Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 44 982
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
Ели_дечкин Аз също имах проблеми с ръката, но на малко по-късен етап, може би 7-8 месеца след операцията.Започнах да правя упражненията по 4-5 пъти на ден, мазах с Троксевазин и във всеки удобен момент , ръката високо. Вечер така заспивах. За 5-6 дни спадна.Когато излизаш на вън , никога не оставяй ръката свободно до тялото.Ако си с чанта , хвани я за презрамката, ако ли не, винаги я дръж свита, особено като се затопли времето. Тогава по-често има отоци.

# 571
  • София
Здравейте, момичета!
Аз на всичкото си "цветущо" положение, май се уредих с коронавирус. От събота си кашлям, една такава суха кашлица, и имам 37,5 температура. За утре съм си записала час при джипито, да видим какво съм измъдрила. Странното е, че при целия си букет от болести, и високо кръвно, и диабет, и рачето с химиите и лъчето, дето всичките се водят високо рискови, вече трети ден се чувствам абсолютно нормално, кашлям сутрин след събуждане и вечер, и то не особено активно. За себе си не се съмнявам, че е вируса, но ще се види утре, като направя теста. Аз направих този тест, със задържането на дъха за 10 сек., е кашлям като кон след това. Да знаете, че ако оттърва ритането на камбаната, ще е единствено заради ниските дози Налтрексон, които вземам. Той повишава имунитета два-три пъти, и на това се дължат лечебните му свойства. Самостискам си палци. Леле, не смея да кажа на мъжа ми, че ще му изпуши мозъка от притеснение... както ни завари ИП на двата края на света.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 14:37 от detelistna.4etirilinka

# 572
Ех, Четирилинка, ама защо си сигурна, че е това, как го хвана...Много, ама много ти стискам палци да мине скоро, независимо какво е. Ще мине! 🍀

# 573
  • Русе
detelistna.4etirilinka, стискам палци дори да си станала "принцеса" да го изкараш бързо и на крака.

Нищо притеснително нямало около моята ръка. Било нормално. Да съм правила упражненията. Няма смисъл от мазила и ръкави. Нямаше я моята док. и ме прегледа един младок дето й асистирал. Нещо не успя да ме убеди...
На излизане от болницата срещнах съседка ( тя мед. сестра в съдово отделение) и тя обеща да разпита някой от докторите там за моя случай.
Иначе раната зараствала много добре.

Като се прибра тази сутрин ММ ми направи масаж и определено има подобрение. Виря я постоянно или стискам чантата (в дамска чанта влача дренажите Simple Smile )

Благодаря за съветите Hug

# 574
  • София /Абсурдистан
Детелинке, я спокойно.Бързите тестове не са сигурни. Направи си този, за 140лв, той е точен да си спокойна.
Не ща да съм като дърта злобна свекърва, ама нали точно ти съветваше младите хора да излизат, да си живеят живота и да не се пазят в една друга тема. Пазенето има смисъл, явно е.
Дано да не си го лепнала, че лошо. Имунофан ако имаш, вземи веднага, пръскай 2 пъти на ден в ноздрите. Но сигурно е обикновен бронхит, споко. Приятел на синът ми  кашляше като магаре цяла седмица и се беше психирал здраво, че 3 дребни хлапета в къщи има, боднаха го и излезе отрицателен, бронхит само. Този тест го правят платено в лаборатория на Цибалаб, някъде в центъра, само там.

# 575
  • В царството на игрите:)
Не ща да съм като дърта злобна свекърва, ама нали точно ти съветваше младите хора да излизат, да си живеят живота и да не се пазят в една друга тема. Пазенето има смисъл, явно е.
Малеее, не знаех, че Детелинката е давала такива съвети..Евалата! Ще и стисна ръката, защото още някъде имало здрав разум Simple Smile Надявам се ако е короната да го изкара лека, защото явно не е от хората, които могат да се пазят от вирус до живот. Пазенето със сигурност има смисъл дотогава, докато не станеш пациент на психиатрията, а шетайки по форуми и ФБ е ясно, че вече са много, но не си дават сметка за това. Тихите луди са мнооого опасни Simple Smile
Бъдете здрави!

