Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 067
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, последните две години градират резултатите в геометрична прогресия, тази година също баловете са космически. Направо не ми се мисли ако тренда се запази, догодина какво ни чака 😱

# 616
Момичета, последните две години градират резултатите в геометрична прогресия, тази година също баловете са космически. Направо не ми се мисли ако тренда се запази, догодина какво ни чака 😱
Какво друго ни остава, освен 2 по 100 Grinning

# 617
  • София
2 по 100, борба за едно “место”😂

# 618
  • София
Днес с прискърбие научавам, че от тази година в МГ няма да има нито една паралелка с немски език. А се надявахме догодина нашата госпожица да учи немски там. Как е по вашите градове? Толкова ли немският език е демодиран, нежелан, труден? За малкия, който ще е в първи клас, никъде в града ни няма училище, което го предлага в рамките на ранното ЧЕУ.

Немският не е демоде,  даже напротив. Трудно се намират учители. Вероятно затова не се предлага.

# 619
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нали отчитате, че тази година нво беше върху съкратен материал?
Нормално е резултатите да са по-добри от миналогодишните, върху пълния обем.
Това не омаловажава резултата на детето на кали Simple Smile 100% са си максимума откъдето и да го гледаш.Simple Smile
Просто не трябва да се "панираме" отсега за нво догодина. Съвсем различна беше тази година.

# 620
  • София
Според мен по-малкия обем не пречи да се дадат по-сложни задачи. Аз не омаловажавам резултата на децата, постигнали максимума, а по-скоро тренда за лесни задачи, който не прави услуга никому.

# 621
  • София
Добри, късно писа, не паника, а ужас ме е обзел. Joy
Извън кръга на шегата
В София са +240 максималните оценки по математика.
Да бяха вдигнали точките в минимума, така можеше да вдигнат повече средното ново.
Догодина и 2*100 може да не стигнат и да зависят децата от някоя 5ца от бележника.

За съжаление това не подобрява образованието, мога да кажа че при нас ДО се случи, но какво от това, на много места не се случи.
В една друга България семействата нямат пари за хляб, какво остана за устройства (а цитата "имат пари за смарт телефон, а за компютър - не" не важи за всички, но ситият на гладния не вярва Sad ) Учители са обикаляли по селата са носят хартии с материали, събитат решени задачи, проверяват, връщат и така няколко месеца Confused ... сигурно е била много безопасно това упражнение. (приятелка ми разказва за нейна роднина)

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 11:22 от Desem

# 622
Сега видях, че на първа страница са добавени и от тази година темите.
Desem, благодаря за отговора!

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 09:55 от Рори72

# 623
при нас не се знае въобще какво ще се случва. ако направят НВО на материал взет присъствено не се знае какво точно ще присъства от седми. Миналата година резултатите от НВО бяха слаиб, тази година - силни  без значение каква е причината. Както забелязвам през последните години , в които следя инфо около НВО-то , има тенденции към цикличност . Дали правят корекции на зададения материал, дали нещо друго - всеки сам си прави изводи. Та другата година  има голяма вероятност да е  слаба.

# 624
  • София
Аз не мисля, че тази година НВО е било лесно, заради ДО. Да, отпадна част от материала, но самите тестове не бяха занижени като трудност; бих ги определила като балансирани.
Не ми се иска отсега да мисля какво ще е другата година - трудно, лесно.... - каквото стане.
Че ще се филмирам в един момент, то е ясно, само се надявам да не го предам на детето.

# 625
  • София
Ре ге, самите деца го определят като лесно. Лулу сподели, че детето й го е решило без проблем (Мат) .
Кали, няма как да не е било лесно при тези резултати - София - 242*100 (мат), за другите градове също има огромен брой максимални оценки.
Оценките между 90 и 100 разликата според мен се дължи на технически грешки та още повече можеше да да максималните.

# 626
  • София
Ох, по мат, признавам си, че хич ме няма и не мога да дам обективна оценка. Четох някъде само за една 22-ра или 23-та задача, че била кошмарна. Но по БЕЛ не беше елементарно; отчитам факта, обаче, че за преразказа има субективен фактор при оценяването.
Да сме живи и здрави - децата и ние - догодина, каквото сабя покаже.

# 627
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз не мисля, че тази година НВО е било лесно, заради ДО. Да, отпадна част от материала, но самите тестове не бяха занижени като трудност; бих ги определила като балансирани.

Не ме разбра.
Не казвам, че тестовете са били лесни. Просто е бил по-малко материал и се е усвоил и усъвършенствал.
И в никакъв случай не омаловажавам труда и усилията на децата.

# 628
Здравейте, според мен, без да съм специалист, а и според детето, тази година тестът по математика, за деца от профилирани гимназии, е много лесен. Проблемът е, че на база тази трудност не могат да ги отсеят. Задачите нямат нищо общо със състезателната математика/олимпиади, които за математическите гимназии следва да са по-релевантен критерий за прием. Сега се получава пародия, че приемът ще зависи от резултата по БЕЛ.
По отношение на изпита по БЕЛ също смятам, че като трудност, особено тестовата част, е занижен. Това дава възможност на деца, зазубрили тези и с добра памет за възпроизвеждане да заемат бройките в т.нар елитни гимназии.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 23:49 от silan

# 629
  • София
За мен тестовете бяха нормални - нито трудни, нито лесни. Дори прословутата 22 задача не може да се каже, че е трудно, просто трябва да си внимателен и да работиш методично. Смятам, че съвестните деца могат да се подготвят за отлично представяне. И точно това ме хвърля в ужас. Моето дете не е от съвестните, мързелът е огромен, непукизмът също. И не знам как да подходя, за да го накарам да учи. Той само за игрите ми говори.

Общи условия

Активация на акаунт