COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 952
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 900
Бледолилава, според мен зависи къде ще я ползваш. Ако като мен не излизаш (мъжът ми пазарува), направи която ще ти е най-лесна. Аз не работя с хора и пари, даже не знам дали ще ни викат в офиса (решенията се вземат седмица за седмица), затова реших да спретна нещо, което ще ми е лесно.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 16:46 от Анонимен

# 901
Аз излизам от нашето семейство. Но точно твоя модел маска ми се видя по-трудна. На ръка каза, че си я шила, нали така? Или с шевна машина?

# 902
На ръка я ших. Не е трудна, защото в клипа има точни размери и кройката се прави лесно. После се шият само процепите са нос, платката за филтър от двете си страни и накрая трите парчета се зашиват заедно. Ако не правиш нищо друго за 1 час ще си готова. Аз действах с подръчни средства - стари платове и ластик и резултата беше много добър.

# 903
За който има шевна машина ще е далеч по-бързо. На мен шиенето с машина ми отне под 10мин., но пък търсенето на подходящи материали беше часове, особено на добър филтър през който все пак може да се диша.

# 904
  • Пловдив
Кои ръкавици са по-удобни според вас?

# 905
Ръкавици в началото ползвах плетени, к. пера.
Сега с еднократни гумени, к. хвърлям, но ръцете ми колкото и да ги мия после миришат отвратително.
Маските/ смятам да шия още/ вкъщи пера, но на работа няма как. Ще почна от различен цвят да ги правя, че да не объркам коя е ползвана, и коя не. И всяка в отделна торбичка., и всеки ден - нови торбички....
А на работа има и котка, която досега хранихме с директен контакт, а сега и тя е в изолация, даваме храна и вода отдалече.

Маска от 100% памук - нова калъфка за възглавница с ластик, намотана на няколко ката, с възможност за филтър.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 09:10 от Hgirl

# 906
Бледолилава, аз си мисля, че сгъваемата безшевна маска от квадратно парче плат, е добра. А и става на много пластове. Изглежда добре уплътнена.

# 907
Днес стъкмих няколко бройки набързо. Утре мисля да търся още други модели в нета….

Този ми попадна в интернет накъде....

Тези двете имат отвътре джоб за филтър или дебел плат, ако има нужда:

# 908
Здравейте, таблетки те който са за студена дезинфекция на шишета и биби дали стават разтворени да се пръскат повърхности или са слаби и няма да действат. И с какво друго мога да дезинфекцирам(белината не е вариант с бебе съм) спорта свършва и по аптеките няма,та ще се радвам на идей

# 909
Днес умувам нещо нали ако облеклата имат висок воден стълб и са с разни мембрани. Дали плата от някое ски яке няма да е подходящо за маска? Бих жертвала малко ски екипировка.

# 910
  • Тра-ла-ла
През плата за маски не трябва ли все пак да може да се диша? Иначе откъде ще дойде този въздух? Ако влиза отстрани на носа или покрай бузите....каква е ползата от маската?

# 911
Имам маска за многократна употреба, така е написано на етикета и. Кройка като еднократните, от памучен плат, има джоб, в който е поставена подложка- филтър, който прилича на филтъра от прахосмукачките. Пише, че се пере веднъж на ден при т=60°. После се глади. И сега се чудя да пускам пералня само за нея, дали третиране с импресан ще свърши работа?

# 912
Имам маска за многократна употреба, така е написано на етикета и. Кройка като еднократните, от памучен плат, има джоб, в който е поставена подложка- филтър, който прилича на филтъра от прахосмукачките. Пише, че се пере веднъж на ден при т=60°. После се глади. И сега се чудя да пускам пералня само за нея, дали третиране с импресан ще свърши работа?
Ако е памучна - можеш да я залееш с вода от каната и да разбъркаш малко препарат Simple Smile
Плакнеш, гладиш и готово.

# 913
През плата за маски не трябва ли все пак да може да се диша? Иначе откъде ще дойде този въздух? Ако влиза отстрани на носа или покрай бузите....каква е ползата от маската?
По принцип спортните екипировки са дишащи за да може да се изпарява влагата.При каране на ски човек бая загрява, може и да се изпотиш, хубавата екипировка те държи сух.

# 914

Импресан ще свърши работа за гъцички и бактерии. Срещу вируси е безполезен.

Общи условия

Активация на акаунт