Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 083
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
MamaGeri, къде учи твоето дете? Домашните му за лятото са направо зашеметяващи!!!😦
В нашето училище пък не са дали никакви- нито по мат., нито по БЕЛ, само задължителната литература.
В Пловдив сме.
Почти съм убедена ,че училището е Патриарх Евтимий

# 571
  • Варна
Това е Христоматията https://www.book.store.bg/p266461/hristomatia-po-literatura-za-v … ne-za-7-klas.html
а това е помагалото https://www.book.store.bg/p271294/podgotovka-po-bylgarski-ezik-i … -sled-7-klas.html
Дали са добри и дали ще ги ползва нямам идея, но поне ще са под ръка и има вътре таблички с пояснения и тренировъчни тестове, та може да са се окажат полезни. Времето ще покаже Simple Smile
Стихотворенията наизуст са: "Вятър ечи, Балкан стене", "Българският език", "Неразделни", "Заточеници", "Опълченците на Шипка", "На прощаване" и "Стани, стани, юнак балкански". Не вярвам да ги научи всичките перфектно, но поне да може да познава коя фраза от къде е и да ги довършва, не съм максималист, а и мисля, че учителката им също не е. Който не ги научи и не си предаде преразказите най-много да получи някоя двойка в началото на годината. В крайна сметка, не е важно да са перфектни, но да е вложило усилие детето (предполагам). Обикновено за лятна домашна ги поощряват... Иначе споменатите от МамаГери домашни са много сериозни! Особено ако после някой наистина ги проверява!

# 572
  • Пловдив
MamaGeri, къде учи твоето дете? Домашните му за лятото са направо зашеметяващи!!!😦
В нашето училище пък не са дали никакви- нито по мат., нито по БЕЛ, само задължителната литература.
В Пловдив сме.
Почти съм убедена ,че училището е Патриарх Евтимий

Почти позна. Stuck Out Tongue Winking Eye Преди 3 години го играх това и там, с голямото дете. В случая е "Д. Хаджидеков". Мислех, че ще е по-лежерно.

# 573
  • Перник
Калоян вчера довърши "Робинзон Крузо". Малко ме дразни с този навик периодично да чете едни и същи книги. Постоянно обяснявам, че има още мноооого хубави книги, ама той не иска да рискува Grinning От задължителните бил прочел "почти всичко". Кога успя, не ми е ясно. Като го питам за конкретно заглавие или герой нищо не може да ми каже, ама бил прочел всичко. Май ще започваме да четем заедно...

Племенникът, 2 г. по-малък чете Стивън Кинг по собствено желание.

Евентуално в периода 9-13.09 Калоян трябва да е на спортен лагер. Ако не го отменят, живот и здраве, отива.

# 574
  • София

И при нас така. Вземам да се чудя кое е нормалното - като при нас, или с домашните за лятото. Аз не виждам как мога да го накарам да пише каквото и да било, ще съм доволна да си прочете поне задължителната литература.

# 575
Нямаме никакви домашни за лятото,   до сега и никога не сме имали. В нашето квартално училище всяка година се сменят учителите по математика и БЕЛ, може би за това. Не мога да я накарам и ред да напише или прочете за сега.

# 576
  • София
Какви са тези домашни??? Scream 2000 задачи по математика????
Това е нечовешко!
При нас не са давали нищо за ваканцията, освен списъка с книгите. Дори стихотворения наизуст не са искали, въпреки че съм предупредила сина, че ще му трябва да знае някои от тях, заради НВО-то. Но пък отсега да го карам да ги учи не ми се струва необходимо.
До сега през ваканциите гледам да е балансирано - занимава се по малко с неща за училище - да прочете някой и друг ред от книга, да реши 2-3 задачи, но колкото да не губи ритъм. Спомням си така лятото преди 5 клас научи неправилните глаголи на АЕ, без зор и после учебната година му се видя песен по предмета. По този начин свикна да не си пропилява съвсем ваканцията и вече сам си помага.

# 577
И при нас единственото задължение от училище за ваканцията е да научат стихотворенията, но и аз засега й давам всеки ден да реши 5-6 задачи и да направи някакъв тест по БЕЛ, а когато сме отпуск ще почива и тя истински. На Калина и Хари Потър й е страшен, аз много обичам Стивън Кинг но няма да й го предлагам засега Simple Smile Бих й купила някой романтичен тийн роман, ще се радвам на препоръки ако сте попаднали на някой интересен Simple Smile

Dive, много благодаря за помагалото!

# 578
Извинявай, Kally May, че се хващам за твоята дума. Аз пак да си кажа моето...Какво значи "да си пропилява съвсем ваканцията"?  Вашата отпуска пропиляна ли е? Почивката пропиляна ли е? Не мислите ли, че може да постигнете обратен ефект с това пренавиване и постоянни изисквания? (Kally May Simple Smileпак извинявай, прочетох, че ти си за балансирането занимание, не е към теб насочен поста ми)

И понеже днес напрежението ми е много (рефрешвам за резултати и нищо друго не мога да върша Simple Smile), да изясня моите разбирания. Идеала ми за обучение е училищата да имат учители и ресурси да провеждат добро обучение, за което да не е нужно да се пишат домашни, да се ходи на школа или родителите да се превръщат в обучители в къщи. У дома смятам, че трябва да има време за друго обучение -любов, разбиране, толерантност, а не математика и български език. Дано сте ме разбрали Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 08:06 от MollyBy

# 579
  • София
Моли, стискаме палци!!!
Пиши и тук!

# 580
  • София
Моли, и от мен стиснати палчета!
Ще чакаме да споделиш!
Твоето светоусещане напълно се припокрива с моето, за идеалното обучение. Уви, наблюденията ми са, че това може да се случи само в малко на брой училища (визирам Град София). Останалите са с много компромиси Sad

# 581
  • Варна
Стискам палци за добри резултати.

А по отношение на домашните за ваканцията- Моето дете за поредно лято има домашно по математика, което учителката им поръчва да напряват след 15 август- с цел преговор и припомняне. Аз лично смятам, че ваканцията е доста дълга, съгласна съм, че трябва да си починат и отърсят от жялото натоварване, но за съжаление (поне при моето дете) на есен се получава почти бяло петно и съм "за" някакви занимания през лятото. Та по математика имат около 50 задачи, а по БЕЛ- 3 преразказа и три теста.
Рапорт даден Wink
За книгите- не мога да се похваля- моята госпожица не обича много да чете- разбрали сме се, че ще прочете цялата творба "Немили- недраги", останалите неща само задължителните откъси, а в останалото време ще си чете художествена литература, каквато тя си избере.
По отношение на ученето на произведения на изуст- в нашето училище май е забранено със закон SmileyLaughing Не си спомням изобщо някога да си ги карали да учат каквото и да е наизуст...

# 582
Излязоха резултатите. Много сме доволни. Вече можем да дишаме по-спокойно. Има 100 т. на математиката - без нито една задача решена през лятната ваканция Simple Smile

# 583
  • София
Излязоха резултатите. Много сме доволни. Вече можем да дишаме по-спокойно. Има 100 т. на математиката - без нито една задача решена през лятната ваканция Simple Smile

Браво!!!

# 584
  • у дома с любимите си хора
Браво!

Общи условия

Активация на акаунт