Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 036
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Я кажете откъм кой океан изгрява слънцето в Южна Америка и съответно към кой океан залязва.

# 676
ЗаСлон, ти ме уби с въпрос...Вече сме ваканция Wink а и аз съм скарана с географията Simple Smile

# 677
  • В светлината на слънцето
И аз съм категорично за присъствена форма. Въпреки, че при нас ДО бе перфектно организирано и със същия гърч като и на живо. Обаче контактът на живо е друго нещо. Така че не го искам, само в краен случай.

ЗаСлон, изгрев откъм Атлантически, залез - Тихи. Няма как да е различно. Посоката е една, а това са океаните.

# 678
  • София

ЗаСлон, изгрев откъм Атлантически, залез - Тихи. Няма как да е различно. Посоката е една, а това са океаните.
Обратното е според сайта учасе.

# 679
  • София-Младост
Я дай линк.

# 680
  • София
Урокът е за 6 клас, първият за Южна Америка. Нямам линк, за съжаление.

# 681
  • София-Младост
https://ucha.se/watch/1210/Yuzhna-Amerika---geografsko-polozheni … ane-na-kontinenta
6.33 минута...но говорят за Панамския канал и заради формата му изгрева е от Тихия океан,  а не за континента.

# 682
  • В светлината на слънцето
Така по може. Щото континентът няма как.

# 683
  • София
Ала-Бала, благодаря за линка! Успях да го видя.
Ето пример как влияе ДО на моето дете - не разбира над 50%! Кълнеше се, че са го объркали.

# 684
  • София
И аз съм категорично против ДО.
В нашето училище беше успешно и дори се повиши успехът като цяло на класа, не само на моето дете. Но изобщо не съм съгласна с почти постоянното стоене пред компютъра или друго ел.устройство, без реално общуване, без физическа активност, игри, личен контакт с учителите и изпитвания на хартия, а не на екран.
ДО е добре за седмица-две, но не и постоянно. Лишава децата от много повече, отколкото дава.

# 685
Е то повишаването на успеха на всички е ясно на какво се дължи. Ако се започне присъствено ще проличи явно на входните нива.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 19:16 от red_violet

# 686
  • София
Може би има и значение страха до колко го има в нас... Аз не вярвам на 100% на всички приказки по телевизията. Имам едно наум и спазвам правилата (защото щом ги има трябва да се спазват) но не бих казала, че се страхувам. Затова съм ЗА връщане към нормалността!

Мен ме е страх. Вярвам, че има вирус и че няма конспирация за нашата мила родина. Спазвам правилата, нося маска, спазвам дистанция и хигиена (които и преди си спазвах, а сега още по-болезнено забелязвам отношението на някои хора, като навлизане в личното пространство на опашки, лапане на ръцете, миризмите в тази жега са отделен въпрос Laughing), но не мога да приема, че всичко без училищата са затворени. Ако се повишат хигиенните мерки, не виждам защо да не се върнат в училище. Естествено, ще ми се да има шанс да намалят децата в клас, но е пределно ясно, че няма как да се случи.

# 687
  • Варна
Моят син категорично предпочита да започне учебната година присъствено. Иска да има контакт с учителите, със съучениците си. Чувства се по-добре в училище, отколкото пред компютъра.
При нас не беше лошо организирано ДО, но смятам, че голяма част от материала не беше предадена добре и съответно усвоена.
Каквото такова. Децата ще се справят 😊

# 688
  • София
Е то повишаването на успеха на всички е ясно на какво се дължи. Ако се започне присъствено ще проличи явно на входните нива.
Много обичам такива изказвания. Всеки си гледа от собствената камбанария, но се чувства длъжен да генерализира. Да, вероятно е имало родители, които помагат и са допринесли по един или друг начин за повишаване на успеха или деца, които са приложили други методи при изпитване, но има и деца, които са се справили сами и/или с помощта да учителите и така са повишили успеха си. Не смятам, че усилията на тези деца и труда положен от тях трябва да се омаловажават с лека ръка. И да, чувствам се лично засегната от това изказване, защото моето дете наблегна на учене и повиши успеха си сама, без чужда помощ, въпреки че 4 човека бяхме непрекъснато в къщи по време на ДО - работейки и учейки.

# 689
  • София
ДОто мина добре, бе по-натоварващо от реалното училище, много повече време отделяше, повече време пред РСто, като не оставаше време за игри, едва намираше време за книгите, които са й интересни. Успеха се запази (на класа също).
Помощ рядко е приемала - някоя хамалогия за ТП, някой текст да й въведа под диктовка, да го оформя, дреболии, благодарение, на което е успяла да си легне 30 мин по-рано (в 23 ч. вместо 24 ч.) Основно й помагах с тестовете за школата по БЕЛ, тя попълваше на хартия и аз ги прехвърлях в Word, така се изискваха (учителя й знаеше, че помагам)
Училището и децата определено й липсваха.

Общи условия

Активация на акаунт