Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 085
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Ужас, какви са тези изисквания...ЗА ВАКАНЦИЯТА...стихотворения наизуст, планове, преразкази...че то все едно са на училище! Аз не смятам за необходимо да се учат стихотворенията наизуст, но за съжаление и на нашите учителите го искат (когато взимат съответното стихотворение, не сега).

# 556
Моята девойка не е от най-четящите деца. Благодаря за интересните предложения от последните страници! Задължително ще пробваме някои от тях и дано намери най-после нещо, което я грабва.
А иначе със стихотворенията наизуст, уж стартира от днес. Simple Smile По-добре да си помогнат лятото, защото после ще са доста натоварени.

# 557
  • София
Добро утро ☕
Нашата учителка по Бел освен книги за прочит нищо не е заръчала. По мат абсолютно нищо не е дала за домашно през лятото (освен ако набора не си трайка ), тя и без това се пенсионира и въобще не ми е ясно догодина кой ще им е преподавателя. Нещо много се разочаровах от това училище Sad дано греша в преценката...

# 558
  • София
Кои са седемте стихотворения?
Изключително неподходящо ми се вижда да се учат през лятото. Но ще ги прочетем. Предполгам и ще ревем.

Препоръчвам да гледате спектакъла "Хъшове", ние ще го повторим. Но трябват по-предни места, някои актьори мрънкат, а други играят с гръб към публиката...

# 559
  • София
"Хъшове" го има и като телевизионен театър в няколко серии. С първоначалния актьорски състав, ако не се лъжа.

# 560
  • Пловдив
И аз да се оплача! Май и нашите учители по БЕЛ и Математика попрекалиха. По БЕЛ-12 тренировъчни теста за 6 клас на Бг учебник; 6 преразказа на текстове от учебната тетрадка по Литература за 6 клас; Едни таблици по Литература (отделно за 6 и за 7 клас) да попълни за произведение, автор, герои, сюжет и т.н.; естествено да прочете произведенията за 7 клас; да напише 13 преразказа по произведенията за 7 клас от името на този и онзи; да научи наизуст "На прощаване", "Опълченците на Шипка" и "Българският език". По Математика да изпише тетрадка голям формат 100 листа със задачи по избор от Сборника. Tired Face
На мен ми иде да се гръмна, сигурно и на него. Не знам дали ще стигне ваканцията.

# 561
Ако детето направи всичко това, може би няма нужда от училището. Интересно ми е как ще бъдат проверени толкова много неща.

# 562
MamaGeri, къде учи твоето дете? Домашните му за лятото са направо зашеметяващи!!!😦
В нашето училище пък не са дали никакви- нито по мат., нито по БЕЛ, само задължителната литература.

# 563
  • Пловдив
MamaGeri, къде учи твоето дете? Домашните му за лятото са направо зашеметяващи!!!😦
В нашето училище пък не са дали никакви- нито по мат., нито по БЕЛ, само задължителната литература.
В Пловдив сме.

# 564
  • Русе
Нито голямото ми дете, нито малкото е имало някога каквито и да било дамашни за лятото, освен списъка с книгите. Освен това учителките се сменят твърде често, децата сменят училищата. Изобщо не се знае дали догодина ще бъде същата учителка по БЕЛ и математика. Тези г-жи по БЕЛ и математика определено не са добре с Главния мозък. То амбиция, амбиция ама чак пък толкова. Интересно ми е колко деца ще им се вържат на глупостите.

# 565
MamaGeri, аз не бих разрешила да правят такова домашно през ваканцията. Тези учители не са наред!
Бих ти препоръчала да пуснеш едно писмо с изискванията на учителите за лятото до РУО Пловдив. Останала съм с впечатление, че бързо отговарят от там.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 15:33 от MollyBy

# 566
  • у дома с любимите си хора
Това обяснява всичко. Точно преди година една пловдивска майка обясняваше,че дали на детето за лятната ваканция преди седми клас 2000 задачи.С тази разлика,че тя го намираше за съвсем нормално.

# 567
Аз обаче се подготвям - купих христоматия и едно помагало, в което подробно са обяснени езиковите фигури, има насоки за писане на теза, преразказ, граматика и т.н. Дали ще ги ползва - не знам, но факта, че ги има ми носи някакво спокойствие Simple Smile
И да си похваля гарджето - според Школо е завършила в топ десет на випуска си (130+ деца). Дано и догодина е така Simple Smile

Dive, би ли написала името на помагалото с езиковите фигури, че са ни проблем Simple Smile

# 568
За кое са ви проблем фигурите. Сигурни ли сте, че се изискват да се знаят в 7 клас. Кога се учат?

# 569
  • В светлината на слънцето
Това с тези домашни не е нормално. Учителката от курса на набора (СМГ, известни с изискванията и натоварването) изрично каза, че ваканцията е да се почива. И задължително да има един пълен месец без абсолютно никакви учебни занимания, за да не се претовари и прегрее. Има малко домашно от курса, от училище - само задължителната литература.

Общи условия

Активация на акаунт