COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 072
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 750
Микровълновата дали трепе вируса?
Трепе, ама и пали маските Simple Smile Имат телчета вътре Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Знам за маските. Аз за храна питам, ако си поръчам с доставка да я мина през МВ.

# 751
Има ли ефект от имуностимулатори? Има ли смисъл сега да се почва с някакъв такъв? Препоръки за конкретен такъв?
В неделя по Дарик един, не разбрах името, препоръча Есберитокс, та се чудя...

# 752
Здравейте ,
попаднах на тази рецепта за дезинфектант . Някой да е пробвал да прави с ленено семе ?

Необходими продукти:
1 ч.ч. вода
малко ленено семе
спирт
1 ч.л. кокосово масло
розова вода

Начин на приготвяне:

В малък съд на котлона сложете водата и лененото семе. Оставете течността да заври и да се желира леко. Докато е топла добавете кокосовото масло и розовата вода, а когато изстине – спирта.

# 753
  • На топло в неговото сърце.
Да,но като няма никъде!Днес си поръчах и спирт от онлайн аптеката на софарма.
Не мога да я открия, би ли пуснала линк за тази аптека, или изпиши името й за да поръчам.
https://sopharmacy.bg/  От тук поръчах сапуна и спирта,но може да се поръчват само по 2 бр от вид!

И къде точно в сайта е спирта...сложете линк на него.
Ако искате да сте от помощ бъдете конкретна ...не да ровим сред памперси и пасти.
Поставям, но горе по средата има лупичка/търси/ кликате и пишете какво търсите....спирт,дезинфектант и т. н. Stuck Out Tongue Winking Eye
https://sopharmacy.bg/search.html?phrase=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%82

# 754
Така мислите Вие, или сте го видяли и прочели?!?!?!?
Аз лично видях какви са!!! Лампите с които са ни пекли са 3! Кварцови, UV-A и UV-C!
Кварцовите лампи за нагревки са за да се образува витамин Д3, особено през зимните месеци. Без този витамин не може да се усвоява калцият, а децата имат нужда от калций за костите си. Той се образува при облъчване с UVB лъчи. UVC е спектъра, който се спира от озоновия слой и причинява рак на кожата.
Уважаема/и,
ако озоновия слой, или който и да е друг слой от атмосферата филтрираше 100% от слънчевата радиация, то планетата ни щеше да изглежда като Марс.
Тук https://www.fondriest.com/environmental-measurements/parameters/ … active-radiation/, най-точно и достъпно е описано.
Ние обаче, не искаме да се светкаме нарочно, да хващаме рак, а да обеззаразим повърхностите, дрехите и опаковките.
Както всичко произведено от човека...има предимства и недостатъци. Аз мога да изброя всички за това което съм избрал за мен и семейството ми. Мога да изброя и повечето предимства и недостатъци на тези, които сме отказали.

# 755
Аз те репликирах по повод изказването ти, да облъчваме хора с бактерицидни лампи. Ти сега ми говориш за дрехи и опаковки. Виж какво са ти написали хората в линка, който ми даде.

Nearly all of UV-C, half of UV-B and some of UV-C radiation is absorbed by ozone in the stratosphere before it can reach the surface.
Имат печатна грешка и ти понеже не разбираш не можеш да разбереш, че е печатна грешка.
Пише "Почти всички UVC, половината от UVB и малко от UVC /тук трябва да е UVA/ се абсорбират от озона в стратосферата преди да достигнат до повърхността". Аз какво ти казах в предишният пост? Че UVC лъчите се филтрират от озоновия слой.

# 756
  • Пловдив
Извинете ме, че ще прекъсна дискусията с моите битовизми Blush
Как да дизенфикцирам съдове - неметалните в микровълнова, да заливам с вряща вода или как? Трябва ли да се дезинфекцира баня след ползване от карантиниран?
И да си повторя питането за UV - оставила съм багаж и обувки на терасата, за да ги напече слънцето. До утре дали ще са измрели /ако има/ вирусчета?
За телефона - ако обтрия дисплея със спирт, дали мога да го повредя? Ако го оставя и него на слънце?
Усещам, че скоро ще почне да протестира половинката - в спалнята няма телевизор, телефона чака за дезинфекция, очилата за четене и те са някъде в чувал в багажа на терасата ...

