Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 077
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
  • София
MollyBy, поздравления за успеха Sparkling HeartFlowers Hibiscus !
За одеве - разбрах те, че не е насочено към мен, но бих искала да уточня нещо важно. Всичко, което пиша (предполагам и с всички е така), е обусловено от моето дете. В този смисъл "пропиляно лято" означава през цялото време да е на таблета да играе игри или да виси в ютуб - нищо, ама нищо друго. А при него има такава наклонност, която ми се иска да ограничавам с нещо смислено -  да чете книги, да кара колело, да тича и играе навън, да реши 2-3 задачи или да изгледа един урок в уча.се.
Т.е. наистина да има баланс в заниманията му през лятото. Той има едно приятелче, когото са записали на три школи през лятото - по БЕЛ, по МАТ и по програмиране, отделно ще го пращат на някакъв лагер с немски Scream. Ето това вече не го разбирам и не го приемам, както и 2000 задачи по МАТ. Но по цял ден на дивана с таблета няма как да допусна.

Звездица, и в София не става. Не става в България въобще!
Тъжна картинка е навсякъде.

Бих й купила някой романтичен тийн роман, ще се радвам на препоръки ако сте попаднали на някой интересен Simple Smile
Миналата година синът прочете  "Бяла като мляко,червена като кръв" на Алесандро д'Авения и беше очарован. Сериозна книга си е, но е много хубава и подходяща; има от всичко в живота - любов, трепети, тъга, загуба - и всичко това представено от името на едно момче.

# 586
  • София
Моли, много се радвам за детето ти!

# 587
Kally May, права си, разбира се! Всеки си познава детето. Аз винаги съм защитавала децата (и в къщи ми се налага Simple Smile) и искам да играят, да спортуват, да се забавляват през ваканцията. Но изобщо не съм толкова толерантна през учебната година. Писала съм и преди -ходят на БЕЛ, на Мат, на Англ. малкия и на 2 спорта ...Simple Smile))

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 10:58 от MollyBy

# 588
  • Варна
Браво на момчето ти, Моли! Пожелавам догодина и малкия да повтори успеха на баткото! Би ли споделила как се е готвил и дали е в специализирано училище/паралелка?

# 589
Моли, поздравления! 👏

# 590
Ходи на школа (от трети клас на състезателна математика) тази година на обикновенна, заради НВО. Но точно тази година не бях доволна от преподавателя (не е с моите разбирания и не се справи добре с ДО) Последните месеци започнахме и с решаване в къщи на ПИ по математика. Добре беше, че заради ДО всичко излизаше в нета и варианти за проверка имаше много, но пък на реални ПИ не е ходил.
Не е в специализирана паралелка и учи в обикновено училище, което дори нямаше синхронно обучение през ДО Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:43 от MollyBy

# 591
Моли, поздравления и догодина и малкият да повтори успеха на баткото!
Къде е ходил на школи за нво големият син?

Моята дъщеря вчера беше с мигренозен пристъп. Пак започнах да се отчайвам как ще изкараме НВО, ако се случи нещо такова. Понякога се буди с пристъп и започва повръщане и замъглено зрение. Не е само болка в главата.

# 592
MollyBy, браво на детето! Дано го приемат, където иска!
Дъждец, много неприятно това с мигрената! Често ли се случва? Дано го е израсте бързо ида не го мислиш за догодина.
Моята девойка също би прекарала завидно количество часове пред телефона и таблета, ако я оставя, което си е направо изгубено време, когато може да прави къде-къде по-ползотворни и интересни неща. Аз също като Kallymay съм за балансирания подход - забавно синьо лято с елементи на четене и нови знания. Simple Smile

# 593
Дъждец, ние сме от Варна! По Бел -школа Клас , по Мат.- школа Ребус. И двете препоръчвам с две ръце!
Започна с математиката в Материка. Трябва и на тях да отдам заслуженото. Също съм много доволна! В 5 клас решихме да пробваме в школата на МГ Варна - голяма грешка. Беше му супер скучно там и втория срок търсихме свободни места из школите. Така попаднахме в Ребус, където собственичката ни влезе в положението и го взе по никое време!

# 594
  • Русе
Коя глава от "Бай Ганю" се учи в 7-ми клас?

# 595
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет от мен! Flowers Hibiscus Интересна тема, която съм пропуснала, но ще наваксам. Преди 8 години преминах по пътя на кандидатстване след 7-ми клас с по-големия ми син. Днес вече той е студент в СУ, работи в софтуерна фирма, самоуверен млад човек и много се надявам по-малкият ми син с лекота да измине този път.  Търся мнение за 2 -3 госпожи за уроци по БЕЛ за гр. Пловдив и ще съм благодарна, ако някой сподели мнение - г-жа Катя Гечева, Силвия Милева и Петя Белева.

# 596
MollyBy поздравления за резултата
Kally May напълно подкрепям написаното
То да е лято като едно време, цял ден навън, а то на устройства по 20 часа
Аз също ще пробутвам всеки ден по малко тестове, въпреки критиките които отнесох
Всеки си познава детето, едни учат хард през годината, други последните три месеца
Няма да му стане нищо от 1 час , на фона на оставащите 23 за размотаване

# 597
  • София
Коя глава от "Бай Ганю" се учи в 7-ми клас?
https://bg.e-prosveta.bg/fulldemo/wJSatlvPbe-994/255?page=121
Бай Ганьо пътува

# 598
  • В светлината на слънцето
Molly, браво на детето! Да влезе там, където сърцето го влече! Hug

# 599
Molly, поздравления за отличния резултат! Пожелавам на момчето ти добри учители, свестен клас и верни приятели!

Общи условия

Активация на акаунт