COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 752
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 320
При търсене на маски това ми излезе, не мога да кажа колко са читави, но за сметка на това цената е съвсем приемлива - https://wildtear.com/product/predpazna-maska-za-lice?pa_cvyat=m1 … cOUhBOIanSaRctkCM
Много прилича на хирургическа Simple Smile
А всъщност някой беше казал,че мокри кърпи били от нетъкан текстил-кои точно?

# 1 321
  • София
А всъщност някой беше казал,че мокри кърпи били от нетъкан текстил-кои точно?

Предполагам тези за избърсване на под. По-плътни са и по-големи като размер от кърпичките за ръце/лице.

# 1 322
Означението CE не е (само) за медицински изделия, а за всички видове стоки търгувани в ЕС.  Цените на сертифициране не са много високи, особено за евтини стоки продавани в големи количества. Плюс има и много улеснени процедури за сертифициране дори в собствените лаборатории.

# 1 323
Скрит текст:
Ето така се произвеждат медицинските маски във Франция. Работниците са опаковани със защитно облекло, но нямат маски и пакетират маските без ръкавици. А при този недостиг кутиите отиват незабавно в болниците за ползване. Как ли се произвежда в Китай?

# 1 324
Заслужава ли  си да се купува бактерицидна пура ?

Аз с риск да се повторя, но искам да знам.

# 1 325
Вирусът не е бактерия. Може да не се изказвам компетентно, но бактерицидните препарати са предназначени да убиват бактерии, вирусът е друга "бира". Това не означава да не дезинфекцирате, а да спазвате препоръките, които включват сапун и спирт.

# 1 326
Нова препоръка/алгоритъм за дезинфекция на МЗ от 25.03.202
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/25/ncipd_ … jane_grajdani.pdf
Обобщава почти всичко описано в темата.

Интересна статия,но аз не намирам препаратите които описват само.."вирусоцидно действие и т.1.2 и т.1.5.Да споделя опит-взех "Чисто"за всякакви повърхности и понеже надписите отзад са много ситни кой ти да види-трябвало после да се изплаква обилно-а го дават освен ПДЧ ,МДФ и пр.и за бяла и черна техника Dizzy Face е те как се плакнат-нямам идея.По същия начин е и Медикс уноверсал за повърхности-с плакнене GrinFlushedПосле погледнах Медикс за стъкла-там пише с акохол-но колко и дали има изобщо с лупата като погледнах отзад-никакви данни...И пак съм в изходна позиция..Повечето антибактериални кърпи пък са само за бактериии...и пак само май спирта остана Sad ама как се бършат големи плотове и повърхности с него не знам...
На препарати от този тип(за домашно използване), едва ли ще напишат на етикетите Simple Smile.
В един от предните ми постове, бях дал линк на CDC, с една огромна таблица на препарати, с анализ за времето за дезинфекция и активната съставка. Обърнете внимание, колко време е нужно, повърхността да остане мокра.

# 1 327
Отваряте пакета с мокри кърпи, сипвате спирт, затваряте, разтръсквате добре и вече имате мокри кърпи със спирт.

# 1 328
Доста е дефицитно положението с маските наистина. Супермаркетите продават дезинфектанти на някакви луди цени. Вчера попаднах иначе на това: https://predpazi.com/ Във фейсбук страницата им пише, че имат наличности - аз си поръчах респиратор. И са с някаква благотворителна насоченост, даряват към БЧК, което си е меко казано ок на фона на всички безумни цени и цялата тази спекула. Като дойдат респираторите ще дам мнение дали са ок Simple Smile

# 1 329
А тези как ви се струват - https://profesionalnazashtita.com/

# 1 330
  • 1st floor
Белите малки текстилни торбички на Уайкики от нетъкан текстил ли са и може ли да се ползват за филтър на двойна текстилна маска? По-добре ли са от кухненската хартия?

# 1 331
  • София
Здравейте, понеже не малко се изписа, каза и прочие по телевизии и медии относно маските... Направих си труда да проуча, изчета не малко материали включително по много от чуждите сайтове били СЗО, Италиански медии, Френски медии, Новинарски сайтове (CBS, CNN ...). Мненията се различават от степен- маската не предпазва, до трябва да се ползват само от тип FFP2, 3, КN95 или N95. На някои места се препоръчва маските да се перат, казва се че били за масова употреба. На други места пък се казва, че тези които са уж за многократна употреба, можели да се ползват от 5 до към 8 пъти и после се хвърлят, но на повечето места се казва и повтаря, че маската трябва да бъде изложена на слънце! Само до преди 2 дена, закупих маски от онлайн магазин маски тип KN95 и към тях получих листовка за това как маската е най-добре да бъде обеззаразена и това става само посредством UV облъчване. Дали ще е от слънцето или от UV лампа няма значение.

Защо една подобна висококачествена маска не трябва да се пере. Защото естеството на материята от която е направена не търпи такава интервенция, власинките ще се спластя, ще се промени нейната характеристика и пропускливост.

Трябва да се има в предвид, че дори най-добрата маска от типа  FFP2, КN95 или N95 филтрират само до 95%. А 5 % са доста голям процент възможност нещо да премине през вашата маска. FFP3 филтрира до 99%. Уви обаче само едната маска няма да ви защити на 100 % от зараза, защото можете да се заразите и по други начини, като докосване на очите, попадане в лигавицата на носа и т.н. Като добавим факта, че в момента, подобни маски се намират изключително трудно, а това което се предлага е със съмнително качество, често с цени близки до злато...Astonished

Ако изгледате и това видео ще ви стане ясно, че лекарите във болниците работещи в силно заразна обстановка, не могат да се доверят само на една маска и едни очила. Ще видите че за да сте напълно защитени, е нужно много повече от употреба на маска, дори да е от най-добро качество!

https://www.youtube.com/watch?v=nWE4TtBrmN8&feature=share&am … 1v9aPrOomoC8jnKHA

В крайна сметка, мисля че да се изпада в паника до степен да обърнем света и да изкупим всички видове маски по магазините е напълно излишно загубено време и нерви.

Бъдете здрави.Hug

# 1 332
Дезинфектанти имаше около 3 лв. В Кауфланд.

# 1 333
  • в страната на чудесата
Какво количество?

# 1 334
50 мл. от гелчетата

Общи условия

Активация на акаунт