COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 056
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 495
Май в другата тема, а може би и тук, стана въпрос за хляба, който се продава непакетиран и в открити витрини. Мисля си, че може да се обезопаси ако се пъхне за някакво време в силно загрята фурна. Дали микровълновата върши работа така и не разбрах. Не ползвам такава, но ще е полезна информация за темата, ако някой може да каже.

# 496
А, какво стана с темата за вируса. Заключена е!

# 497
  • Тра-ла-ла
А, какво стана с темата за вируса. Заключена е!
Има нова тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1189333

# 498
Хора, някой замислял ли се е, защо лекарите и сестрите, които са най-защитените хора, защото постоянно носят маски и ръкавици, та тези защитени уж хора, се разболяват най-много от корона вируса. Според мен обяснението е само едно - маските не спират вируса. Ако го спираха, докторите и сестрите нямаше да се разболяват, а те се разболяват най-много.

# 499
  • Тра-ла-ла
Погледнеш видеорепортажите...маски, изсулени под или неоплътнени около носа, наполовина завързани. Не казвам, че е главната причина. Въпросът е защо не снабдяват лекарите с по-качествени маски...

Днес по канал3 даваха Мермерски син и той обясни защо този тип маски не предпазват. Но слушах с половин ухо.

# 500
Хора, някой замислял ли се е, защо лекарите и сестрите, които са най-защитените хора, защото постоянно носят маски и ръкавици, та тези защитени уж хора, се разболяват най-много от корона вируса. Според мен обяснението е само едно - маските не спират вируса. Ако го спираха, докторите и сестрите нямаше да се разболяват, а те се разболяват най-много.

Те са изложени в пъти по-голяма степен на вируса от обикновения човек.

# 501
Скрит текст:
Дават им от най-нисък клас маски поради липса на качествени както и по финансови причини - най-често хирургически. Те не уплътняват добре и влиза въздух отстрани. Отделно не ги стягат добре защото стават мокри и трудно се диша с тях. Стават мокри защото нямат клапи за издишване на влажния въздух. Качеството на филтъра не е много високо. Не ги сменят често. Често не ползват очила, а те са задължителни. Работят в среда на висока заразност и всяко невнимание или небрежност се наказва. Мога да продължавам още доста, но това изобщо не означава, че маските не предпазват, а точно обратното: използването на добри маски по правилен начин намалява изключително много риска от зараза (не твърдя, че става нулев).

# 502
След като премине тази история съм убеден, че ще бъдат преразгледани предпазните средства по болниците и инфекциозните отделения ще бъдат оборудвани качествени маски. Как няма да се разболяват като глобално имаше недостиг на предпазни маски и облекла и то е най простите.  Лекарите и сестрите дето по цял ден са в такава заразна среда трябва да са така защитени.

# 503
A спирт няма никъде. Във в.Труд някакъв професор обяснява, че имало електростатични маски и били най-подходящи за вируси. Препоръчва също озониране и пречистване на въздуха.

# 504
Може да звучи наивно, но ако да речем, вирусът се задържа върху дрехи или обувки 6-12 ч., не е ли по-добре да оставяме тези дрехи и обувки в някаква част на жилището още при вратата и да не ги пипаме през това време? Същото важи и за някои пакетирани продукти, които не могат да се мият. Според мен прекаленото чистене с белина и подобни уврежда много повече белите дробове.

# 505
Препарати като белина имат ли срок на годност?
Досега избягвах подобни препарати, вкъщи нямаме нито спирт, нито дезинфектанти, и само 7-8 броя хирургически маски, а сме 4ма.

Намерих една много стара белина и се чудя дали може да я ползвам да дезинфекцирам под(ламинат) и врати?
Налага ми се и да посещавам периодично болница заради заболяване и хирургични процедури, които са ми правени, та доста се притеснявам.

# 506
  • гр. София
Препарати като белина имат ли срок на годност?
Досега избягвах подобни препарати, вкъщи нямаме нито спирт, нито дезинфектанти, и само 7-8 броя хирургически маски, а сме 4ма.

Намерих една много стара белина и се чудя дали може да я ползвам да дезинфекцирам под(ламинат) и врати?
Налага ми се и да посещавам периодично болница заради заболяване и хирургични процедури, които са ми правени, та доста се притеснявам.
Да, има срок на годност. Белината трябва да се използва до 6 месеца след като се отвори, тъй като хлорът изветрява. Може да почиствате, но няма дезинфекцира.

# 507
Да отбележим, че белината съдържа хлор и ако се чисти нещо има голяма вероятност то да избелее. Не случайно се използва за избелване на дрехи.

# 508
А с какво третитате продукти от магазина?
Аз трябваше да ходя утре за ЯМР, но отказах часа.Не мога да рискувам здравето на родител.

# 509
Опакованите продукти минавам с памуче, напоено със спирт. Първо пробвах с парцалче или домакинска хартия, но много бързо се изпарява спиртът от тях. С памуче е най-икономично и покрива добре цялата повърхност, която третираш.

За всеки случай забелязвам, че от каквато и да е повърхност спиртът много бързо се изпарява, а беше писано нещо за "1 минута", за която вирусът се елиминира. И не знам въобще правя ли нещо с това третиране със спирт на продукти, телефони, брави, или нищо не правя.

Общи условия

Активация на акаунт