# 757
Да попитам тъй като от постоянното миене на ръцете кожата ми се изприщи с какво да се мажа?

# 758
Това което може да се мие със сапун и препарати си го мий с тях. Плочките в банята също можеш да ги миеш със сапун или пък с белина. UV светлина убива вирусите, но не минава през тъканите, така че ще убие вируси само които облъчи, а и не знам колко време е нужно да бъдат облъчвани. Телефон, очила могат да се минават с памук със спирт. Аз имам залепен протектор на дисплея, който е от стъкло. Преди да го залепя трябваше дисплея да бъде идеално почистен от прах и в комплекта бяха включени мокри кърпички, които мисля, че бяха на спиртна основа.

# 759
Ако дрехите с които е излизано се минат с ютия обеззаразявали се? Не мога всичко да пера непрекъснато, някой неща слагам на терасата но други с ютия като мисля че уж с ютия е най-надеждно но не съм сигурна. Какво мислите?

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 11:57 от Niss

# 760
Аз те репликирах по повод изказването ти, да облъчваме хора с бактерицидни лампи. Ти сега ми говориш за дрехи и опаковки. Виж какво са ти написали хората в линка, който ми даде.

Nearly all of UV-C, half of UV-B and some of UV-C radiation is absorbed by ozone in the stratosphere before it can reach the surface.
Имат печатна грешка и ти понеже не разбираш не можеш да разбереш, че е печатна грешка.
Пише "Почти всички UVC, половината от UVB и малко от UVC /тук трябва да е UVA/ се абсорбират от озона в стратосферата преди да достигнат до повърхността". Аз какво ти казах в предишният пост? Че UVC лъчите се филтрират от озоновия слой.
Уффф,
някой ме репликира и за маски от парцали, партенки и потници...
Най-искрено моля, някой, Вие, да ми обясните каква е идеята тук?!?!?
Според мен, или това което аз разбирам, или както аз го разбирам:
1. Някой има опит и го споделя.
2. Някой е видял, прочел, опитал/изпитал и го споделя.
3. Някой е чул, не е опитал, решил е че е супер и го споделя.
4. Някой е прочел(тук), решил е(без да е прочел всичко, и/или обмислил, потърсил нещо допълнително) да е на контра, само защото на него не му харесва.
5. Някой е "Т.4", и въпреки водата от девет кладенеца, пак е "Т.4", за да не падне по гръб, щото има "нам си колко поста".
6. Някой е прочел нещо(тук), не му допада, изразява мнение, и обяснява защо(защото така е редно, иначе Т.4, Т.5), за да може други, които четат и не са опитали, изпробвали и прочели допълнително, да решат на кого да се доверят.
7. Някой чете, и си избира нещо за себе си, без да изразява мнение. След това споделя изживяването си.

БГ Мама - за мен е второто социално министерство в България. Тук са се случили повече добри неща, от колкото са успели да направят всички депутати и министри след 96' взети заедно. Тази тема е поредното доказателство за това. Не може да си позволим(аз не мога), да спекулираме с хората, които само четат, с "твърдения", на гол тумбак. Поради тази причина се и включих в дискусията, поради тази причина и ще остана.
Моля да ме извините за грубия и хаплив на места тон, но опити по химия, биология и физика за 8,9,10 клас, обречени на провал, не мога да подмина с лека ръка.

# 761
  • Тра-ла-ла
Да попитам тъй като от постоянното миене на ръцете кожата ми се изприщи с какво да се мажа?
И аз съм така

# 762
Ако дрехите с които е излизано се минат с ютия обеззаразявали се? Не мога всичко да пера непрекъснато, някой неща слагам на терасата но други с ютия като мисля че уж с ютия е най-надеждно но не съм сигурна. Какво мислите?
И аз се интересувам.

Иначе на детето ръцете май от честото миене и станаха така -червени и грапави ,направо ужас.

# 763
За детето всякакъв крем за атопична кожа какъвто намерите  би  бил подходящ и постоянно мазане. Детската кожа е много нежна и постоянното миене със спирт ще доведе проблеми.
Мажа ръцете постоянно, с крем за ръце, след всяко миене и сега с един лосион за тяло, който имам, че попива бързо.
Домашни маски вечер можете с някакви студено пресовани масла каквито имате вкъщи - зехтин, кокосово или някакво друго, но растителни, в никакъв случай етерични масла не мажете.  Два варианта има, намазвате се с маслото и слагате памучни ръкавици или чорапи, които не ви трябват за 20-30 минути. Втори вариант -
купичка с топла вода, вътре слагате зехтина или другото масло, което имате и си потапяте ръцете и масажирате пак за 20-30 минути.
От аптеката за вечер също са подходящи балмовете - те са по тежки и трудно попиват и за през деня ще е тегава с тях, но вечер преди лягане е добре да се ползват.

# 764
Зари ,благодаря.

А към жените въпрос - всеки ден ли миете косата си ?

Общи условия

Активация на акаунт