Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 090
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Имам въпрос към майките на момчета. Споделете за някоя интересна книга за тяхната възраст.

Поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" на Рик Риърдън е много интересна за моя шестокласник и за други наши приятелчета на неговата възраст.

# 526
  • София
Моят е по мистериите и загадките.  Сега обаче  му купих книгата "Не бъди посредствен", срещнах добри отзиви от деца на неговата възраст, но той още не я е започнал. Ще заимствам идеи от вас.

# 527
Дадох да прочете "Да убиеш присмехулник". Скоро я четох за пореден път и реших, че ще му е интересна, но нещо не го грабна.

# 528
  • София
Дадох да прочете "Да убиеш присмехулник". Скоро я четох за пореден път и реших, че ще му е интересна, но нещо не го грабна.

Не мога да си представя тази книга да заинтригува децата на тази възраст. Моят мъчи Бай Ганьо, ама едвам върви.

# 529
Героите са деца, и е написана толкова увлекателно, реших, че ще го заинтригува.

# 530
  • В светлината на слънцето
Нищо не чете магарето. Освен някое списание за коли. Голям зор е прочитането на задължителните неща.

# 531
  • София
За това лято съм решила да му дам "Винету", някоя книга на Емилио Салгари, както и "Хрониките на Амбър" на Зелазни. Сам си е избрал, че иска да прочете "Граф Монте Кристо", защото "Тримата мускетари" на автора миналата година предизвикаха невероятен фурор.
Още обмислям дали да не го пробвам и с някоя от по-леките на Стивън Кинг; много е вероятно.
Подкрепям мнението за Пърси Джаксън - при нас са на почит тези книги.

# 532
  • София
Моят още не е почвал да чете нищо. Запален е по анимета и напоследък не играе много на игри, но и не му се занимава с нищо съществено. До края на месеца ще го оставя, пък после ще видим.
ПП: Днес го записах в Регалия, като преди това беше две години в Междучасие. Не е въодушевен.

# 533
Виждам, че поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" я има в Читанка.инфо. Ще я изтегля и ще му я дам да я чете на киндъл-а, дано му хареса. Благодаря за предложението!

# 534
  • София
За това лято съм решила да му дам "Винету"
Страхотна идея ми даде, благодаря. Навремето, точно на тази възраст/13 г./, баща ми ми подари "Винету". После прочетох с интерес  "Олд Шетърхенд" и "Кралят на петрола".

# 535
  • София
И на мен ми бяха любими книгите на Карл Май, имам цялата поредица от 17 книги, както и отделни книжлета от ранната демокрация. Уви, и двете ми диванета не оценяват ценната колекция 😂
Аз съм взела за прочит на шестокласника от библиотеката “Белия кораб” и “Рицаря на бялата дама”, да видим дали няма да му дойдат много олд скуул 😀

# 536
Моята чете The Giver. Първа част много бързо я глътна. Втора не й е толкова интересна. На български мисля, че се казва Пазителят. Фентъзи, антиутопия е.

# 537
  • В светлината на слънцето
Опс, излъгах. Освен списанията за коли, чете и разни манги. Но те са само на английски, май на бг няма.

# 538
Малкия не чете нищо. Нито задължително, нито по желание. Големият по-миналото лято, между 5 и 6 клас прочете всичко издадено на български от Рик Риърдън. Сега наскоро, му стана любопитно какво толкова харесвам в книгите на Агата Кристи и за една две вечери прочете последната книга за Поаро. Хареса му и се е заканил да чете още. Малко да си отдъхне от напрежението по НВО и ще видим дали ще чете.

# 539
Моят мете всичко. Откак се научи че може да намира книги и онлайн в нета чете стерео. До миналото лято в началото на ваканцията  правех поръчка на трийсетина книги втора употреба в книжен пазар, тази година не виждам смисъл . В момента е зачел Братя Мормареви заради текста за преразказ за НВО. До миналата година вземахме от библиотеката, книги които трудно се намира, тази още не сме заради ситуацията.
На Стивън Кинг почна преди година с Момичето което обичаше Том Гордън.

Общи условия

Активация на акаунт