COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 127
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 735
Иначе дребната получи нещо като алергична реакция на ръцете, сигурно заради чистенето с препарати .

# 736
Намерих информация относно прането и убиването на вируса - доказано е, че умира при 60*С и се препоръчва пране 30 мин. програма.
За дезинфекцирането на маските - препоръчва се да се изварят за кратко, след това да се оставят във водата докато изстине. Не се охлаждат.
Това с прането на маските го прочетох те някъде(моля дайте линк), или щом може гащи, значи и маските може?
Всички производители(3M, dreger, и Kimberly klark) пишат изрично, маските да не се мокрят! Предполам имат основателна причина да го правят, като например, структурата на филтрите се нарушава, дихателната способност намалява, задържана та влага е толкова много, че при сушене в нея се развиват спори и бактерии, които обдишваме, мембраните губят еластичност...
Вече съм убеден на 100%, че 90% от хората само пишат и НЕ четат.
След като изчетох няколко НАУЧНИ статии за ДЕАКТИВАЦИЯ на вируси, се убедих че ефективността и цената за постигане на целта на бактерицидните лампи(UV-C - тези които имаше в детските градини), е в пъти по-голяма от химията.
Пример:
1бр. Лампа 15W+запалка+ламарина(тяло)+кабел+цокъл+държач=~100лв. Ефективност - 15сек. облъчване на дрехи, храни, под, стени, прозорци, дръжки, деца, баби, кучета, мъже - 100%. Недостатък - при облъчване или носиш UV очила, или стиска очите.
Химия - 1л. Белина 3лв(Аче, да не сърди на селски кенеф после). Ефективност - 5мин 100%(5мин, белина та трябва да стои на повърхността, на която се прилага. Не върши работа за деца, храни, баби и т.н.). Спирт 1л.-ако намериш - цена..., и така продължаваме...стигаме края на седмицата и пак отиваме за химия. Химията обаче, също като вируса те трови, милион пъти повече от колкото лампата.
Ако ви е толкова трудно да го осъзнае те - не случайно препоръките за сушене са "на слънце". То, слънцето излъчва тази UV-C радиация, но не може да стигне след пердето...
Маските НЕ СЕ ПЕРАТ. ДЕЗИНФЕКЦИРАТ СЕ, с UV светлина-радиация.
По-късно, ще ви пусна снимка.

# 737
Всеки прави това, което зависи от него в посока максимална сигурност.
но има едно голяма НО,  каквито и маски да ползваме, по колкото и пъти да мием ръцете си, някои неща не зависят от НАС.  Социална изолация, добре но как да се осъществява така че работата да върви.....???

# 738
А ако прането се пуска с дезинфектант за пране?

Няма смисъл   той трепе само бактерии и гъби. Вируси не. Виж в темата за перилните -Гес писа снощи.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 08:39 от teta75

# 739
Благодаря, Тета .

# 740
Това с прането на маските го прочетох те някъде(моля дайте линк), или щом може гащи, значи и маските може?
Всички производители(3M, dreger, и Kimberly klark) пишат изрично, маските да не се мокрят! Предполам имат основателна причина да го правят, като например, структурата на филтрите се нарушава, дихателната способност намалява, задържана та влага е толкова много, че при сушене в нея се развиват спори и бактерии, които обдишваме, мембраните губят еластичност...
Вече съм убеден на 100%, че 90% от хората само пишат и НЕ четат.
След като изчетох няколко НАУЧНИ статии за ДЕАКТИВАЦИЯ на вируси, се убедих че ефективността и цената за постигане на целта на бактерицидните лампи(UV-C - тези които имаше в детските градини), е в пъти по-голяма от химията.
Пример:
1бр. Лампа 15W+запалка+ламарина(тяло)+кабел+цокъл+държач=~100лв. Ефективност - 15сек. облъчване на дрехи, храни, под, стени, прозорци, дръжки, деца, баби, кучета, мъже - 100%. Недостатък - при облъчване или носиш UV очила, или стиска очите.
Химия - 1л. Белина 3лв(Аче, да не сърди на селски кенеф после). Ефективност - 5мин 100%(5мин, белина та трябва да стои на повърхността, на която се прилага. Не върши работа за деца, храни, баби и т.н.). Спирт 1л.-ако намериш - цена..., и така продължаваме...стигаме края на седмицата и пак отиваме за химия. Химията обаче, също като вируса те трови, милион пъти повече от колкото лампата.
Ако ви е толкова трудно да го осъзнае те - не случайно препоръките за сушене са "на слънце". То, слънцето излъчва тази UV-C радиация, но не може да стигне след пердето...
Маските НЕ СЕ ПЕРАТ. ДЕЗИНФЕКЦИРАТ СЕ, с UV светлина-радиация.
По-късно, ще ви пусна снимка.
С UVC лампи не можеш да дезинфекцираш хора и кучета. Тези по детските градини бяха кварцови, а не бактерицидни. Кварцовите са основно UVA и UVB спектър.

