COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 978
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 945
И аз мия. Вече ми се отщя да пращам мъжа си до магазина. Гладни ще стоим 😩

# 946
Купих боровинки. Е няма как да ги дезинфекцирам, само с вода ги мих. Хвърлих им пластмасовата опаковка. Гледам ги сега и се чудя...

# 947
Имам чувството, че някой хора изпадат в крайности, та чак не ми се вярва, че всичко това, което е изписано тук е абсолютна реалност и подобни почистващи действия могат да се извършват постоянно. Не можем да живеем в напълно стерилен свят колкото и да се опитваме.
Колкото до покупките и без никакво стерилизиране стандарта с редовното миене на ръце, и не пипане на лице, очи, и тн. ще помогне напълно. Зеленчуците и плодовете си се мият, както обичайно.

# 948
Някой поръчвал ли си е маска многократна от която е доволен и може ли да ми даде линк някакъв? В тая ситуация не ми се обикаля по аптеките, а и няма да ми разрешат де...

# 949
  • In the land of Never Never
Шити маски за многократна и еднократна употреба, средствата отиват за лечение на животни:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2563626933920859& … d=100008207310951

# 950
  • Somewhere far away
Както винаги съм ги миела- сапун и топла вода.

Винаги миеш пакетирани продукти с вода и сапун? Евала!
Винаги - зеленчуци и плодове . Wink
Останалите неща  - от няколко дни насам.  всичко това е докосвано от поне 100 човека преди да стигне до мен, разбира се че ще ги мия.

# 951
Купих боровинки. Е няма как да ги дезинфекцирам, само с вода ги мих. Хвърлих им пластмасовата опаковка. Гледам ги сега и се чудя...
Остави ги 3 дена настрана на балкона.
Ако може единия ден на слънце за няколко часа. Нали казват, че вирусът умира по разни повърхности след някакво време.

# 952
Изяжте си с кеф боровинките, нали не мислите, че някой е отворил опаковката им и се е изкашлял или изкихал, или от каквото там ви е страх!?

# 953
  • София
Плодовете, зеленчуците, месото мия със сапун и вода, месото само с добре течаща вода. Опакованите продукти не мия. Чудно ми е как се мие пакет брашно. Тези пакетирани храни се пипат основно о от персонала в магазина, къде 100 човека ще опипват пакет боб
Мисля, че добото миене на ръце и не пипане на очите са собра препразна мярка

# 954
Аз също вчера напазарувах и оставих нещата, които нямаха нужда от хладилник в гаража да постоят. Колко време трябва да мине преди да ги прибера у дома?

И за мен е прекалено да се мият всички продукти със сапун и вода - може би консервите да, но чак да мия вафлите и пакетчето масло, едва ли.

# 955
  • 1st floor
. И сега се чудя да пускам пералня само за нея, дали третиране с импресан ще свърши работа?

Импресан ще свърши работа за гъцички и бактерии. Срещу вируси е безполезен.
Тета, това сигурно ли е? В описанието на Е маг то дават и за вируси. Подвеждаща информация ли е?
За прането - на 40 градуса час и половина с нормален прах достатъчно ли е?

# 956
Защо да е недостатъчно стандартното изпиране на дрехите? Ако измиването със сапун работи, защо с прах да не? Принципно, навсякъде си ползвам стандартните попистващи препарати. Не знам вече кое е ефикасно и кое не, просто искам да ми е чисто, все пак не смятам да ближа пода или стъклата.

# 957
Непокортна - В темата за перилните Гес така обясни, а аз й вярвам повече отколкото надписите по сайтове.
Назад бях пуснала и цитат на мнението й.

Аз мисля във вряла вода да ги кисна и пера многократните ми маски. Вяма как заради тях да въртя 3 чАса пералня / толкова ми е програмата за 60 градуса/.

# 958
А това,което се говори за цинк и селен да се приемат, вярно ли е?

# 959
Вижте, сапуна, верото, перилните препарати, обезмаслителите разрушават мазнините и по този начин става миенето и прането. Този вирус има обвивка от мазнина и при прилагане на такива препарати обвивката се разрушава, а без нея вирусът загива.

Общи условия

Активация на акаунт