Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 44 994
  • 790
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Лагерта и при мен така.Не че след химията беше супер бяла,но определено имах повече,а сега си е като преди.
 Обаче имам проблем с миглите .След процедурите ми пораснаха пак дълги и гъсти,но след няколко месеца взеха да падат и много се разредиха,след 1-2м пак станаха моите си .Тук от месец пак започнаха да падат и в момента са къси и рядки. Не мога да разбера,за какво се дължи,за да го предотвратя.

# 481
  • София
Да и при мен имаше такъв момент с миглите , Зори, но понеже не се гримирам напослвдък и не съм обръщала внимание последните 1-2 месеца какво се случва с тях.

# 482
Христос воскресе момичетa!
Зa косaтa..Лaгертa и Зори блaгодaря, че споделихте товa с бялaтa косa! Нa мен също по светлa ми рaсте и имa повечко бели косми от преди. Преди бяхa двa,три a сегa достa повече. Кaто ви четa знaчи може и дa потъмнеят Simple Smile
Зa миглите, мойте порaстнaхa дълги, но сa много редки, a кaто сложa спирaлa и не се извивaт и повдигaт, слепвaт се и то по добре дa я мaхнa.. Тaкa не може и дa зaлепя някви мигли, зaщото те мойте кaт висят нa долу... Преди миглите ми бяхa гъсти и дълги ..дaно се върнaт. Не вярвaм дa остaне тaкa, все някогa ще се възтaновят!
A дa ви питaм, когa трябвa дa ходя нa гинеколог зa дa види лигaвицaтa? Никой лекaр не ми кaзa през кaкво време трябвa дa нaблюдaвaме и тaм..

# 483
  • София
Заради Нолвадекса,трябва на 6 месеца.

# 484
  • Plovdiv, Bulgaria
Христос  Воскресе! Нека е благодат, да сме здрави  и добри християни! Прегръдки от мен.

# 485
  • София /Абсурдистан

Много здраве и късмет на всички!!!

# 486
Светли празници , момичета!
Желая на вас и на вашите семейства - здраве и щастие 🤗🤗🤗

Днес успях да се свържа с диспансера .
Прегледи има. В Четвъртък съм на лекар- моля, стискайте палци всичко да е наред 🤗

# 487
Здравейте, откриха на майка ми тумор в гърдата и сега и предстои операция в Понеделник-27.04 за отстраняване на образуванието. Лекаря каза, че има засегнат лимфен възел, но ще се режат и следващите, за да не са налага повторно да я събуждат и пак да режат... Sad    Имало голяма вероятност гърдата да се запази и да не отсраняват.  На 58 години е и редовно си правеше мамография, последната е от Юли 2019, на която се вижда удебеляване, но никъде не се вижда тумор.... Още сме в шок и наистина незнам какво ще се случва от тук насетне. Лекаря, който ще я оперира ни вдъхна доверие и я успокои донякъде, че картината не е толкова черна, но .... аз като чета какво следва след операцията и тръпки ме побиват.... Извинете, ако ви звуча объркано и хаотично, но и аз още съм в шок....Искам мама да живее...Sad(((((

# 488
Пфууу, баш аз ли ти се паднах първа да ти отговоря 🤣 Страшен късмет имаш 😋
Я,  се стегни. От сега ли я оплакваш .
Начи ако така се държиш и пред нея направо си за бой . Стягаш се , вдъхваш й увереност.
Да, химията е гадна!
Да, лъчето е гадно!
Да, хормоните са гадни!
Но  има лечение !
Има шанс да излезе от всичко това и да живее дълго 🤗
Да ти кажа само , че притеснението не свършва с лечението !
В Четвъртък съм на лекар (2г и 2м от моята операция) и ми е притеснено и свито ...

Стягай се !
Битката започва и майка ти ще има нужда от някой , който да я подкрепя и окуражава Hug

# 489
Пфууу, баш аз ли ти се паднах първа да ти отговоря 🤣 Страшен късмет имаш 😋
Я,  се стегни. От сега ли я оплакваш .
Начи ако така се държиш и пред нея направо си за бой . Стягаш се , вдъхваш й увереност.
Да, химията е гадна!
Да, лъчето е гадно!
Да, хормоните са гадни!
Но  има лечение !
Има шанс да излезе от всичко това и да живее дълго 🤗
Да ти кажа само , че притеснението не свършва с лечението !
В Четвъртък съм на лекар (2г и 2м от моята операция) и ми е притеснено и свито ...

