COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 188 052
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 875
  • SF
Ще му писне много бързо - дезинфекция на ръкавиците, на волана и таблото, на седалките, на лоста за скорости, на шлема, смяна на маската.
Шлемът предпазва от напръскване. От частиците, които са във въздуха, не предпазва. На носа и устата, си трябва маска. Шлемът е вместо очила. Вместо шлем, може да сложи водолазна маска.
Шлемът позволява докосване на носа и устата, което е най-опасно за заразата. Ако го напръскат или наплюят, ще свърши работа.
По-добре маска от Лидл за 2 лева, отколкото тези дебели плътни маски за 30 лева. Ще му трябва много дисциплина и търпения, за да я носи в топлите дни.
Маските от Лидл трябва да се сменят всеки ден, но ние не сме хирурзи, за да я сменяме на всеки час. Не общуваме в стерилна среда.

# 1 876
Здравейте. Съругът ми започва работа тези дни, той работи като автоинструктор, и дистанцията му с учениците ще много малка. Иска да вземе маска, с която да се предпази максимално, но повечето подходящи и качествени са изчерпани.  Сега разглежда тази :  https://m.emag.bg/profesionalna-predpazna-maska-maskpro-s-ffp3-s … /#product-gallery  , как мислите, дали е подходяща? Или ако може, да посочите други предложения?
Аз купих такава:
https://giftedsofia.com/product/mask-airlief-grey/
Беше от друг сайт за 60 лв. И допълнително филтри. Още не съм я ползвала обаче.

# 1 877
Според мен няма смисъл човекът да се престарава, има ли силно заразно болен в колата на сантиметри от него неизбежно ще се зарази при продължителен контакт с него.

# 1 878
И на мен ми се струва Мисията невъзможна да се опази ако попадне на заразен курсист в колата. Освен това шофьорски курсове карат млади хора, които го карат и безсимптомно, а и не спазват социална дистанция.

# 1 879
Няма шега с този вирус, много силно заразен е, хора в пълна предпазна екипировка също се заразяват така, че най-важна е дистанцията ... а в колата разбира се няма как това да стане. Лошото също е, че заразата може да е без никаква симптоматика в човека, пресен пример е старческият дом в Радомир, персоналът е заразен за радост старите хора не са, никой от тях всички няма оплаквания.

# 1 880
  • SF
Ако не дезинфектира колата, маската няма да го предпази, защото пипане на част от автомобила, а после и на лицето, е вече опасно. Маската ще го предпази да поема директно пръски от говорещия (заразен). Не му трябва най-хирургическата маска. Няма да прави операции. Трябва му такава, която да го предпазва от летящите капчици.
И за да не се самозаразява, да не гъвта и други вируси, които ще внасят курсистите, трябва да я сменя. Затова предложих маска от 2 лева. Да, след 15 дни ще е на цената на скъпата, която обмисля да купи, но и скъпата трябва да се сменя, пере, глади. И тя ще се съсипе и ще трябва да се подменя.
Ако човекът не е болен, няма да е опасен за другите, така че няма нужда да носи най-здравата маска на света. Маската предпазва предимно другите. Хирурзите също носят маска, за да не летят частички от устата им по време на операцията.
Колкото по-плътна и дебела маска купите, толкова по-малко ще я носите. Ще става топло, а в кола с други хора колко непоносимо топло може да стане...

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 23:42 от Esmee

# 1 881
Няма шега с този вирус, много силно заразен е, хора в пълна предпазна екипировка също се заразяват така, че най-важна е дистанцията ... а в колата разбира се няма как това да стане. Лошото също е, че заразата може да е без никаква симптоматика в човека, пресен пример е старческият дом в Радомир, персоналът е заразен за радост старите хора не са, никой от тях всички няма оплаквания.
Правилно ли разбрах, че вирусът е много силно заразен, а старите хора в дома не са заразени от заразеният персонал, който ги обслужва?

# 1 882
  • SF
Правилно си разбрала - силно заразен е. И не всички хора са заразени - също правилно го разбираш.
И разбери правилно, че много неща не са ясни. Лекарка, която е работила 1 месец с болни от корона вирус, се заразява на втория. (може и в трамвая да го е пипнала)
Когато дойде лятото, от горещото време, вирусът ще започне да измира. Но не и в Испания и Мароко, където лятото почти вече е дошло. А в Гренландия са го преборили.
В самолет се е возил 1 болен, и заради него 30 пътника са се заразили, а други 30 не са се заразили.

# 1 883
Да, много е неясна картинката....това вече със сигурност съм го разбрала. Simple Smile

# 1 884
  • SF
Лекарите казват, че в медицината 2+2 не винаги прави 4.
Това, от което някои хора си отиват от този свят, други дори не знаят, че са го изкарали.

# 1 885
Правилно ли разбрах, че вирусът е много силно заразен, а старите хора в дома не са заразени от заразеният персонал, който ги обслужва?
Да, дават отрицателен тест без симптоматика, дано да са така и в бъдеще защото със старите хора знаете проблемът с тоя вирус може да е огромен.

# 1 886
  • София
Здравейте. Съругът ми започва работа тези дни, той работи като автоинструктор, и дистанцията му с учениците ще много малка. Иска да вземе маска, с която да се предпази максимално, но повечето подходящи и качествени са изчерпани.  Сега разглежда тази :  https://m.emag.bg/profesionalna-predpazna-maska-maskpro-s-ffp3-s … /#product-gallery  , как мислите, дали е подходяща? Или ако може, да посочите други предложения?
шлем и  някаква маска която да не  му запарва  и да му е удобна  , ръкавици . Шлема ще пази  и няма значение каква е маската .
След всеки курсист ,  почивка ,  пръскане  на шлема  , ръкавиците, проветряване , .. , .. ,
Навярно сте чувала за турболентни въздушни потоци?

# 1 887
Какво мислите за това:
https://sopharmacy.bg/product/51558/respiratorna-maska-s-visoka- … ashtita-kn95.html

Също така в Метро бяха пуснали някакви kn95 и си купихме няколко, имаха линк към някакъв сертификат, но аз вече се чудя много след новината, че България е купила огромни количества фалшиви маски kn95, които вместо 95% пазят 30%. Не намирам линк за самата маска в магазина на Метро, но това им е сертификата:
https://maxhome.bg/downloads/certificates/ce_kn95.pdf

Има ли изобщо в България в момента истински kn95 или 3М маски? Много се чудя...

# 1 888
Честно казано вече си мисля че по-добре от еднократните хирургически маски поне имат някакъв стандарт и доколкото съм чела филтирират 70%. Като гледам по снимки разни политици, кралски особи и такива са все с такива еднократни. Ясно че N95 са по надеждни но как да разберем дали не са от дефектните които заляха Европа. В по-рискова среда шлем и еднократна маска мисля че ще е надеждна защита. Вече се намират и на малко по нормални цени  сайтовете за медицински консумативи.
Аз купих от тези https://www.helmed.bg/sanitarni-maski-lastik-medi.html

ето тези пък изобщо не препоръчвам след прането станаха на нищо и филтрират по-зле от хирургическите
https://www.helmed.bg/trisloini-maski-za-mnogokratna-upotreba.html

Искам да питам някой попаднал ли е на еднократни хирургически за деца. В английския амазон има но не ми се чака.

# 1 889
Проблема на хирургическите е, че дори и материята от която са да филтрира 70% те зеят отстрани и оттам дишаш нефилтриран въздух. Дори и при високият клас маски, които филтрират над 95% 3М казват че осигуряват такава защита само ако са добре уплътнени по лицето.

Общи условия

Активация на акаунт