COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 579
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 650
В заповедта ясно е записано с какво може, което означава, че щом не е записан шлем като опция значи не може. Отделно шлем без маска под него върши работа само срещу директно кихане/кашляне от заразен човек срещу вас. Не може да спре заразени аерозоли от издишването на болен човек наоколо, както и вдишване на заразени прашинки, които минават свободно около шлема. Затова и не е споменат като алтернатива, а се ползва само като добавка към маската.
Едит: Всъщност пак чета заповедта и виждам, че шлема може и да мине в израза "или друго средство, покриващо носа и устата", но лично аз така бих лъгал само себе си, че ползвам защита.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 22:30 от Анонимен

# 1 651
И при мен е така, едва я изтърпях. Бях до магазина зад блока, точно 10 минути. Май ще си остана вкъщи и няма да ходя никъде.

# 1 652
  • SF
Свиква се.
Никога ли не сте слагали шал на устата през зимата? Сега става по-топло и не е сезонът на шаловете през уста, но какво да правим. Трябва.
Аз днес не се усетих и даже в колата попътувах малко сама, но с маска. Но видях и други хора, които си караха с маски. На мене ми е малко неприятно да се пипам, да я свалям, да я прибирам някъде из колата. Нищо не е стерилно вътре и не знам с коя покупка, какво съм внесла. Както и с чантата, която возя на седалката. А и сега пътувам на много кратки разстояния и за няколко минути даже предпочитам да остане върху лицето ми, отколкото да я мотая насам-натам и после пак да си я сложа на устата.

# 1 653
И при мен е така, едва я изтърпях. Бях до магазина зад блока, точно 10 минути. Май ще си остана вкъщи и няма да ходя никъде.
Просто пробвайте различни видове маски докато намерите удобната за вас.
За децата бях взела още ноември ffp2 с клапан заради замърсяването, но не са ги носили. Днес изведох дребното за половин час навън на слънце - отказа да я носи, не можел да диша. Прегледах я - хич не ми изглеждаше удобна. Намерих една мека от плат с джобче, прилегна му идеално, а в джобчеъо пъхнах филтъра.
За нас също накупих различни - мъжа ми е ижасно капризен и носи очила и е трудно да му се угоди. Сега взех различни - многократни, еднократни, с филтри, без докато намерим такава, която да му пасне.
А останалите явно ще си ги ползвам аз. Имам автоимунно и маските ще станал част от дрехите ми за навън.

# 1 654
Аз днес не се усетих и даже в колата попътувах малко сама, но с маска.
Това ми беше и основна забележка към съпругата ми като ходи да пазарува с колата. Ходи и обира с косата и дрехите всичко от въздуха и като влезне в колата си сваля маската. Като се включи вентилатора на отоплението (при нас е студено и е нужно, но и при охлаждане ще е същото където е топло) се завихря всичко вътре от косата и дрехите и може да бъде вдишано. Или вентилатора трябва да е изключен (и разбира се стъклата на прозорците затворени) или е най-добре и в колата да сме с маска.

# 1 655
  • SF
Ама той ако така лети из въздуха, тогава и при лек ветрец става опасно да се движим по улиците, да си отваряме прозорците и да си стоим на балконите. Не би трябвало и от това, че имаме допир с якетата си да се заразяваме. Ти като се прибереш вкъщи, косата какво си я правиш? Освен, ако навън не излизаш с прибрана под кърпата коса, но не вярвам и мъжете да се забраждат.

# 1 656
В заповедта ясно е записано с какво може, което означава, че щом не е записан шлем като опция значи не може. Отделно шлем без маска под него върши работа само срещу директно кихане/кашляне от заразен човек срещу вас. Не може да спре заразени аерозоли от издишването на болен човек наоколо, както и вдишване на заразени прашинки, които минават свободно около шлема. Затова и не е споменат като алтернатива, а се ползва само като добавка към маската.
Едит: Всъщност пак чета заповедта и виждам, че шлема може и да мине в израза "или друго средство, покриващо носа и устата", но лично аз така бих лъгал само себе си, че ползвам защита.

