COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 858
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 195
Също смятам, че спирт само с етерични масла ще е проблем за кожата. В действителност спирта е повече от достатъчен за да премахне вирусите, етеричните масла са само екстри.  Повечето добри рецепти обаче почти задължително включват или гел от алое вера или глицерин за да няма прекалена сухота от спирта.

# 196
Разтварянето на етерично масло в спирт, не мисля, че има някакви ползи. Екстрактите и тинктурите се правят със спирт, но там се слага растението, а не готовото етерично масло. Едни масла са водоразтворимо, други не. Въобще не толкова просто като да сипеш няколко капки в аромалампата да мирис, когато гониш някакви евентуални ползи.

# 197
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Тече информация по новините за това че са взети всички мерки за безопасност на отделението приело новите два случая, а в същото време вървят кадри на персонала с груби пропуски в използването на предпазните средства. Не само че ползват най-обикновените хирургически маски с най-ниска степен на защита, а и са поставени толкова свободно, че трудно могат да спрат каквото и да е. Очилата на лаборанта са неприлепващи до челото като за стругар, а не като за микробиолог. И тези хора ще си подлагат всекидневно здравето на риск точно където се очаква изобилие на вируси. Невероятно ми изглежда човек облечен в защитен костюм, а с груби пропуски в защитата на лицето където е най-уязвим.

# 198
ИЗВАДКИ от сайт за етерични масла надявам се че ще бъдат полезни
Лечението на грипа включва интегриран подход.Ако това се случи, че няма ваксини, лекарят ще предпише антивирусна терапия, както и прилагането на антипиретични, антибактериални, противовъзпалителни, антихистаминови лекарства. Не прекалено много се прибягва до тайните на нетрадиционните подходи, които включват ароматни масла от настинки и грип.
Чай, билкови чайове, компоти, сокове, желе, чиста вода - всичко това трябва да бъде в диетата на болен човек. По време на болестта, вътрешните органи страдат, тъй като вирусът прониква в кръвния поток и се случва отравяне - интоксикация. Токсините могат да бъдат отстранени само с помощта на течност, т.е. пиене на много вода.
Спазване на леглото. Когато болестта страда от имунната система, нейните резерви са изчерпани..
Вентилация на въздуха. Стаята, в която се намира заразеното лице, трябва да се излъчва поне 4 пъти на ден. Вирусът се размножава със сух, застоял въздух, а оптималната влажност е катастрофална атмосфера.
1.   Изплакнете устата и гърлото. Добавете голяма лъжица мляко и 4 капки масло от мащерка, лимон или градински чай в чаша топла течност. Гаргара на всеки няколко часа с приготвения състав.
2.   за вдишване - 6 големи лъжици сол и да се разтварят в литър топла вода. Поставете на слаб огън да заври. Накрая се добавят 8 капки масло от мента. Дишайте по двойки за четвърт час.
3.   да се разтвори една супена лъжица сода в литър течност. Довежда се до кипене и след това се изсипват няколко капки йод и 6 капки масло от градински чай. Продължителността на сесията е около 10 минути

Как да се прилагат етерични масла за настинки и грип?
Разтворете 15-20 капки масло от чаено дърво или 20 капки евкалипт в 100 мл чист алкохол, напръскайте тази смес в помещението, където пациентът е всеки час.
При първите признаци на болестта вземете гореща вана с 4 капки масло от чаено дърво (евкалипт, бор, ела), разтворени в 100 мл мляко. След банята, избършете на сухо, носете вълнени чорапи, увийте го в топло одеяло и изцяло пот.
В 1 литър вряща вода, вдишвайте изпаренията на всеки 2 часа.
Масажирайте гърдите - 4 капки от сместа се разреждат в 1 чаена лъжичка мед или 8 капки на 30 ml масло-база.

Арома лампа - Етерната смес се добавя към ароматната лампа на всеки половин час в количество от 5 капки на 15 квадратни метра площ. Това "изцеление на въздуха" се извършва до пълно възстановяване и след това продължава още няколко дни.

Особено ефективни са смес oт равни количества здравец, лавандула, лимон, мащерка и чаено дърво;
Пет капки масло от лавандула с добавка от евкалипт и мента - всяка от тях в капчици.

В сезона на грип и простуда е възможно да се ускори, без да се изчаква болест, да се стимулира защитата на организма, да се повиши неговата устойчивост на вируси, да се вдишат съответните естествени аромати, нанесени върху дрехите - особено в областта на яката. Можете също да втриете няколко капки етеричен еликсир в ръцете си лимон; мащерка; чаено дърво;  роза; евкалипт - лек от  австралийски аборигени;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Лимон - стимулира раждането на нови бели тела в кръвта. Регулира кръвообращението, има антивирусни способности.
Лавандула - антисептични, мощни противовъзпалителни, антимикробни и антивирусни свойства. Премахва оток на дихателните пътища, стагнация.
Мента ) - мощно отхрачващо действие, разрежда храчките, увеличава секрецията на слуз. Често се използва в пулверизатори, инхалатори. Противопоказан при деца.
бор - облекчава подуването, разширява дихателните пътища, облекчава болката в ларинкса.
Чаено дърво - противовъзпалително, антимикробно, бактерицидно действие, облекчава подуването на носа, гърлото, бронхите.
Мащерка - използва се в комбинация с други масла: лимон, евкалипт, чаено дърво. Ефективно се справя със задръстванията, оток, хрема, има антимикробни и противовъзпалителни свойства. Той е противопоказан за хора с високо кръвно налягане.
Розмарин - облекчава болката в главата, гърлото, разширява бронхите, подобрява настроението, добавя жизненост, енергия. Не се препоръчва за високо кръвно налягане.

