COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 569
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 860
Здравейте. Съругът ми започва работа тези дни, той работи като автоинструктор, и дистанцията му с учениците ще много малка. Иска да вземе маска, с която да се предпази максимално, но повечето подходящи и качествени са изчерпани.  Сега разглежда тази :  https://m.emag.bg/profesionalna-predpazna-maska-maskpro-s-ffp3-s … /#product-gallery  , как мислите, дали е подходяща? Или ако може, да посочите други предложения?

# 1 861
  • SF
31 лева за маска!!! Пише, че е неудобна, защото филтърът й пада.
В Лидл продават маски по 2 лева. Имат тел, с която се оформят според извивките на лицето на този, който ги носи. Пише, че са за многократна употреба. Имат сертификат. Ще издържа няколко (10) пранета, а трябва да я пере всеки ден. Според мен ще може да изкара с 1 маска цяла седмица, а може и всеки ден да е с нова маска за 2 лева.

# 1 862
Последния път като бях на пазар, имаше възрастни жени, които си бяха оплели маски с прежда.

# 1 863
  • SF
Те бяха хит в началото, когато нямаше никакви. Пропускат всякакви вируси и бактерии, не само covid, но пък топлеха муцуните. Изпълняват по-скоро ролята на шалове, но не и на предпазни маски. Добро решение са за зимата. Как не съм се сетила и по-рано, когато не искам да си мачкам косата с шал... Simple Smile

# 1 864
На плетената маска може да й се сложи отвътре някакъв филтър. И аз ще си оплета за другата зима.

# 1 865
Може би е по важно да се зареди с дезифектант и да почиства редовно автомобила. Ако може да държи отворен прозорец, да не пускат климатик и да си купува медицински маски или платнени тройни с някакъв филтър. Моя опит е свързан с удобство на нонесене. За предпазване вече.. имам чувството, че ни лъжат масово.

# 1 866
Хепи, чувството ти е напълно основателно. Интуитивното познание винаги се оказва, че има преднина пред рационалното познание. И това не е новина.

# 1 867
  • София
Наската от Лидл за 2 лева няма да свърши работа, нито плетената още повече за човек, който е в такова малко затворено помещение. Със сигурност му трябва маска с много висока защита, както и да държи прозорците отворени непрекъснато.

# 1 868
Благодаря за отговорите! Да, със сигурност ще дезинфекцира автомобила постоянно, и ще бъде с ръкавици. Но искаме маската наистина да е с по-висока защита и сертификат FFP3. Тази от Лидл не съм я разглеждала, с какъв сертификат е? Ще бъда благодарна и за още предложения.

# 1 869
В Кауфланд видях шлемове по 9,99 и маски от плат на цветя/ обикновени/ по 5,99. Не ми допадна това, че маските не се поставят на ушите, а минават през тила, което според мен е неудачно за правилното сваляне на ползвана маска.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 08:22 от Hgirl

# 1 870
  • София
Не ми допадна това, че маските не се поставят на ушите, а минават през тила, което според мен е неудачно за правилното сваляне на ползвана маска.
И аз харесвам маските с връзки. Купих на синът ми такава. Махнах връзките и заших ластици.

# 1 871
Здравейте. Съругът ми започва работа тези дни, той работи като автоинструктор, и дистанцията му с учениците ще много малка. Иска да вземе маска, с която да се предпази максимално, но повечето подходящи и качествени са изчерпани.  Сега разглежда тази :  https://m.emag.bg/profesionalna-predpazna-maska-maskpro-s-ffp3-s … /#product-gallery  , как мислите, дали е подходяща? Или ако може, да посочите други предложения?

Аз си поръчах такава от друг сайт. Изобщо не съм доволна и не знам защо е на такава цена. Няма място за поставяне на филтъра, просто се наглася към вътрешната страна на маската.

# 1 872
Да се има в предвид, че тeзи маски с по-голяма защита много запарват и трябва по-често да се сменят защото не е добре да се носят дълго време. Максимум 4 часа носене и трябва да се подменя, то и човек няма как да я носи толкова време ако се изпоти.

# 1 873
  • София
Да се има в предвид, че тeзи маски с по-голяма защита много запарват и трябва по-често да се сменят защото не е добре да се носят дълго време. Максимум 4 часа носене и трябва да се подменя, то и човек няма как да я носи толкова време ако се изпоти.

Това важи основно за еднократните хирургични маски. Те трябва да се сменят на 2 часа иначе са напълно безполезни. И прането и гладенето при тях нямат никакъв смисъл

# 1 874
  • на пъпа на Златията
шлем и  някаква маска която да не  му запарва  и да му е удобна  , ръкавици . Шлема ще пази  и няма значение каква е маската .
След всеки курсист ,  почивка ,  пръскане  на шлема  , ръкавиците, проветряване , .. , .. ,

Общи условия

Активация на акаунт