COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 056
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Може ли съвет,дали тази маска върши работа:
https://www.amazon.de/Filtermaske-Staubmasken-Atemschutzmasken-G … 2C168&sr=1-71

Съпругът ми е с онкологично забпляване и се притеснявам да не вкарам нещо отвън като ходя да пазарувам. Живеем в Германия, има голям избор на маски в Амазон,но повечето със срок за доставка едва през април.

# 541
Да, добре са, но си вземи повече, 5 няма да ви стигнат.

# 542
Да, добре са, но си вземи повече, 5 няма да ви стигнат.

супер,много ти благодаря. Ще поръчам допълнително филтри,виждам,че филтърът им може да се подменя.

# 543
На кое казвате филтър? Тези маски са с вграден по цялата повърхност филтър и са за еднократна употреба. Кръглото бяло нещо наистина се разглобява и би могло да се сменя, но това е клапата за издишване и не е филтър.

# 544
Някой приготви ли си домашен дезинфектант?
Вчера купих вс необходими неща от био магазина ама незнам в какво съотношение да са.Гледах линка от 1 страница ,ама моите като количество са малко .
Витамин Е също ми каза момичето да добавя към дезинфектанта,та купих и него .
Никъде нямаме кърпички и дезинфектанти ,поръчахме от Турция да ни донесат,да видим...

# 545
супер,много ти благодаря. Ще поръчам допълнително филтри,виждам,че филтърът им може да се подменя.
Ако става дума за онова, което го продават 100 бройки в пликче това не е филтър. Това са някакви кърпички, които имат за цел да предпазват вътрешността на маската от слюнка и т.н. Същата работа би свършило парче кухненска хартия.

# 546
тоник, къде мислиш да носиш маската? Като ходиш до магазина ли?
При теб има ли хора с маски?

# 547
Не знам дали е писано по-нагоре: Лакочистител помага ли? Тези сините на Форте с ацетон и алкохол?

# 548
Някой приготви ли си домашен дезинфектант?
Вчера купих вс необходими неща от био магазина ама незнам в какво съотношение да са.Гледах линка от 1 страница ,ама моите като количество са малко .
Витамин Е също ми каза момичето да добавя към дезинфектанта,та купих и него .
Никъде нямаме кърпички и дезинфектанти ,поръчахме от Турция да ни донесат,да видим...
Като ще правите самоделни препарати, ви препоръчвам да си вземете няколко пакета мокри кърпички за бебета - от най-гладните с алкохол(да има такива), и към пакета да добавите чист Спирт от аптеката. Няма нужда да добавяте витамин, глицерин, глицерол и т.н., вътре ги има. Важно е спорта да е много и силен - над 60%.

# 549
  • Пловдив
Дано не ми се смеете, но дали парфюмната вода има достатъчно спирт за да убие вируса? Болна съм от 6 дни и не се реших да ида до аптека и изобщо навън, та нямам никакъв спирт. Утре вече ще търся, но докато съм навън някак трябва да се дизенфикцирам периодично.

# 550
Дано не ми се смеете, но дали парфюмната вода има достатъчно спирт за да убие вируса? Болна съм от 6 дни и не се реших да ида до аптека и изобщо навън, та нямам никакъв спирт. Утре вече ще търся, но докато съм навън някак трябва да се дизенфикцирам периодично.
Да, вероятно алкохолът е около 80%.

# 551
по-добре афтър шейф мъжки одеколон за след бръснене, от най-евтините

# 552
Едно време, когато за първи път нахлу в БГ свинския грип, бях бременна. Това беше в началото на 2010г. Тогава аз си купих маска за еднократна употреба, защото работех в салон за красота. И не знаех, че трябва да я сменям. Успя да ме предпази. А грипът тогава поразяваше предимно млади хора.

# 553
Прощавайте, ако вече е дискутирано ,/досега се бях фокусирала в другата тема/,
относно маските за многократна употреба /или тям подобни /, каква е процедурата на използването им така, че да има файда от тях. 
Значи сутрин излизам от вкъщи с маска :/шал, или  плат каквото съм успяла да намеря/, стигам до работното си място, по моя преценка според контакта с хората, свалям маската или не/ -  ами през това време тя къде ще стои, на припек, в торбичка, или как..../  Работя. В някой момент решавам, че пак трябва да я сложа  - същата, или трябва да имам няколко оборотни за деня - после ги пера вечер вкъщи, съхнат,  на другия ден с други?...

# 554
по-добре афтър шейф мъжки одеколон за след бръснене, от най-евтините
От лакочистителя остават отвратителни мазни петна.
Одеколон е супер идея.

Общи условия

Активация на акаунт