Носна кърпичка напоете със: 5 капки портокал и 4 масла. Сгънете носната кърпа четири пъти и поставете в херметически затворен контейнер. Дишайте на всеки половин час, а носът ще бъде изчистен,.
и заплахата от заразяване с грип ще бъде сведена до минимум.

С помощта на ароматерапия можете да се борите не само с бактериални, но и с вирусни заболявания.
чаено дърво, мащерка, карамфил, градински чай, розмарин и канела - антисептично;
здравец, мента, копър, маточина и иланг-иланг - антивирусно;

# 199
Извинявам се, ако вече е пускано.

Информация за вируса:

•   Ако имате хрема или влажна кашлица при простуда, вие не може да сте носител на коронавирусна инфекция.
•   Коронавирусната пневмония представлява суха кашлица без хрема.
•   Вирусът не е термоустойчив и загива при температура 26 – 27 градуса. Затова пийте повече гореща вода. Горещата вода не е лекарство, но е полезна за здравето и е ефективна при всички вируси. Прекарвайте повече време на слънце.

Съветите на лекарите:

1.   Вирусът е достатъчно голям по размери, затова обикновената медицинска маска може да го филтрира. Ако заразен киха или премине на разстояние над 3 метра от вас, вирусите просто ще паднат на земята, те не могат да летят.
2.   Ако вирус попадне на повърхността на метал, той ще оцелее поне 12 часа. Затова, ако сте докосвали каквато и да е металическа повърхност, старателно измийте ръцете си със сапун.
3.   Вирусът може да остане активен върху тъканите в течение на 6 до 12 часа. Обикновеният прах за пране убива вирусите. Връхните дрехи е достатъчно да се изсушат на слънце, за да се убият вирусите.

Съвети на японски лекари:

Следете устата и гърлото ви да са влажни, а не сухи. Пийте по няколко глътки вода на всеки 15 минути.
Дори ако вирусът попадне в устата ви, водата и другите течности ще ги отмият през хранопровода и стомаха. А стомашната киселина убива всеки вирус.
Ако не пиете често вода, вирусът може да проникне в дихателните ви пътища и в белия дроб. А това е опасно.

# 200
За хремата не е 100 процента вярно!

# 201
Тази рецепта за антибактериален гел дали би била подходяща :
160 мл медицински спирт
80 гр гел от алое вера
контейнер за смесване на съставките
всякакви етерични масла
дървена лопатка за смесване
бутилка за крайния продукт

# 202
Процента на спирта ще е много нисък, а етеричните масла, освен за аромат в случая не виждам ползи, и без това кожата ще е раздразнена от спирта, те няма какво особено да свършат,  да не се забравя, че етеричните масла също много дразнят някои кожи.
Грубо 7 към 3 трябва да се разрежда спирта, за да се получи около 70 градуса.

# 203
А глицерин откъде се купува или алое вера гел?
Също какъв е проблемът да се ползва смао спирт и след това ръцете да се намажат с крем? Струва ми се най-лесно.

# 204
Тази рецепта за антибактериален гел дали би била подходяща :
160 мл медицински спирт
80 гр гел от алое вера
контейнер за смесване на съставките
всякакви етерични масла
дървена лопатка за смесване
бутилка за крайния продукт
Тази рецепта се тиражира навсякъде -2/3 части спирт 91-95 градуса/ не 70 градуса/ и 1/3 част гел алое + капки + глицерин.
И аз мисля да си направя , че при нас няма по магазините.

# 205
95 градуса е много висок процента, може да го разредиш с дестилирана или обикновена вода, за да получиш около 70 градуса.

П.с. Не съм от големите фенове на алое гела, не се понася от всяка кожа и може и да раздразни, нито е от най-силните хидратанти за суха кожа. Глицерина ще свърши основната работа според мен.
Етеричните масла се смятат за дразнител на кожата в козметиката, ако ще слагате масла слагате растителни -шарлан, зехтин, бадемово, макар че нямам много опит как си говорят със спирта, който се избягва в козметиката.
Аз съм на варианта грижа след спирта, self made бърканиците, и аз бая съм бъркала, колкото повече неща слагаш, толкова повече се оплескват нещата.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 10:48 от zari65

# 206
В какво съотношение се разрежда 95 градусов спирт, за да стане 70? Купих последното шише от аптеката, но е 95 градуса.

# 207
В какво съотношение се разрежда 95 градусов спирт, за да стане 70? Купих последното шише от аптеката, но е 95 градуса.

За ориентир ти пиша от етикета на 70%- той е 700 мл етанол и пречистена вода ДО 1000 мл.

Значи твоят е 950 мл етанол 50 мл вода.

# 208
Аз днес направих вкъщи 4 флакончета от по 100-200 мл, сложих малко вода, няколко капки чаено дърво и глицерин. На око като цяло, но съм много доволна от резултата. Спирт голяма бутилка си бях купила отдавна, като тогава беше последен в най-близката ми голяма аптека, надявам се, че са заредили пак и се намира, макар че имам още..

# 209
70 ml от спирта 95градуса
25 ml вода

Общи условия

Активация на акаунт