COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 058
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 510
  • гр. София
Спиртът ако е 95° сигурно бързо ще се изпари. Трябва да е 60-70°. Пак сравнително бързо се изпарява, но дезинфекцира.

# 511
Аз пък си налях спирт в шишета, които пръскат. Бутилчици от спрей. И така по-лесно 😊

# 512
Аз пък си налях спирт в шишета, които пръскат. Бутилчици от спрей. И така по-лесно 😊

И аз така...много е удобно. Фъш фъш...

# 513
Продуктите, които могат да се мият, мия на мивката в банята със сапун и гъба. Насапунисвам няколко продукта в мивката. Оставям за кратко, минута да речем, и плакна.
Опаковката яйца пръска със спирт, защото не може да се мият. Има опасност ако се намокрят, салмонелозни бактерии да попаднат в яйцето.
Картонени и хартиени пакети оставям на терасата за 2-3 дена.
Плодове и зеленчуци мия с гъба и сапун или оставям на терасата за 2-3 дена и мия преди употреба. Бананите например ще се развалят, ако се измият и се оставят по-дълго време.
Спирт пръскам на брави и контакти.
Чаршафи не сменям всеки ден. Не виждам смисъл.
Ако пазарувате с кола, вариант е продуктите, които са трайни, да оставите в багажника на колата за 2-3 дена. Особено ако е топло, би трябвало да измре гадината.

# 514
Днес съпругът ми ще пазарува. Също да ви кажа се замислям дали да не се взимат продукти по-навътре от витрината 🤔 хартиените аз пръскам със спирт, другото мия със сапун и топла към гореща вода.
Събличам го пред вратата и марш в банята (мъжа ми 🤭) . Работните дрехи пера на 60 градуса. Горкия. Казва, че ако съм го карала да се съблича за друго с такъв зор 🤣🤣🤣
Лошо ми става като трябва да пазари. Направо им се чудя на ентусиазма 😩

# 515
Перхидролът от боята за коса е 30% активан кислород, т.е като белината. Също и Вениш съдържа активен кислород и действа дезинфектиращо като активния хлор в белината. Белината има срок на годност, но докато мирише на хлор е активна, защото тъкмо активния хлор мирише.
Повтарям - калиев перманганат. няколко кристалчета във вода. Да стане бледо розова.

# 516
Перхидрол 30% има само в аптеките. В боите за коса се слага окислител и в него съдържанието на перхидрол е от 3 до 10 процента. С тия 30% ако се боядисвана хората, досега щяха да са без коса.

# 517
Перхидролът от боята за коса е 30% активан кислород, т.е като белината. Също и Вениш съдържа активен кислород и действа дезинфектиращо като активния хлор в белината. Белината има срок на годност, но докато мирише на хлор е активна, защото тъкмо активния хлор мирише.
Повтарям - калиев перманганат. няколко кристалчета във вода. Да стане бледо розова.
Бъдете внимателни, на какви повърхности нанасяте перхидрол(н2о2). Това много силен окислител. Някои типове пластмаса се разграждат от него.
Може да се намери и за промишлени нужди, в по-висока концентрация и разфасовки в строителни магазини.

# 518
А с домашен любимец как стоят нещата?
Не знам с какво мога да изчистя в такъв случай?
Коте имаме.

# 519
А с домашен любимец как стоят нещата?
Не знам с какво мога да изчистя в такъв случай?
Коте имаме.
И мен ме интересува.
Вкъщи нямаме, но на работа има,

И друг въпрос - за метал четох, че вирусът издържал до 12 часа, а на други повърхности ?

# 520
Хайде преди да изкупите и боите за руси коси (че съм пряко засегната Joy), да ви светна. Какъв перхидрол, какви 30%? Четете внимателно. Водородния пероксид е кислородна вода! Ето ви я:

Защо мислите, че по-напред в темата питах как се разрежда от 3% до 0.5%? Ето и инструкцията:

Сега ми е ясно, че ще свърши и кислородната вода в аптеките, затова се въздържах в прав текст да го напиша. Да не ме обвини после някой, че няма к.вода в аптеките, както обвиняваха някои в другата тема за липсата на маски и противогрипни лекарства. Но мисля, че няма значение вече.

# 521
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Здравейте!
Разгледах клипчетата за домашно ушити маски. Някой може ли да ми даде идея за пластичната лентичка, която служи за уплътняване на маската около носа? Какво да ползвам?

# 522
  • гр. София
Хайде преди да изкупите и боите за руси коси (че съм пряко засегната Joy), да ви светна. Какъв перхидрол, какви 30%? Четете внимателно. Водородния пероксид е кислородна вода! Ето ви я:

Защо мислите, че по-напред в темата питах как се разрежда от 3% до 0.5%? Ето и инструкцията:

Сега ми е ясно, че ще свърши и кислородната вода в аптеките, затова се въздържах в прав текст да го напиша. Да не ме обвини после някой, че няма к.вода в аптеките, както обвиняваха някои в другата тема за липсата на маски и противогрипни лекарства. Но мисля, че няма значение вече.
Кислородната вода обаче също е с малка трайност - по спомен 3 дни след отваряне.

# 523
Здравейте!
Разгледах клипчетата за домашно ушити маски. Някой може ли да ми даде идея за пластичната лентичка, която служи за уплътняване на маската около носа? Какво да ползвам?
Не стегнат тънък ластик? И да не е тънък пак ще уплътни.

# 524
Аз я използвам само за дезинфекция на пода веднъж седмично. В котешката тема го научих това за кислородната вода още преди доста време, имам котки и нямам намерение да дезинфекцирам с белина. Дъщеря ми пък има бебе и също не е желателно да ползват белина. Измивам първо както си мия обикновено и след това минавам с разтвор с кислорода вода. По-важно е обаче да не вкарваме замърсявания в дома си. Затова и по-рядко вътре дезинфекцирам. Наясно съм, че изветрява, затова по-рисковите повърхности - телефони, ключове, брави, портмонета, всички контактни повърхности в колата и изобщо предмети, които използвам навън, а след това внасям в дома си, минавам със спирт.

Общи условия

Активация на акаунт