Стягай се !
Битката започва и майка ти ще има нужда от някой , който да я подкрепя и окуражава Hug

Не, пред нея не се държа така. Окуражавам я и вярвам, че всичко ще бъде наред. Ама наистина го вярвам!
Днес двете бяхме на лекар, аз бях до нея и така ще бъде и занапред.
Просто като остана сама и ми се свива душата от страх от неизвестното...
Затова си и позволих да изпадна в откровения...
Ако имам въпроси, ще питам тук.
Кураж на всички!!!

# 490
  • България
Здравейте момичета. Извинявам се че се намесвам във вашата група, но не знам вече къде да попитам. Знам, че въпросът ми сигурно не е за тук, но съм отчаяна вече. Търся ампули Зофран за терапията, но без никакъв успех. Успях много трудно да намеря само таблетки. Положението с повръщането е много тежко. Някои аптеки ми казаха, че не се произвежда от няколко години, но виждам че има хора които се снабдяват. В болницата казаха, че нямат налично. Свършило било. Във аптеките ми казаха че няма във никой от складовете, а лекар ми написа рецепта за него. Какво да правя ? Има ли възможност да го закупя от някъде или има ли поне алтернативно , ефективно лекарства ? Отново се извинявам за нахлуването и ще съм безкрайно благодарна ако може да ми дадете информация или съвет как да постъпя.

# 491
  • Русе
Пробвайте с табл. Разетрон, но все пак се консултирайте с лекар, на мен повече ми помогнаха от зофран.

# 492
ionzityy,
Зофран ампули слагат в системата заедно с химията, поне в Токуда. На вас за вкъщи ли ви трябват? Имате ли кой да ги слага венозно? Таблетките също са добри, ако се вземат по схема, а не след като вече е станало зле. Който и вариант да изберете, консултирайте с лекар, не може да се приемат безконтролно дълго време!
princes86,
Нормално е да си в шок, когато се отнася за близките мисля, че е по-страшно! Но, майчето е млада, всичко ще мине. Много важно е да вземате второ и трето мнение за хистология, за химио, за лъче, за всичко!
Много здраве на всички! Hug

# 493
ionzityy,
Зофран ампули слагат в системата заедно с химията, поне в Токуда. На вас за вкъщи ли ви трябват? Имате ли кой да ги слага венозно? Таблетките също са добри, ако се вземат по схема, а не след като вече е станало зле. Който и вариант да изберете, консултирайте с лекар, не може да се приемат безконтролно дълго време!
princes86,
Нормално е да си в шок, когато се отнася за близките мисля, че е по-страшно! Но, майчето е млада, всичко ще мине. Много важно е да вземате второ и трето мнение за хистология, за химио, за лъче, за всичко!

Ох, много ви Благодаря за подкрепата!
Да, ще търсим второ мнение за всичко.
От Шумен сме и тук имаме онко-диспансер, иронията е, че живеем срещу ОНКО-то и все сме си пожелавали никога никой да не влиза там...уви...
Първоначално са искали да и правят биопсия, преди операцията, но аз намерих друг онко-хирург, който каза, че тези “касови” истории противоречат на неговите виждания и разбирания за адекватно лечение и директно ще пристъпи към операция, защото видно е наложително. Ще я оперира и докато е още в упойка, ще изследват образуванието какво е, за да знаят колко да режат. След това ще чакаме хистологията и ще видим накъде ще поемем. Във Варна има Сити клиник и може би ще направим консулт и там, за евентуална бъдеща терапия, каквато и да е тя....

# 494
ionzityy,
princes86,

Ох, много ви Благодаря за подкрепата!
Да, ще търсим второ мнение за всичко.
От Шумен сме и тук имаме онко-диспансер, иронията е, че живеем срещу ОНКО-то и все сме си пожелавали никога никой да не влиза там...уви...
Първоначално са искали да и правят биопсия, преди операцията, но аз намерих друг онко-хирург, който каза, че тези “касови” истории противоречат на неговите виждания и разбирания за адекватно лечение и директно ще пристъпи към операция, защото видно е наложително. Ще я оперира и докато е още в упойка, ще изследват образуванието какво е, за да знаят колко да режат. След това ще чакаме хистологията и ще видим накъде ще поемем. Във Варна има Сити клиник и може би ще направим консулт и там, за евентуална бъдеща терапия, каквато и да е тя....
                                                                     Във Варна може да направите консулт с д-р Белинов -  гръден хирург онколог от онкологията в Аспарухово,  д-р Славов, д-р Хинев от болница Света Ана.

Общи условия

Активация на акаунт