Ами аз не съм малоумна. Естествено, че искам себе си да предпазя. Ако съм болна, няма да хукна като лудото Ленче да си развявам трибуквеника и да заразявам хората. Щом за целият период в ИП, съм излязла само 5 пъти, за да ми сложат инжекции-за дискова херния, не противогрипни, явно имам гражданска съвест и знам как да постъпя. Аз също ще пускам жалба против маските.

# 1 657
Реагирате прекалено емоционално на моите уточнения. Ами аз точно само това коментирах за шлема във връзка с недостатъчното предпазване на носещия го от зараза с аерозоли и прашинки, които го заобикалят и могат да бъдат вдишани. Не съм и споменавал даже за това дали носещия го може да зарази другите с издишвания от него въздух, който също заобикаля шлема.

# 1 658
Реагирате прекалено емоционално на моите уточнения. Ами аз точно само това коментирах за шлема във връзка с недостатъчното предпазване на носещия го от зараза с аерозоли и прашинки, които го заобикалят и могат да бъдат вдишани. Не съм и споменавал даже за това дали носещия го може да зарази другите с издишвания от него въздух, който също заобикаля шлема.
Ами съжалявам, че съм реагирала емоционално. Просто днес реших да пазарувам за Великден и след като се прибрах, от тази маска цялото ми лице беше в копривена треска. Имам предвид от тези купените, за еднократна употреба. Имам предвид, че шлемът не се допира до лицето и не би ми причинило подобни ужасии. Пих лорано, мазах се с охлювен крем, който друг път ми помага....още се чеша като крастава...

# 1 659
Много се извинявам, искам да купя шишенца с пулверизатор за спирт.
Една дама беше публикувала линк, но не успях да го намеря.
Може ли някой да го публикува пак...
Благодаря!

Ние взехме от 30 мл. - 1 опаковка 12 броя излизат по 1 лев https://www.burkani.bg/Butilki/plastmasovi-butilki/plactmacova-p … rfyumna-voda.html , че сме няколко души и всеки има по 2  - едно с етилов спирт и друго с дезинфектант за хирургия. А и да има резервни, ако се повредят спрей помпичките. Удобни са,  винаги стоят в джоба и са достатъчни като количество. Има и други -  с др. обем. Разгледай в пластмасови бутилки.
Виждала съм и в Ем Арт също.

У нас носим български маски, санитарни, от нетъкан текстил. Не съм имала проблем  с обриви, а съм  много алергична. На българските текстилът е най-висок клас, боите са безопасни и за бебета.
Напоследък внесоха китайски пак, от кол и от въже, та може и боите им да не са съвсем безвредни.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 04:59 от Diorela

# 1 660
На мен и от двата типа маски ми излизат пъпки по лицето. Не съм слагала мейкап от месец точно заради маската, но явно самият допир с кожата предизвиква алергия.

# 1 661
Ух, много сте нежни Simple Smile
Ходя с маска от март, въпреки че ММ ме скъсва от бъзици Simple Smile ем и еднократните са ок, и от плат, и с клапа....
Около мен никой не се е оплакал и драматизирал  чак толкоз с тия маски..
Добре че докторите не са като вас иначе нямаше кой да ви лекува треските и алергиите Simple Smile

# 1 662
ОзоноТерапията не е нещо ново. Има успешно приложение при различни заболявания последните 50 години по света. Унас също има специалисти които я прилагат. Не спада към комерсиалните лечения, от тези среди среща и критики.
За комбинираните лампи също съм разучвала и има приложение.
https://www.therobotreport.com/coronavirus-fight-china-gets-boos … infection-robots/
Дали е ефективно спрямо вируса трябва да се проучва може би..

