COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 595
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 665
  • София
Да не е паднала пак забраната за излизане без маски?
В трамвая сядам най отпред (на 3м от кабината) след малко зад мен сяда двойка като мъжът не спря да меля (на 30см от мен)... Без маски. Накрая се преместих. Какво правим?
И други гледам са без...
Пс. За колата нали не е задължително? Ако си сам?

# 1 666
Да не е паднала пак забраната за излизане без маски?
В трамвая сядам най отпред (на 3м от кабината) след малко зад мен сяда двойка като мъжът не спря да меля (на 30см от мен)... Без маски. Накрая се преместих. Какво правим?
И други гледам са без...
Пс. За колата нали не е задължително? Ако си сам?
Не знам дали е задължително, но мъжът ми и синът ми, категорично отказват да носят маски и шофират в колата без.....То затова от събота, аз, неизлизащата, се принудих да пазарувам, защото някой от двамата само ме разкарва по магазините и си стои без маска в колата.

# 1 667
Естествено собствената ви кола не е обществено място и не сте длъжни да носите маска докато шофирате. Обясних вече защо препоръчвам да носите, но всеки сам решава доколко е рисково да е без маска там където въздуха е лесно да се завихри от дори и за малко отворен прозорец или вентилатор на климатик с възможните последствия.

# 1 668
  • София
Има ли вече доказано върхи различни материали колко време е активен вирусът? В началото се срещаха доста променливи данни.

Например сещам се за (тоалетна) хартия.

# 1 669
Greystorm,
Съгласявам се с почти всичко което споделихте във вашето мнение с изключение казаното:
.
Озон терапия се прилага и при пациенти с дискова херния. Резултатите са подобни на операцията против хъркане - 50/50. От тук идва и негативното отношение към техниката.
Аз не бих пробвал лечене или терапия без съвет с медицинско лице.
Положителното действие на ОзоноТерапията се отчита при прилагане на други методи за лечение (конкретно споменаване дискова херния) в алтернативната медицина (пр. Мануална терапия, иглотерапия). Приложих и в предния си пост мнение на специалист с добра репутация и опит в България, чисто информативно за тези които се интересуват е добре обяснено, на български. Противопоказанията също са изложени.

# 1 670
  • в страната на чудесата
Естествено собствената ви кола не е обществено място и не сте длъжни да носите маска докато шофирате. Обясних вече защо препоръчвам да носите, но всеки сам решава доколко е рисково да е без маска там където въздуха е лесно да се завихри от дори и за малко отворен прозорец или вентилатор на климатик с възможните последствия.
Айде стига шашкахте хората. Ще се завихри, та ще влезе, та през филтъра, та ще го зарази, щото някой клекнал с пулверизатор пръска секрет от току що умрял от ковид. Това е пълна простотия. Ковид не е чума, не е ебола, не мирбили. Ако това, което описвате беше възможно за три месеца целия свят щеше да е заразен.

# 1 671
  • SF
Предпочитам да забранят тупането на чаршафи, кърпи и завивки през балконите. От горния етаж на кой балкон падат косми, пръски, вируси и бактерии?

# 1 672
Като знаете, че тупането няма да се забрани, защо го мислите и се ядосвате ненужно... припомнете си, че има още такива, които дори си мият терасите с кофи... и мърсотията им тече пред погледите на всички. Остъкляване на балкона и това е. В България сме все пак...

# 1 673
  • София
Предпочитам да забранят тупането на чаршафи, кърпи и завивки през балконите. От горния етаж на кой балкон падат косми, пръски, вируси и бактерии?
Извинявай, но това с чаршафите е тъпо, как няма да си тупна чаршафите, ще ги тупна сутрин,  разбира се, къде иначе...??? Съжалявам, че съм последен етаж, другите ще ме търпят, това е. Живяла съм и на първи етаж, ми... търпяла сам, затварям си прозореца и това е.

Днес излизах,  с колата бях, да си накупя някои неща, че ще ми трябват за Великден, обиколих магазините, накрая и в Билла , да, имаше хора и повечето бяхме с маски, всякакви маски има, кой какво о е намерил, не ми се качват по гърба, изчаква се съвсем спокойно, хората не нервничат, което е много хубаво, касиерките не нервничат, което е още по-хубаво, пазарува се съвсем спокойно. В колата  маската я хвърлям и разбира се, карам без нея, тя повече не ми трябва , тя е ежедневна, такива съм си поръчала и такива са ми доставени, ми... колко пази...колкото пази и това е. Не мога да се предпазя, колкото  и да се опитвам, и най-вече се опитвам да живея нормално, като спазвам предписанията,  защото някои направо са изтерясали, което е вредно. Покупките.. тези ,които могат ги измих с топла вода и сапун, тези,  които не могат ги напръсках със спирт,  и това е. Определено се дразня вече, защото смятам , че на всички ни идва в повече, защото...май не е това което  ни плашат, "ад", "Хладилни камиони" и други глупости. Трябва да се стремим да живеем нормално в малко ненормална среда, това е моето мнение.

# 1 674
И като не си тупнеш чаршафа всеки ден, ще се свърши света ли? Къпането отдавна не е само в неделя, всички имаме автоматични перални, та какво тупате толкова, не искам и да знам. Сменяш си чаршафите по-често като си такава чистница и се къпеш, другото са щуротии от времето на бабите ми, ама те поне живееха в къщи, не са се тръскали над терасите на хората.

# 1 675
  • София
И като не си тупнеш чаршафа всеки ден, ще се свърши света ли? Къпането отдавна не е само в неделя, всички имаме автоматични перални, та какво тупате толкова, не искам и да знам. Сменяш си чаршафите по-често като си такава чистница и се къпеш, другото са щуротии от времето на бабите ми, ама те поне живееха в къщи, не са се тръскали над терасите на хората.

Чети сега,   чаршафите у нас се сменят на три дни по принцип, сега се сменят всеки ден, направо се видях в пране, но така се препоръча и аз така действам, но да си легна обратно в неизтупан чаршаф това за мен е абсурдно, защото така се задържат много акари, които падат от кожата и затова се изтупва, то пък голямото тупане е, няма що.. А за къпането.. ние се къпем един път най-много в месеца, сега разбра ли...нищо , че  шурти топлата вода щото съм на   ТЕЦ, кой разбрал, разбрал, точка!

# 1 676
Аз всичко разбрах, само се чудя дали ИП е виновно, или само е задълбочило проблемите..

# 1 677
Пак да кажем за маските - ползвайте ги само при нужда, имат свойството да акумулират влага и всякакви бацили, може дори да ви докарат вирусна пневмония ако не тази нова гадина. Или ползвайте еднократните, или многократните ги перете всекидневно, важно е да са сухи защото бацилите обичат влагата. Относно обривите в Хит-хипермаркет Младост си взех чудесен крем с 5% урея за 2.60лв, имаше и с невен, в аптеките има крем с хиалурон пак за около 2лв -  също помага много за бързо възстановяване на кожата от дерматити, за 3-4 дни ми изчисти пъпките и сърбежът изчезна. Този с уреята е много добър срещу изсушаване на кожата, също препоръчвам. Относно бъдещето, няма как - ще трябва да свикваме с тази "нова нормалност", в щатите говорят че мерките са "социално дистанциране" може да продължат до 2022г а при масови събития задължително ще се мери температурата на всеки ... та трябва някак да се адаптираме ако искаме да оцелеем.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 03:11 от pehoko

# 1 678
Мдааа,  българинът не обича да спазва законите ..... Това ни е проблемът.

Няма значение дали ни харесва, или не, дали е правилен, или не, законът си е закон и трябва да го спазваме.
Има си начини на оспорване, ако не сме съгласни и това не е като не го спазваме.
Ето Заповедта, ако някой още не е разбрал трябва да прави.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/11/zapov … -197-11042020.pdf

Май пак трябва да пускам информация за маските, че предпазват от разпространяване на зарази.
https://medium.com/@Cancerwarrior/covid-19-why-we-should-all-wea … nale-280e08ceee71
Много добра статия  за маските от експерт. Илюстрирана е с много рисунки, показващи как се разпространява заразата и как маските предпазват. Обяснява логиката, механиката и биологията на предаване на зарази. Обяснено е, че чрез маски и дистанция, разпространяването намалява с 50%.

А тук , около 23 минута, лекар обяснява на простичък език защо и как маските предпазват и за трите вида бариери срещу разпространяване на заразата.
https://nova.bg/news/view/2020/04/01/283576/%D0%BF%D0%BB%D1%8E%D … 2%D0%B5-01042020/

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 16:07 от Tatti

# 1 679
Искам да ми кажете това,че маските предизвикват бактериални пневмонии колко е вярно,но с истински доказателства,а не разни изказвания на този или онзи на който му пречат.Защото се чудя как ли ги носи мед.персонал и в операционни по много часове,зъболекари,отделно има страни в които се носят маски непрекъснато-вички сме го виждали по ТВ/дори и да не е заради корона-та,а заради прах/Те не хващат ли такива пневмонии????

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:37 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт