COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 029
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 525
Защо ви е да ползвате тези малки шишенца кислородна вода след като има препарат Бинго с водороден пероксид?

# 526
И друг въпрос - за метал четох, че вирусът издържал до 12 часа, а на други повърхности ?

Здравейте!
Разгледах клипчетата за домашно ушити маски. Някой може ли да ми даде идея за пластичната лентичка, която служи за уплътняване на маската около носа? Какво да ползвам?
Отиваш в някоя железария и си купуваш 1-2 метра едножилен кабел със сечение 1 или 1,5 квадрата. Ето демонстрация с 1,5 квадрата кабел

Зеленият кабел е многожилен, а червеният е едножилен. На теб ти трябва едножилен!
 Режеш парче около 10 см и го поставяш там където ще ти е носа.

След това с парче лейкопласт го залепваш.

И си готова.

Ползвал съм салфетка, защото това имах под ръка.

# 527
Скрит текст:
Хайде преди да изкупите и боите за руси коси (че съм пряко засегната Joy), да ви светна. Какъв перхидрол, какви 30%? Четете внимателно. Водородния пероксид е кислородна вода! Ето ви я:

Защо мислите, че по-напред в темата питах как се разрежда от 3% до 0.5%? Ето и инструкцията:

Сега ми е ясно, че ще свърши и кислородната вода в аптеките, затова се въздържах в прав текст да го напиша. Да не ме обвини после някой, че няма к.вода в аптеките, както обвиняваха някои в другата тема за липсата на маски и противогрипни лекарства. Но мисля, че няма значение вече.
Кислородната вода обаче също е с малка трайност - по спомен 3 дни след отваряне.
30% разтвор е известен под името перхидрол и се използва за изрусяване на косата, а 3% – като кислородна вода. Химичното наименование е водороден пероксид (Н2О2).
Разлага се на кислород и вода при нагряване, под въздействието на ултравиолетови лъчи, а също така в присъствието на йони на преходните метали. Силен окислител е.
Окислител означава, че отделя активен (атомен) кислирод. Няма значение от къде се получава, от перхидрол или  калиев перменганат иле нещо друго. Тъкмо на това се дължи и дезинфекциращия ефект. Същото е и за активния хлор. Отделя се от нестабилни халоген съдържащи съединения.

# 528
Не ми е изобщо малко шишенцето - то се вижда, 1 литър, засега на цена 4.19 лв. Като се разреди става 6 литра 0.5% разтвор. В препарата указано ли е в какъв процент е  водородният пероксид? Има ли ги необходимите 0.5%?

# 529
А калиев перманганат продават ли още по аптеките?

# 530
А калиев перманганат продават ли още по аптеките?
Би трябвало.

# 531
Mисля, че имат, аз имам едно шишенце което е предостатъчно защото едно кристалче оцветява поне 1л вода.

# 532
Не ми е изобщо малко шишенцето - то се вижда, 1 литър, засега на цена 4.19 лв. Като се разреди става 6 литра 0.5% разтвор. В препарата указано ли е в какъв процент е  водородният пероксид? Има ли ги необходимите 0.5%?
Пише под 5%.
Какво трябва да означава това?
Ето снимка на съдържанието:
Нямах предвид конкретно теб.

# 533
  • Bulgaria
Знаете ли при какви условия лекарят може да ви постави под домашна карантина, освен ако сте посещавали други държави?

# 534
Mисля, че имат, аз имам едно шишенце което е предостатъчно защото едно кристалче оцветява поне 1л вода.
На мен за импрегнация на дърво ми трябваше половин или един кг. преди време и ми казаха, че на частни лица не продават.

# 535
  • София
Чист спирт 95% също върши работа. Убива почти веднага, за секунди, но трябва бързо да се затвори шишенцето, а памука обилно напоен със спирта бързо и с натиск да се трие.
Иначе с шал също човек може да се предпази ако няма маски. Чака се зареждане от другата седмица, за тези, които нямат. Следете. Иначе с шала си обгръщате уста и нос, но е добре ако имате и слънчеви очила да сложите заради очите. И после като се приберете шала трябва да се изпере или там, където ви е била устата и носа около тях да се дезинфекцира  пак със спирт.

# 536
Мога ли да мина кбд-то със спирт, ще работя от нас, но понеже съм с аутлуук взех компа от офиса.
В петък го минах с чисто ама за just in case.

# 537
  • Тра-ла-ла
Сребърната вода може ли да се използва като дезинфектант?

# 538
Не може. Сребро, мед убиват микроорганизми, но не са чак толкова силни, че да стане водата дезинфектант.

# 539
https://www.epa.gov/pesticide-registration/list-n-disinfectants- … gainst-sars-cov-2
Тук в една доста обемна таблица, са описани всички препарати убиващи covid-19, марка на препарата, производител и времето за което ще свърши работата.
Препаратите са одобрени от CDC и EPA, на американския пазар са, но активните съставки са идентични с тези на българския пазар.
Най-простия казано:
Спирт-етилов алкохол над 60%(силна ракия), белина, пероксиди(перхидрол), препарати за баня-амониеви(почти всички), препарати срещу мухъл(изключително бързо действие) и още доста битова химия.
МНОГО ВАЖНО - използвайте Препаратите индивидуално. Не ги смесвайте!!! Белина+амониев препарат=не се диша, не се трае.

Обобщение: всички отрови(битова химия), които разграждат ензими, белтъчини и РНК, са подходящи за домашни военни действия. Колкото по концентриран е препарата, толкова по-бързо ще мори вируса, респективно ще сърди и трови белия и очичките.

Бъдете разумни, не се паникьосвайте, и когато имате съмнения, питайте на правилното място(съвет на моето джи пи).

П.С.: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prepare/prevention.htm … 2Fprevention.html

Тук пише и как да се направи разтвор за дезинфекция от белина - 5 супени лъжици белина на 3.8л. вода.
Използвайте Препаратите според инструкцията за повърхностите, за които са предназначени.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:19 от greystorm

Общи условия

Активация на акаунт