# 576
  • София
Iron Lady, аз и сега смятам, че младите и със силен имунитет хора не трябва да бъдат ограничавани. И за себе си мога да кажа, че предпочитам да умра, отколкото целия си останал живот да изкарам в една стая. Нали самите лекари казват, че и след карантината ще го има този вирус? И то вече в около 200 щама. Как ще се получи тая работа с ваксината? Ако ставаше така, защо досега не успяха да намерят единна ваксина против грипа? А те на основата на предположения правят ваксина в началото на зимния сезон, и почти всяка година бъркат. И по света всеки сезон умират стотици хиляди хора от грип. Ако така се развие сценария и с коронавируса, как смятате, дали ще може човечеството да оцелее, свряно по домовете? А какво ще последва в икономически аспект, когато мине ИП? Да не се окаже, че заради  бълхата сме изгорили юргана? Говоря лично за себе си, че ако трябва заради моя живот, който и без това е на края си, под въпрос с какво здраве, да се съсипе живота на младите, предпочитам тутакси да умра, но децата ми (и всички останали млади) да останат незасегнати. Не дай, Боже, да се случи гражданска война след изхода от ИП, не бихте ли предпочели да не са го налагали изобщо? Само да не ме разбирате, че не ми се живее. Това са ми разбиранията за цялата ситуация. А понеже всичко около вируса и цялата бъркотия около него е много неясно, в момента от спорове няма никакъв смисъл. Но това, да се иска карантина, за мен е най-егоистичното нещо. Защоро ние ще се крием в бърлогите, ама искаме да имаме и храна, и вода, и ток, и интернет, и в никакъв случай не сме съгласни да бъдем лишени от всичкото това. Обаче НЯКОЙ трябва да я произвежда тая храна, НЯКОЙ да я преработва, НЯКОЙ да я доставя, за водата, тока и интернета важи същото. И докато ние си греем дупетата у дома, всички тези хора са навън, изложени на вируса. Е, не е ли чист егоизъм? Едните се пазят, за сметка на другите.
А ваксина така или иначе по-рано от 2021-а не се очаква. И не се знае, в началото й, или към края.

# 577
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Абе далеч сме ние от карантина, ама хайде...

# 578
  • В царството на игрите:)
А ваксина така или иначе по-рано от 2021-а не се очаква. И не се знае, в началото й, или към края.
И то при положение, че въпросния вирус не повтаря или, че мутациите не са антипод на първия вариант.

Абе далеч сме ние от карантина, ама хайде...
И слава Богу. Все пак ситуацията у нас не изискваше драконовски мерки. Риска определено е премерен.

# 579
  • София /Абсурдистан
Ще има лекарство, ако не ваксина, може би и скоро, хората работят по въпроса. Нашата държава е отказала да финансира проекта, разбира се. И той ще отиде при американците. Защо ли не се учудвам.
Аз вчера ходих с половинът и с кучетата ми над Бистрица в гората, малко да подишаме. Чудничко е там. На всичкото отгоре, като се хлъзнах, та право в една шипка се натресох и се понабодох повече от добре  Joy Как можах от цялата гора баш в шипката да падна.
В Сърбия не са пускали да излизат хората от домовете си под никакъв предлог за 2 дни. При нас е хлабаво, да. Не е ОК да затворят хората без никакво препитание. В цивилизования свят дават помощи, а тук - кредити. Нещо трябва да се измисли, така не може. Но и много бизнеси си работят и сега.
Иначе аз нямам никакво желание да се заразявам и да умирам. Тепърва ми предстои снахичка да тормозя /кой тук го беше казал? Simple Smile/ и много искам един ден да видя и внуче. А пък като виден столичен темерут, на мен това си ми е обичаен начин на живот, така че не ми пречи особено. Само където искам да си видя приятелките на живо.

