Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 107
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Здравейте Simple Smile Приемате ли нови участници Blush У дома си имам един бъдещ седмокласник. Надявам се при вас да намирам полезна информация и заедно да преминем през следващата учебна година.

# 466
Добре дошла! Радвам се, че в тази тема май се събираме доста варненки. В сегашната седмокласна не са много. Или редовно пишещите не са много Simple Smile

# 467
  • Варна
Добре дошла! Радвам се, че в тази тема май се събираме доста варненки. В сегашната седмокласна не са много. Или редовно пишещите не са много Simple Smile

Благодаря Simple Smile
Вчера надникнах в съседната тема за 7ми клас . Стискам палци на всички деца да ги приемат където желаят. Емоциите са наистина големи Hug

# 468
Нямах намерение изобщо скоро да го занимавам с учене, обаче съм си правила сметката без кръчмаря Simple Smile Днес госпожата от школата помоли да им дадем да направят тазгодишния тест от НВО по БЕЛ. Има 41т. (без тезата и преразказа). Може много да се ядосва, че докато обсъждахме с брат му теста, той гледа клипчета със слушалки на ушите Simple Smile

# 469
  • В светлината на слънцето
Тия дни и аз ще разпечатам и дам двете матури. Днес обаче се пробва само с втория модул на математиката. И... взе, че ги реши и трите, при това вярно. Ти да видиш! Те обаче тренираха такъв тип задачи в курса, та явно е имало полза. По БЕЛ ще е мъка, предполагам. Ако изобщо успея да разчета.

# 470
Дадох на синковеца да направи матурата по БЕЛ без преразказа. Да си кажа честно ме изненада.
1. Част първа на четене с разбиране -без грешка до въпрос 15 вкл.
2. Част втора на всички въпроси е отговорил  правилно без тези с материла от седми клас.
Описвам подробно :
въпрос 16 - от формулировката на въпроса не разбрал че трябвало да гледа в текста поместен в началото, за изброяване на признаци. беше изброил- лъв , корона с кръст и щит. Не се е сетил хич за това че се вижда думата България. Казах му че под Текста в задачата имат предвид горния текст. Тогава добави Княжество България и думата 100 лева , както отбеляза че онова там на корната били лилии а не рози ( чел  е много за кралете и хералдиката)
въпрос 17 - пропуснал като грешка само думата словесТно.
въпрос 19 - прескочил защото е с материал за седми клас
въпрос 23 - също
въпрос 24 - отговорил според взетия материл т.е. подточки  а,б и г правилно
въпрос 25 - пак с материал от 7 клас

Част трета - прочетох му откъса. Дадох му текста за 15 минути- направил си е план. Казах му да ми го преразкаже устно. Запомнил е всичко даже повече отколкото предолагах но има затруднения в изказването , предполагам ще е и в писането, но все пак ще може да си проверява за грешки.

Доволна съм защото е покрил материала за шести клас с незначителни пропуски. Той е в специализирано училище и там на българския  не се обръща толкова внимание колкото на специалния предмет.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 18:27 от _re_ge

# 471
Моят го изтормозих, без никакви подсказвания и обяснения Simple Smile Въпреки, че и той се чудеше за монетата...
Имам само един въпрос на 24 задача, втори път ми се случва да пише някой тук, че 3 отговора са от материала за 6 клас. Как така? Немили - недраги и Една българка определено се учат в 7 клас...

# 472
lulumba ,  много впечатляващо! Браво на детето! Вие към СМГ ли ходите на курс?
За теста на Регалия някъде има ли ключ?

# 473
  • Варна
Лу, силно съм впечатлена от школата ви! От сега еднакви триъгълници и формули за съкратено умножение, разлагане... Че какво ще правят догодина!
Реге, браво на младежа! Явно отлично се справя с материала и в специализирано училище. Simple Smile
На моята девойка не успях днес да пробутам втория модул, каза: утре. На първия модул й дадох само тези задачи, които смятам, че трябва да може да реши със сегашните си знания, без нищо от материала за седми клас. Реши ги, но за около 40 минути, което значи, че ако бяха всички задачи нямаше да й стигне времето... Там ще трябват доста тренировки, но пък имаме цяла година пред нас Simple Smile
Моли, и моята щерка е дала само 2 отговора на този въпрос - Серафим и Лазо.

# 474
  • В светлината на слънцето
Tiarra, да, в СМГ е на курс.
Dive, учителката им каза, че умишлено дава такъв тип задачи, за да могат в 7 клас да ги затвърдят и да не се стресират. Отделно, че и в училище, в допълнителните часове по мат, решават по-сложни задачи (такава паралелка е).
Чакайте да видите какво ще ви отчета за БЕЛ (ще има да ми липсва онова срамуващото се човече под стола)... Joy

# 475
Моят го изтормозих, без никакви подсказвания и обяснения Simple Smile Въпреки, че и той се чудеше за монетата...
Имам само един въпрос на 24 задача, втори път ми се случва да пише някой тук, че 3 отговора са от материала за 6 клас. Как така? Немили - недраги и Една българка определено се учат в 7 клас...
Имате грешка, вероятно става дума за друг въпрос. Имаше такива с материал  само от седми класс но не и въпрос 24
Задача 24 според детето.
А е писал Лазо
Б е писал Серафим
Г е писал партиарх Евтимий

Когато му казах че е Македондки пита - онзи ли дето дядо все споменаваше  ( защото дядо му ,баща ми редовно използваше приживе онази крилата фраза - бедни ми Македонски ...)

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 19:48 от _re_ge

# 476
Скрит текст:
Имате грешка, вероятно става дума за друг въпрос. Имаше такива но не и въпрос 24
Задача 24 според детето.
А е писал Лазо
Б е писал Серафим
Патриархът е шега, нали? Joy

# 477
Скрит текст:
Имате грешка, вероятно става дума за друг въпрос. Имаше такива но не и въпрос 24
Задача 24 според детето.
А е писал Лазо
Б е писал Серафим
Патриархът е шега, нали? Joy

Дидева така като ме попита реших д апроверя. Писал е отец (!)  Евтимий. Сега проверих теста. Аз не съм чела въпросите , само отговорите сравнявах . Сега го питам кой е този евтимий. той ми казва че не бил Патриарх Евтимий както си мислех аз, а бил Евтимий но дали "отец", май с друга трудна дума го наричали  която не си спомнял.  Питам кога го чел. Каза миналото лято като чел сборника на Вазов,  позачел това онова. Не си спомнял от кой разказ е , запомнил името като човек обратен на партиарх евтимий . Сега ще сложа и снимка на теста да видите. Направо ме разби. Стрелките и подчертавките съм ги правила аз.

# 478
Браво на децата, които са се съгласили да направят НВО. Аз, втори ден не мога да го пробутам:rage:

# 479
Впечатляващо. А моят днес каза, че е прочел "Една българка" от списъка.Когато го попитах за какво се разказва, каза, че не си спомня много добре. Казах му тогава да ми каже някой герой - пак греда. Всъщност, като започне да чете, редовно заспива. Допускам, че е възможно и наистина да не е разбрал, че не е прочел целия разказа като е заспал някъде, но моят младеж си е разсеян, какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт