COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 902
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 630
Търся тема за поставени под кантина, но не откривам такава. Налага се съпругът ми да бъде карантиниран за 14 дни, а аз не съм подготвена.
Той ще остане в спалнята, но все пак ще излиза до тоалетна и баня, ще пера дрехите му, ще мия съдовете, в които се е хранил.
Моля, ако има специална тема за това или ако някой от вас вече минават през това - да сподели опит.

Ти също не трябва да щъкаш навън много.
Ако е с полож.проба, 21 дена е карантината.

# 631
Търся тема за поставени под кантина, но не откривам такава. Налага се съпругът ми да бъде карантиниран за 14 дни, а аз не съм подготвена.
Той ще остане в спалнята, но все пак ще излиза до тоалетна и баня, ще пера дрехите му, ще мия съдовете, в които се е хранил.
Моля, ако има специална тема за това или ако някой от вас вече минават през това - да сподели опит.

Има един китайски фотограф, чиято жена е мед. сестра от Ухан и сред първите заразени. Първите 14 дни е живяла в дома им. Ето какво правиха те:
Изпратиха детето при бабите, за да не рискуват да бъде заразено.
И двамата носеха маски непрекъснато.
Дома се дезинфекцираше всеки ден с моп и праха по мебелите.
Мъжа готвеше и слагаше пред вратата на поднос. С ръкавици. Почистването на посудата с ръкавици също.
Жената се изолира в спалнята и там остана с изключение на излизане за тоалетна и баня.
При излизане за тоал. баня - да сте на разстояние, ти в друга стая, за да няма пряк контакт.
Отваряха се всички прозорци за да стане силно течение.
Жената отиваше до тоал/баня и той проветряваше + дезинфекцираше стаята, облечен в костюм и ръкавици/маска/очила. Това май може да си го спестиш, ако решиш да не влизаш и все пак той няма да цапа толкова.

В крайна сметка, и да се заразите и двамата, пазете децата. Отделно - няма гаранция, че мъжа ти е заразен, запази спокойствие.

Силната и питателна храна с много витамини плюс душевната хармония са много важни в такива ситуации.

# 632
Здравейте, тази сутрин попаднах на шивашко ателие в Кърджали - правят маски за многократна употреба, като пишат ,че могат да се перат и използват пак. Цената е 1 лев за маска и макс. по 5 броя на човек. Не съм сигурна колко са качествени, но като пристигне доставката, ще видим.
Аз съм от Кърджали ,кое е това ателие ?

# 633
  • На топло в неговото сърце.
Аз в Петък открих в Пловдив и закупих 500 бр маски за фирмата ,в която работя,едновременно с това от сайта на Фрамар поръчах една кутия от 50 бр.и току що я получих.

# 634
  • Пловдив
Dress as Princess, много благодаря! За съжаление доста късно се сетих за маски и имаме само 7, приготвила съм марли и ластици. Според вас необходимо ли е да пера отделно дрехите ни, ако пера на 40гр.? Относно  децата нямаме много варинти - те ще останат с нас.
Моля, извинете ме, т.к. със сигурност ще задават въпроси, които вече са обсъждани. Срещам много разнопосочна информация в нета:
-при колко градуса умира -28 -57°С срещам
-колко време издържат върху метал, стъкло, пластмаса - вчера четох, че до 10 дни ?!?
- UV лъчите убиват ли вируса и ако да, защо китайците непрекъснато мият улиците? Мога ли да изнеса вещи и да ги оставя на слънце, за да се дезинфекцират, напр. обувки
-как да дезинфекцирам телефон, часовник ...
Дениса, от коя аптека в Пловдив ги купихте и бихте ли дали линк за  маските във Фрамър?

# 635
Благодаря за темата. С какво дезинфекцирате телефона (тъч екрана), лаптопа и др техника?

# 636
Във връзка със самоделните маски снощи направих макро снимки на няколко различни материала за визуално сравнение. Поставих линийка с деления по 1 мм. за мащабиране и да имате ориентир. Големината на корона вируса е около 100 нанометра или образно казано на 1 мм могат да се наредят 10000 десет хиляди вируса.

Лист кухненска хартия.

Чаршаф
Пазарска чанта от нетъкан текстил
Хирургическа маска външна страна
Хирургическа маска вътрешна страна
Филтър N95 външна страна
Филтър N95 вътрешна страна

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 10:39 от The_Third

# 637
Здравейте, тази сутрин попаднах на шивашко ателие в Кърджали - правят маски за многократна употреба, като пишат ,че могат да се перат и използват пак. Цената е 1 лев за маска и макс. по 5 броя на човек. Не съм сигурна колко са качествени, но като пристигне доставката, ще видим.
Аз съм от Кърджали ,кое е това ателие ?

Здравейте, ето я Фейсбук страницата, от тук поръчах.

https://www.facebook.com/FelekDesign/

Предполагам, не е фейк.

# 638
The Tird, твоят извод какъв е? От това, което виждам на снимките, от подръчните материи най-много доверие ми вдъхва домакинската хартия?

А тоалетната хартия как ли е? Че с темпото, което я изкупуват, се чудех дали не планират някои хора да си я омотават на главите като мумии? Grinning

# 639
# 640
Мисля че в двуслойна текстилна маска може да се слага филтър
Дали може еднократна маска да се ползва като филтър с цел удължаване живота й и повече предпазване отколкото само платнена?

# 641

При тази  цена очевидно е защо има налични. И това ако не е спекула, нещо което допреди месец е струвало около 10 ст, сега вече е 2 лв и след 2 часа в кофата.

# 642
  • На топло в неговото сърце.
Да,но като няма никъде!Днес си поръчах и спирт от онлайн аптеката на софарма.

# 643
denissa22, не те упреквам и аз си намерих златни дизенфектанти и ги взех, всички сме на този хал, но това не значи че не се ядосвам на спекулантите. А и не всеки може да си позволи да отдели бюджет за такива неща при тези цени.

# 644
Благодаря за темата. С какво дезинфекцирате телефона (тъч екрана), лаптопа и др техника?
С памуче със спирт или дезинфекциращи кърпи (имам още няколко в запас и приключват)
Аз в нас сега маси ,дръжки ,брави всичко минавам със спирт.

Общи условия

Активация на акаунт