура на носа и около, за да прилепнат. А при хендмейд многократните маски май не слагат такова телче и реално се получават дупки между нос-бузи-маска, което ги обезмисля като защита.

Такова телче може допълнително да се постави, никаква философия не е. Днес влизам в един магазин и гледам жената на касата с хирургическа маска и така огънала пластината, че се получават две огромни дупки от двете страни на носа и. Казах и че така не е добре, а тя само ме изгледа сърдито и нищо не каза.

25 FFP2, но сме двама с половинката та по 12 на човек.

Не много - понеже ни прехвърлиха да работим от домовете до второ нареждане. Мисля да ги слагам само когато ходя на места където има струпване на хора - магазини/аптеки/банки.
Дали трябва да слагам и при обикновена разходка на кучето? Днес примерно като го разхождах гледах да минавам на поне 2 метра от другите хора и избрах по-самотните алеи в парка, но бях без маска.

Ами имате запас и при такова ползване ще стигнат за доста време, но знам ли колко ще продължи цялата история. В парка на открито без хора мисля, че може и без маска.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 19:04 от The_Third

# 483
   Не си играйте с бактерицидни лампи ! Да не се окаже после, че имате много сериозни проблеми с очите, които са НЕОБРАТИМИ !!!

Още един чел, недочел...

# 484
   Не си играйте с бактерицидни лампи ! Да не се окаже после, че имате много сериозни проблеми с очите, които са НЕОБРАТИМИ !!!

Още един чел, недочел...

Много обичам някой специалист да се появи от нищото и да почне да сее акъл кое как трябва да е !
И понеже се досещам какво интелектуално развитие има, ще го кажа простичко, та дано ме разбере:
Бактерицидните лампи се използват в операционните на болници и ветеринарни кабинети. Също така и в селското стопанство. При включването им в помещението НЕ трябва да има хора или животни, понеже излъчваното от тях лъчение може да увреди необратимо ( да изгори ) тъкани и лигавици. Поради тази причина не се препоръчват във домове, защото и отразената от странични тела и повърхнини светлина на бактерицидната лампа е вредна. Да не говорим за количеството отделен озон.
Кафа от много знаещи и всичко можещи , даващи акъл на всеки и не поглеждащи себе си !

# 485
Не може и се опитвам да ти обясня защо. И не бих стоял /мъж съм/, но в случая нали говорим за домашно ползване. Ако нямаш заразен у вас какво ще филтрираш, а ако имаш няма да свърши работа и да те предпази.

# 486
  • In the land of Never Never

А това е схема за Катерица как се разпространяват респираторни зарази.

А знае ли се колко метра е Short range, съответно Long range?

# 487
Близко и средно разстояние са до към 3-4 метра, но тези малките навсякъде могат да се разлетят. Представи си мъгла как се носи. С увеличение на разстоянието концентрацията пада, но колко вируса са нужни за да те заразят не знам.

# 488
  • Тра-ла-ла
Значи, ако сме на открито, духне вятър и някой се изкашля на 10м примерно - има шанс да се заразим?!

# 489
На закрито е по-опасно. На открито и особено ако има вятър шансовете са малки.

# 490

Още един чел, недочел...

Много обичам някой специалист да се появи от нищото и да почне да сее акъл кое как трябва да е !
И понеже се досещам какво интелектуално развитие има, ще го кажа простичко, та дано ме разбере:
Бактерицидните лампи се използват в операционните на болници и ветеринарни кабинети. Също така и в селското стопанство. При включването им в помещението НЕ трябва да има хора или животни, понеже излъчваното от тях лъчение може да увреди необратимо ( да изгори ) тъкани и лигавици. Поради тази причина не се препоръчват във домове, защото и отразената от странични тела и повърхнини светлина на бактерицидната лампа е вредна. Да не говорим за количеството отделен озон.
Кафа от много знаещи и всичко можещи , даващи акъл на всеки и не поглеждащи себе си !
Мдам, вие явно сте част от цялото.
Първо чети, после пиши. Тези озон отделящи балтерицидни лампи, няма на пазара повече от 10г., не се произвеждат, точно поради нещата, които сте описала.
Хакде да не раздава е квалификации, и осакатени от смисъл изречения.
https://www.sterilsystems.at/en/Technology/
Съмнявам се че ще има полза за вас, но да. Те не знаят хората.

# 491
The_Third,
В никоя официална инструкция за превенция не съм срещнала за риска, от зараза с ковид от вдишване на аерозоли.
Imho, няма и да го срещнете докато няма маски. Като набавят количества - ненадейно ще го открият и обявят. Само си представете, ако в момента го кажат... Засега приемаме, че в някои страни са просто моден аксесоар за сезона, а подаването на храна на изолирани чрез 4-метров прът (дистанция) е културна особеност.

# 492
  • sofia
В Испания забраняват излизането от вкъщи.Днес като гледам веселяците по пейките как празнуват рождени дни ми става ясно ,че сряда и ние ще сме така,затворени в къщи.

# 493
Ще понесе българинът по-строги мерки, като не желая да спазва нищо.
Кварталните шивачки шият маски от платове вече сериозно. Купих по три лева за бройка.

# 494
попаднах на едно изследване, което изглежда доста обнадеждаващо.
Холадски учени са открили антитела, като продължение на друго научно изследване, които помагат на организма да се справи с корона- вируса.
https://www.erasmusmagazine.nl/en/2020/03/14/unique-discovery-in … ?noredirect=en_US

Общи условия

Активация на акаунт