# 580
princes86, във Варна си имаме две онко болници:
онко болницата
онко в Терапията .
Във Варненското Сити мисля, че няма онко.
Хистологията я изпращате\носите при Попова-Плевен.
За химията и лъчето не ми е идвало на акъла да ходя при други да се консултирам. Каквото казаха от комисията - това направих.
Все пак са 5 доктора там.
12341234, с тях може да направи консулт за операцията .

Добре де хора не ми е ясно.
Ако комисията(5лекаря)  каже химия, а друга 1 каже , че няма нужда. Какво правите ?
     Да, да разбрах, че ще търсят консулт само за терапията. Аз съм оперирана от д-р Белинов и химията и лъчето ги правих към онкологията в Аспарухово и съм доволна.

Да ви кажа честно, тепърва ще се ориентираме. Незнам и аз къде и какво, явно налучквам където каквото съм прочела. Варна ни е наблизо, ще търсим второ мнение от там. Благодаря ви за споделените имена, ще ги имаме предвид.
Сега нека мине операцията и да излезе хистологията след това...
Благодаря ви още веднъж!!!

Здравейте момичета,
операцията на майка ми беше днес и вече си е в стаята и е добре. Видях се с хирурга, разговоряхме как е минала операцията и за съжаление се е видяло, че е злокачествено образуванието. Рязал е и доста лимфни възли, имало е множество метастази в съседство... Sad
Сега чакаме биопсията и ще я насочат към онко-комисия. Според него ще има пълен курс лечение - химио, лъче и прочие....
Кажете ми какво следва от тук насетне, кога ще и бъде направен скенер и изобщо какво да очакваме.
Тя е много лабилна психически и е в тих ужас и как ще я успокояваме от тук насетне, незнам...

# 581
  • София /Абсурдистан
Като мине комисията, те ще и назначат каквото трябва.Системата я поема и така.

# 582
  • София
Като излезе хистологията ,ще има комисия, която да определи ,какво ще е лечението - химия,лъчетерапия, хормони.Може само 1 от трите,може и трите.След това се насочвате към онкологична клиника и там ще преценят,каква да е точно терапията,с какви лекарства.Ако решат,ще я изпратят и на скенер.Мен ме пратиха чак след химията,но нямах метастази ,при нея може и преди лечението да решат.

Детелинке,да се оправяш бързо!

Да ви се похваля,научих се на дърти години да карам колело и втори уикенд кръстосвам пътищата.Миналата седмица ходихме до едни поляни над Герман,а тази до парка на летището.Ами то било много яко.Вчера бяхме 5 семейства с по 2 деца ,всички с колелетата от Дружба до парка. Там пихме по 1-2 биричка, полафихме си,децата караха колела и тичаха ,и така.Има едни трибуни, всяко семейство си седна на различен ред и така.Не се психираме.Аз си работя,мъжът ми също.Само ме кара сутрин и вечер,за да не се тътря в градския транспорт.

# 583
  • София /Абсурдистан
Детелинке, ето този сироп https://apteka.framar.bg/05001222/%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%84 … %BC%D0%BB-actavis  вземи си го и ако това не ти помогне, отивай да се тестваш. Този сироп помага и при най-упоритите кашлици, които с нищо не минават иначе. Не  знам защо цената е такава, аз от нашата аптека си го вземам за 3.60 лв. Обаче да не предозираш, спазвай указанието. Старо и изпитано средство е.

# 584
  • София
Здравейте, сладурки!
Ели прави упражненията и няма да имаш проблем.

Детелинке, може ли да е бронхит, да си пила студено или запотена да си злизала на течение?
Зори, много яко това с велосипедите,аз като малко карах по цял ден летата, но сега нямам нито колело нито мускули да го карам.
Аз да ви кажа, малко си наруших диетата, нашия тати имаше рожфен ден в неделя и още не сме дояли тортата 😄 Пих и кафе вчера и днес, но от утре ср връщам на веган хранене без кафе.
Хора случвало ли ви се  да не мижете да се накарате да работите? Обичам си работата, но точно на това място се чувсъвам подтисната и не ми се работи, кошмарно е да се насилвам и фа си смуча от пръстите мотивация 😥

Общи условия

Активация на акаунт