Допълнително добавям за ОзоноТерапията информация от Китай от февруари месец, която италианци отчетоха и приложиха (също инфо)
Скрит текст:
Ozone: A powerful weapon to combat COVID-19 outbreak
http://www.china.org.cn/opinion/2020-02/26/content_75747237_4.htm
TEAM MEDICO GALOFORO / SCASSELLATI / BONVICINI * CORONAVIRUS: « DELL’OSSIGENO-OZONO TERAPIA (O2-O3) UN POSSIBILE APPROCCIO TERAPEUTICO PER IL TRATTAMENTO DEL COVID-19 »   
https://www.agenziagiornalisticaopinione.it/lancio-dagenzia/team … nto-del-covid-19/

Ozone Therapy & COVID-19https://salvagente.co.za/ozone-therapy/ozone-therapy-covid-19/

Привет на всички тук!
По молба на @lovely пускам няколко линка/връзки с информация относно озоно терапия и ковид-19 и тук.
Отговарям и на въпрос от lovely: какво ползвам аз за озон терапия?
- венозно въвеждане на озониран физиологичен разтвор.
Скрит текст:
Ползите от приложението на озон при лечението на коронавирус съобщи проф. Иво Петров https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/kak-ozont- … irusa-420751.html

Ибиза/Испания:
Ozone Therapy Proving Successful In Covid-19 Patientshttps://theibizan.com/ozone-therapy-proving-successful-in-covid-19-patients/

От 19 Март: д-р Д.Арнаудов
ОзоноТерапията  има ли място в провилактиката и терапията на коронавируса и други заболявания https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3632956743442779& … d=253952544676566
Благодаря за инфото, че го дадохте и тук. Това е интересно, което казвате. За първи път чувам за такава терапия. Чудя се за тези uv лампи с озон... За тях по-скоро казаха в темата, че озона е вреден. Но предполагам двете неща нямат много общо.
Както с всичко останало, и за озон терапията  е така. Нищо ново.
В основата на озон терапията е окислителния ефект на озона. https://theibizan.com/ozone-therapy-proving-successful-in-covid-19-patients/ се използва комбинация от UV-C с отделяне на озон. https://theibizan.com/ozone-therapy-proving-successful-in-covid-19-patients/ , новинарски сайт - може и да е вярно, но може и да не е.
Забележете че "опитите" се правят от "Лекари", в "Медицински заведения", а не в дома!
За дома има озонатори, които произвеждат озон в минимално количество, за да неутрализира миризмите и йонизира въздуха.
Озон терапия се прилага и при пациенти с дискова херния. Резултатите са подобни на операцията против хъркане - 50/50. От тук идва и негативното отношение към техниката.
Аз не бих пробвал лечене или терапия без съвет с медицинско лице.

# 1 663
Аз съм си обрината от маската вече от около седмица. Целият ми нос е в малки червени точки. Но стоически си я нося навън ако излизам хаха. Е в къщи не слагам, защото би било вече кошмар.

# 1 664
Аз съм си обрината от маската вече от около седмица. Целият ми нос е в малки червени точки. Но стоически си я нося навън ако излизам хаха. Е в къщи не слагам, защото би било вече кошмар.

Аз затова избягвам да излизам. Днес си сложих една памучна, ушита от майка ми, че трябваше да ходя на инжекция. Там пък друг проблем. Устата ми се напълни с косъмчета и пощурях. Ми тя рунтавата ми котка , не ми създава толкова проблеми, колкото маската Laughing Сега мъжът ми ми донесе някакви от пожарната-раздавали им, ама като ги гледам, май по-скоро ще преватизирам, неговата, неопренова. Надявам се поне тя да не ми създава проблеми. Нооооо, искрено се надявам да отменят това носене на маски. Истинско наказание е. За шлем съм по-съгласна да нося. Нищо, че ще ме гледат като извънземно......ама май не може.

Общи условия

Активация на акаунт