# 741
Може ли някой да ми обясни защо от много места чувам, че не е препоръчително да се излиза изобщо, дори на планина или сред природата, където няма много хора?

Не съм тръгнала да излизам, щом се налага, ще си натискаме четирибуквията у дома (и ще работим и уикенда, защото като гледам други сектори колко са засегнати, по-добре да се напънем сега). Но ще ми е по-лесно да не страдам за излизането, ако знам защо се налага. Не мога да си обясня къде е опасността, ако безсимптомни хора излязат от апартамента изляза с маска и ръкавици, слязат до подземния гараж, оттам директно в планината на разходка и обратно по същия път.

Предварително благодаря Simple Smile

# 742
Цитат
С UVC лампи не можеш да дезинфекцираш хора и кучета. Тези по детските градини бяха кварцови, а не бактерицидни. Кварцовите са основно UVA и UVB спектър.

Той човека е запознат, ний сме невежи ! А няма смисъл да се влиза в диалог с него - все едно да наливаш от пусто в празно.
    Интересно ми е ако някой се върже на тази глупост дето я пише с бактерицидните лампи и си изгори кожа ( или недай Боже ретината на окото ) , после какво ще става  ?

# 743
Може ли някой да ми обясни защо от много места чувам, че не е препоръчително да се излиза изобщо, дори на планина или сред природата, където няма много хора?

Не съм тръгнала да излизам, щом се налага, ще си натискаме четирибуквията у дома (и ще работим и уикенда, защото като гледам други сектори колко са засегнати, по-добре да се напънем сега). Но ще ми е по-лесно да не страдам за излизането, ако знам защо се налага. Не мога да си обясня къде е опасността, ако безсимптомни хора излязат от апартамента изляза с маска и ръкавици, слязат до подземния гараж, оттам директно в планината на разходка и обратно по същия път.

Предварително благодаря Simple Smile
Ако си здрав не пречи да го правиш, но не се знае кой е здрав и кой не и затова не е препоръчително. Тя епидемията се разпространява точно защото много безсимптомни заразени щъкат насам-натам.

# 744
Цитат

Той човека е запознат, ний сме невежи ! А няма смисъл да се влиза в диалог с него - все едно да наливаш от пусто в празно.
    Интересно ми е ако някой се върже на тази глупост дето я пише с бактерицидните лампи и си изгори кожа ( или недай Боже ретината на окото ) , после какво ще става  ?
Той, човека, преди да напише нещо, първо чете, после пише.
Интересно, ако някой невежа, си изгори дихателните пътища с дезинфектант, или развие астма от гъбите, които се образуват в изпраните маски, после какво ще стане?!?!?!?
Във всички постове, където съм писал за това което аз съм избрал, пиша какви мерки за безопастност трябва да се вземат, както и от къде съм взел информацията, нещо с което Вие, май не можете да се похвалите!!!
Не видях нищо смислено, което сте написал в тази конкретна тема, подплатено с допълнителна информация.
Ако всички ваши останали разъждения са от този характер, то бих сметнал че единственото което правите е да си чешете езиците, което би било срамота.

# 745
  • На топло в неговото сърце.
Да,но като няма никъде!Днес си поръчах и спирт от онлайн аптеката на софарма.
Не мога да я открия, би ли пуснала линк за тази аптека, или изпиши името й за да поръчам.
https://sopharmacy.bg/  От тук поръчах сапуна и спирта,но може да се поръчват само по 2 бр от вид!

# 746
Кварцовите лампи са uvа и uvb. Uvc не трябва да попада върху кожата.

# 747
За гъбите в изпраните маски - мислех, че виреят до 60°С?

# 748
Да,но като няма никъде!Днес си поръчах и спирт от онлайн аптеката на софарма.
Не мога да я открия, би ли пуснала линк за тази аптека, или изпиши името й за да поръчам.
https://sopharmacy.bg/  От тук поръчах сапуна и спирта,но може да се поръчват само по 2 бр от вид!

И къде точно в сайта е спирта...сложете линк на него.
Ако искате да сте от помощ бъдете конкретна ...не да ровим сред памперси и пасти.

# 749
Така мислите Вие, или сте го видяли и прочели?!?!?!?
Аз лично видях какви са!!! Лампите с които са ни пекли са 3! Кварцови, UV-A и UV-C!
Кварцовите лампи за нагревки са за да се образува витамин Д3, особено през зимните месеци. Без този витамин не може да се усвоява калцият, а децата имат нужда от калций за костите си. Той се образува при облъчване с UVB лъчи. UVC е спектъра, който се спира от озоновия слой и причинява рак на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт