COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 579
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 695
Добрите маски са FFP2, FFP3, N95, N99 сертифицирани, но те свършиха преди 2 месеца. Казваш, че материята на тези била плътна и трудно се дишало през тях, а в същото време не са добре уплътнени.Значи една част от въздуха по пътя на по малкото съпротивление просто няма да минава през тъканта на маската, а ще заобикаля през пролуките и ще го дишаш нефилтриран. Виж тук https://bg-mam.ma/p/1186228/40372157 как да си ги уплътниш по носа.

# 1 696
Аз си ползвам еднократните и ги пера след всяко излизане, според мен няма проблем за 10-на изпирания докато ми дойдат поръчаните от Китай. Имам и една  памучна, доста е плътна и не става за дълга употреба, събира влага особено сега в топлите дни.

# 1 697
А какъв е този сертификат, който е нужно да получиш при поръчката на маските? В момента вече се появиха из интернет разни ffp2, ffp3, но до колко са истински вече не знам. Може би точно този въпросен сертификат го доказва. Може ли някой да покаже какво представлява този сертификат ако се е сдобил с такива маски?

# 1 698

Аз ползвам такава маска за многократна употреба, с такива филтри с активен въглен. Маската е доста плътна с клапан и не запотява очилата, също така има и телче за оформяне около носа като при еднократните маски. Прилепва доста плътно, има допълнително уширение за да покрие плътно и брадичката. Доста е добра много съм доволна. Купих си я преди 3 дни от София. Иначе ако се наложи да вляза в голям магазин слагам ето такава
Тази маска прилепва най-плътно по лицето и буквално образува плътен вакуум и не позволява нефилтриран въздух да премине. Има два филтъра за вдишване + два резервни. Има и два клапана за издишване. Нея си я закупих от OLX преди две седмици, а вчера забелязах, че на военните са раздали същите маски (имаше репортаж по Нова Телевизия). Имам и еднократни хирургически - закупих ги миналата седмица от София - с тях се чувствам най-добре.

# 1 699
Вероника Димитрова 637178, отдавна купих такива респиратори - МП-70 за цялото домочадие, но не искат да ги носят. Много съм им ядосана. Всеки ден им опявам да ги носят точно тях.  Дадох те за пример на ММ, а той се шегува...
Поздравявам те, че носиш респиратора.

lovely, сертифката трябва да е CE за лични предпазни средства - за продажба в Европейския съюз. Има ноторизирани органи - лаборатории, който имат право да издават такъв. Само те имат право да издават такъв сертификат.
Ето тези - https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/nando/index.cfm?fuse … amp;dir_id=155501

# 1 700
  • в страната на чудесата
Маските с клапан повишават риска за останалите хора. Моля ви, не ги носете в затворени пространства

# 1 701
Маските с клапан повишават риска за останалите хора. Моля ви, не ги носете в затворени пространства
С какво го повишават?

# 1 702
  • в страната на чудесата
През клапана излиза вашия издишан въздух, особено ако говорите, кихате, подкашкяте и прочие.

# 1 703
  • софия
Това сигурно ли е, че е така ? Не го оспорвам, просто за първи път го чувам и затова питам.

# 1 704
При кашляне, кихане, говорене излитат капки, които не минават през клапана. Могат да минат аерозоли, но при кашляне и кихане и другите маски не ги спират.

# 1 705
  • в страната на чудесата
Има достатъчно изследвания. И да сигурно е. Ако имам време ще постна линкове. Асимптоматичните и болните в много страни НЕ носят маска с клапи. А обикновени. Както знаете болните са с маски.
Капките не са дъждовни, те са аерозол Simple Smile

# 1 706
Дай пример за маска с която да заменя моята с клапан.

# 1 707
Специално при тази по-малката маска, клапана има 5 слоя филтрация за прочистване на издишания въздух, отделно от това минава и през филтъра с активен въглен, който също е 5 слоен. Големите респиратори също имат защита на клапаните, но при тях е по-малка. Ако сте здрави, по-добре носете респиратора. С него е 99,9% сигурно, че ще защитите, ако го употребявате правилно. Не забравяйте да слагате някакви очила или преграда и пред очите. Аз си нося диоптричните очила, мисля, че е достатъчно.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:29 от Вероника Димитрова 637178

# 1 708
Можеш ли да снимаш клапана от вътрешната страна на малката маска?

# 1 709

Заповядай ☺

Общи условия

Активация на акаунт