Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 006
  • 790
  •   1
Отговори
# 450
Тинтири да те беше изпратила при специалист поне . Дано  няма нищо , но все пак си на лечение и трябва да се обърне внимание.

# 451
Рени, нямам аз толкова търпение всеки ден да си правя сок от моркови. Ще се опитам да ям по няколко на ден щом казваш, че помагат. Не се ли мажеш с нещо през цялото време, чак след края на терапията ли трябва. Аз взех, че си поръчах цели четири на приятел в Германия, ако не ми трябват за един месец да ги намаля на 2 преди да ги поръча.

# 452
Аз дори не го употребих цялото лекарство. Ползвах агросулфан другото,което бяха предписали мисля че е това което Лейди казва. Може би 2 ще са предостатъчно ,но нека и някой, който е имал проблем да каже за всеки случай.
Има разлики как правят лъчето в онкото и сити и на какво държат. В онкологията махат лепенките като започне и  се миеш само с вода. Никакви сапуни и мазила, защото казват, че така се предизвиква реакция на кожата.

# 453
  • София /Абсурдистан
При мен за 2 курса лъче, 50 процедури, само половин тубичка Биафин съм изразходвала.
В Сити не махат лепенките. Къпах се с детски душ гел, както обикновено, не е имало ограничения.

# 454
  • София
Ели- дечкин, здравей, мила!
Жалко, че си тук! По-добре да не беше!

Много ми хареса това: "Чувствам се глупава, че не знам даже какво не знам"
По- добре да не ги знаем тези неща, ама ей на!
Доверяваш се на док, правиш, каквото трябва и... всичко ще е ОК!
Не е толкова страшно, колкото изглежда на прима виста. Ще се справиш, имаш ли друг избор!?
Стъпка по стъпка ще си извървиш трънливия път (като всички нас)... Ако ти кажа, че е гот, ще те излъжа... гадно е, ще те е страх, но ще го преодолееш с времето. Ще се справиш! И ще станеш по- силна (като всички нас)...
Споделяй с нас. Заедно ще е по- леко.

# 455
  • Русе
AnyHr, благодаря Hug

Моля за отговор на няколко тъпи въпроса и уточнения Hands Pray

1. Место да си гриза ноктите у нас и да ме хваща параноята, искам да се върна на работа при първа възможност. Работя на бюро с комп и телефон, такаче никакви физически усилия няма да са необходими, пък и колегите ми са страхотни. Ясно, че лъчето се определя индивидуално но нещо ориентировачно? По един път седмично ли се ходи или през ден или...? Това във връзка с болничният. Дали мога да го прекъсвам ден през ден и да ми издават нов за всяко посещение? Така ще стане май мазало :newsm78:
2. Ползвате разни мазила за лъчето. Аз много харесвам Дефламол. Той не става ли? Или си трябва някакви специални? Другите препоръки ги видях в първият пост.
3. За ТЕЛК-а ми е пълна мъгла но предполагам, че с това трябва да се занимавам по-нататък, нали?
4. Нещо, което трябва да правя във времето между операцията и терапиите? Освен упражненията?

Ясно че, че и лекарите ще помага с инфото но предпочитам да имам някаква първична информация, за да може сериала в главата ми да върви Mr. Green

Весели и безгрижни празнични дни Hug

# 456
  • София
Ели_дечкин, лъчето е всеки ден, в работни дни. Обикновено назначават по 20 терапии, т.е. ходиш за по няколко часа всеки работен ден, общо 20 пъти (или колкото броя са назначени).

# 457
  • София
Здравейте момичета, първо честит рожен ден на Шушито вчера и Бела днес! Бъдете здрави, другото е лесно! 🌺🌷🌹💚🍻🍀
Олив и Лейди , радвам се за вас гушкам ви и двете.
Тинти, много тъпо,търси специалист, то се е видяло че сами трябва да се грижим за себе си, което е логично де, ама все  пак....
Радвам се майка ти че понася добере терапиите,  много, и за теб че си имаш майка 😘
Ели дечкин, прегръдка! Какво да кажа...изпитанията са на всяка крачка, оства ни само да врваме че са за добро и да се поучим. На въпросите ти:
1. Зори най добре ще ти каже, има опит с ходенето на робота и терапии.
2.Аз не съм ползвала мазила за лъчето, тогава имах други проблеми и изобщо не мислех за себе си и не четях в темата и имах изгаряния, които се появиха месец след терапията.
3. Ако не ползваш болничен, мисля може веднага да подадеш документи за ТЕЛК.
4. Няма нищо задължително което трябва да правиш. Може би да релаксираш и да се забавляваш, колкото можеш. Аз не го направих.  В начлото бях се впуснала в здравословно хранене иключващо захарта, бялото брашно, храните от жив. произход. Сега съм я ударила яко през просото. Ще се стягам, уж.

Да ви споделя, че от понеделник започнах да пия лекарствата за къвното по половинки, с цел постепенно да го спра. Имам ужасни проблеми с хемороидите и кървене от деб. черво,което ми казаха/лекар/че не е хемороидите, лекувах, но вече месец нищо не помага, пак започнаха кръвонасядания по краката и болки в гърдата и обвиних терапията за кръвното понеже действа съдоразширяващо. Та мисля че ако регулирам храненето, ще спра да вдигам кръвно. Не знам какво ще стане но това ми е плана. И кафето пак ще спра по някое време и така....
Отивам да меся козунаци. Весели празници! 🍀☀

# 458
  • София
Ели,аз работя в аптека .Ходех си на работа и по време на химията (само 1 седмица след вливка почивах),и по време на лъчетерапията.Лъчето обикновено е между 20 и 25 терапии .Прави се всеки работен ден.Аз правих в Сити и ги помолих да ми слагат часове към 16.30,защото съм до 16 на работа.
 С цел се мажех всеки ден по време на терапиите и около 10 дни след тях.Гърдата не съм търкала със сапун,само с вода обливах.
  На ТЕЛК ще отидеш след приключване на леченията.

# 459
Здрaвейте момичетa. Честит рожден ден нa Шушито и Белa живи и здрaви и късмет..щото и тея нa Титaник бяхa живи и здрaви...aмa нaли.. Grinning ( извинявaм се aко обидя някой с хуморa)
Лейди и Олив супер зa резултaтите, всеки следвaщ дa е тaкa!
Тинти...великовa е писуркa..тaкa мисля aз и нa мен тaкa ми е отговaрялa нa въпроси.. Дaно Гaнчевa се върне по скоро.
Aз зaвърших лъчето преди седмицa две някъде нa диспaнсер съм нa 8 юли..дaй боже дa нямa извънредно положение!
Ели, aз по време нa лъчето се мaзaх с Bepanthol вечер преди лягaне, тaкa ми кaзa лекaря.. Миеш сaмо с водa. Кaзa ми лекaря дa мaжa още 3 седмици..aмa кремa ми свършвa,a е от Aвстрия и смятaм дa го зaменя с кaквото кaзa ме помня кой вече тук от вaс Витaсин..добре ми звучи. Зa сегa гърдaтa и шиятa сa ми мн тъмни кaто дa съм билa нa море,сърби и се бели чaт пaт имaм бодежи в гърдaтa и под мишницaтa, aмa прaвя упрaжнениятa и мaй минaвa..
Вълните сa ми нaй тормозещи особенно през нощтa.. Студено, горещо..пот..ужaс.. Пия вечернaтa игликa вече месец..мa нищо.. Някой с повече стaж нa хормоно може ли дa ми кaже имa ли шaнс дa спрaт тея вълни..или нещо което дa пия поне през нощтa дa не ме будят ?
Помня Тинти кaкво кaзвaше преди, че кaто свършилa химиятa и лъчето се чувствaш незaщитен.. Тогaвa си мислех дa бе сaмо дa свърши.. Уви сегa се чувствaм по същия нaчин.. Още нямaм съжеления че не довърших химиятa, но..
Инaче съм по не киселa Grinning виждaм светлинa в тунелa, четa ви и се рaдвaм нa всякa добрa новинa от вaс.
Весели прaзници ви желaя и душевно спокойствие Simple Smile

# 460
  • София
Аз също съм при д-р Великова, не съм имала повод да съм недоволна от нея, но факт, че я виждам отскоро, преди се водех при нея, но ме преглеждаше основно една от по-младите лекарки. Когато се появиха проблемите с новия тумор помолих да се видя с Великова  /като по-опитна уж/ и засега 1-2 пъти съм при нея, не знам дали така ще остане.

Ели-Дечкин - нещо доста важно, което предполагам  пластичния ти е казал - ако има лъче, после поне 6 месеца трябва да минат за импланти /а по принцип даже не се слага директно имплант, а първо експандер, както е при мен, защото кожата е увредена и може да се получат усложнения - така поне твърди моят пластичен/.

Лейди, ще ти пиша на ЛС.

# 461
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря ви момичета за пожеланията! Вчера така се развихрих в кухнята за моите момчета, че забравих да ви почерпя! Честит рожден ден, мила Бела! Да си здрава, вдъхновена, усмихната и мечтаеща винаги!

Olive, браво за резултатите!
Тинтири , винаги съм казвала, че младите лекари в Сити само отчитат кръвните и образните изследвания, не палпират и не се ръководят от старата школа. А според мен винаги трябва да гледат и лимфните възли, защото именно те реагират на всяка една инфекция и възпаления, те са стражите при какъвто и да е проблем.

# 462
    Flowers HibiscusШуши,  и на теб Честит Празник! Flowers Hibiscus
     с малко закъснение и с най-хубави чувства. Sparkling Heart
    Поводи за усмивки и слънце в душата, ти желая!  Flowers Hibiscus

Благодаря ви, момичета. Blue Heart
    Всички да сме здрави и изпълнени с желание за всичко. Останалото си идва само.Flowers Four Leaf Clover
    Светли и спокойни празници!

Скрит текст:

# 463
    • Варна
    Честити да сте рожденички! Да сте живи, здрави, щастливи, обичани, успешни, устремени, одухотворени, благодословени с благодат! Весел да е празникът ви.

# 464
    Живи и здрави да сте момичета! Обичани и обичащи и  по- рядко да се сещате за причината да пишете в тази тема!

Аз, тия дни малко се понатоварих, но си купихме нова, по- голяма къща и  се подготвяме за преместване...Принципно е хубава причината, но явно си надцених силите( все забравям, че трябва се пазя.....а и пусти навик всичко сама да свърша, щото все си мисля, че другите няма да го направят като мен.....което цял живот ми пречи), та днес съм на леглови режим.

Общи условия

Активация на акаунт