COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 239
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 375
Нямам маска с такава кройка, а ми се иска да я докарам такава , повдигната при носа. Без кройка ще е голямо експериментиране - проба, грешка...
Аз ползвах ето тази. Получи се доста добър резултат, но трябва да се ползват указанията от проекта в линка вътре колко в повече плат да се отреже около шаблона за да може след като се ушие окончателния размер да остане точно колкото шаблона.

# 376
Здравейте, какво ще кажете за тази обява, дали е нещо фалшиво. Смятах да поръчам, но първо реших да се консултирам тук.

# 377
Добре де, аз никъде не намирам надежден продавач за маски с клапан. Тук имаше и една обява от olx, няколко поста по-назад, но и тоя продавач се оказа някъв незнаен, не желаеше да даде опция Преглед, при все че такава опция е безплатна и за двете страни и аз реших, че явно не му е чиста работата и се отказах. Не желая да се сдобия с боклуци, както вече се случи с разни хора. Та се чудя, някой купувал ли е от някъде и да е получил маските, за да е сигурно, че поне не е някаква измама. Дайте линк някакъв, моля ви.
И аз не посмях да поръчам от онзи.
В Русия май беше ги бяха хванали да събират и продават ползвани маски.

# 378
  • Mediterraneo
И салатите ли спираме?! Това да не е радиация...

# 379
Здравейте, какво ще кажете за тази обява, дали е нещо фалшиво. Смятах да поръчам, но първо реших да се консултирам тук.

Ако ти разреши преглед преди плащане за да видиш какво са ти изпратили.

# 380
  • София
Нямам маска с такава кройка, а ми се иска да я докарам такава , повдигната при носа. Без кройка ще е голямо експериментиране - проба, грешка...
Аз ползвах ето тази. Получи се доста добър резултат, но трябва да се ползват указанията от проекта в линка вътре колко в повече плат да се отреже около шаблона за да може след като се ушие окончателния размер да остане точно колкото шаблона.
Много благодаря за шаблона!Направих две ,отвътре сто процента памук,отвън не знам каква точно материя е но много добре се получиха,сложих и тънка еластична тел отгоре и доста добре прилепват на носа ,ще пера и гладя ,за мен е по-добре отколкото еднократни да се перат и гладят.Имам и медицински и няколко с филтрите,ама ще ги пазя за екстремно положение.По-добре аз да си ушия,не ми изглеждат ок маските където ги предлагат.Еднократна се опитах да ползвам един ден -направо ми става лошо-имам чувството, че се задръства с мръсотия,хич няма да помага пране и гладене на такива-затова са еднократни.За сега този вариант с маските които си уших ми е много ок,пране с антибактериален  сапун и гладене все ще изтрепе нещо.

# 381
И салатите ли спираме?! Това да не е радиация...
Ако искате ги спирайте. Не сте виждали как хората си плюнчат ръцете и опипват наред стоки в магазините, така ли? Как ще измиете салатата лист по лист с топла вода и сапун? Ако това не ви притеснява, хапвайте ги. Има и пакетирани салати, аз лично бих заложила на тях, ако ни се прииска зелена салата. Не че е гаранция, но поне са били изложени на контакт с по-малко хора.

# 382
  • In the land of Never Never
Салатите могат да се накиснат във вода с 10% сол. Това помага да се извличат и нитратите. За около 20-30 минути. После изплакваш.
Въпросът е ако забранят да се излиза навън, как купуваме пресни плодове и зеленчуци. Това е с което не можеш да се запасиш. Нещо приказваха за 5000 лв. глоба. Ами кой ще ми пазарува? Като знам как приемат едни мислени-недомислени закони от НС, не искам да мисля какво може да  ни измъдрят в тази ситуация.

# 383
  • София
Салатите могат да се накиснат във вода с 10% сол. Това помага да се извличат и нитратите. За около 20-30 минути. После изплакваш.
Въпросът е ако забранят да се излиза навън, как купуваме пресни плодове и зеленчуци. Това е с което не можеш да се запасиш. Нещо приказваха за 5000 лв. глоба. Ами кой ще ми пазарува? Като знам как приемат едни мислени-недомислени закони от НС, не искам да мисля какво може да  ни измъдрят в тази ситуация.
глоба за тези под карантина

# 384
Тези маски ок ли са ?

Днес е някаква лудница хората пазаруват като луди в аптеки,дм ...

# 385
Цитат
В публикуваното тази седмица изследване в medRxiv американски учени пишат, че вирусът е устойчив във въздуха в продължение на няколко часа. Учените също са установили, че вирусът може да оцелее до четири часа върху повърхности от мед, 24 часа върху картон и 2-3 дни върху пластмаса и неръждаема стомана.

https://news.bg/world/koronavirusat-ustoychiv-vav-vazduha-tri-ch … henie-na-dni.html

Става ясно какви трябва да са предпазните мерки. Доста трудни. Щом върху картон е 24 часа, значи и върху банкноти също.

Банкнотите нали могат да се гладят с ютия, май така ще е най-добре.

ПС
Благодаря за кройката.

# 386
Тези маски ок ли са ?

Тези са маркови, каква цена са? Знаеш ли им характеристиките?

# 387
Тези маски ок ли са ?

Тези са маркови, каква цена са? Знаеш ли им характеристиките?
Пише само,че са FFP3 и 26 лв.

# 388
Маските са добри 99% филтрация, но цената е много висока.

# 389
  • София
Моето решение ...
Скрит текст:

От памук, ще се перат и гладят на висока температура. Отдолу ще слагам еднократни филтри от нетъкан текстил 50г/кв.м. За цялото семейство 6 човека по няколко маски за всеки трябва да направя. ..

Много добре изглежда, искам да попитам как ще слагаш еднократно нетъкан текстил - има нещо като джоб ли?
Може да се ползва и филц като филтър.
Четох в една класификация за маските, че като цяло  FFP3 са повече търговски трик и се приравняват на FFP2.
По напред бях пуснала един линк, пускам го пак - всъщност това е някаква книга за повторна употреба на маски при грипна пандемия от 2006г https://www.nap.edu/read/11637/chapter/3

Общи условия

Активация на акаунт