Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 31 775
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Гледайки броят на заразените в София и очакванията за септември, се страхувам какво може да се случи на есен! Дано нашите мили деца не се окажат в още по- неизгодно положение от сегашните седмокласници, защото, както върви, май изпуснаха ситуацията с вируса. Да са живи и здрави децата ни, с ДО или не!

# 691
Във връзка с обучението в електронна среда,  на сайта на РУО-София вчера беше публикувана следната инструкция.

# 692
  • София
Нашата учителка за частните уроците по БЕЛ ни предупреди, че ще учат онлайн тази години. В момента много се чудя дали ще е успешно това обучение.. Някой има ли впечатления от частни уроци онлайн?

# 693
  • София
Нашата учителка за частните уроците по БЕЛ ни предупреди, че ще учат онлайн тази години. В момента много се чудя дали ще е успешно това обучение.. Някой има ли впечатления от частни уроци онлайн?

Ние имахме така уроци по МАТ. Ами беше прилично, но не мога да кажа, че бе много добре. За съжаление, за мен и сина ми ДО не е добре работещ вариант.

# 694
Ужас, наистина ще учим ДО явно и догодина .Чака ни много тежка година момичета.

# 695
  • Варна
Дъщеря ми учи с учител испански онлайн по време на ИП. Доволна е, напредва. По-гъвкави са часовете, работи и доста самостоятелно. Но все пак не е като подготовка за НВО. Само да сме здрави и с ДО ще се оправим тази година. Сега имат повече възможности учителите да преподават онлайн, ще се организират по-добре, сигурна съм.

# 696
  • В светлината на слънцето
Синът ми имаше онлайн курс по английски и мат. Ами много добре организирано, никакви забележки. Но въпреки това не искам ДО.

# 697
Аз съм за индивидуални уроци за подготовка за НВО по български език и математика.Никакви ДО частни уроци.Или се върши работата като хората или не.Все пак важна е подготовката за НВО.Може ли цяла година детето да се подготвя ДО за изпити от частен учител твърдо не.

# 698
Синът ми е в школа по английски. Малка групата - 3 деца и госпожата. Сега - деца деца, не са деца 6 и 7 клас за В1. Ние бяхме доволни от интернет обучението . Цялото придвижване към школата  и обратно, което с чакането по спирките и вървенето пеша  е към два часа общо,  беше спестено. Моят син по принцип е изпълнителен, чувах през вратат колко много говорят, четат, домашни , не беше по-хлабаво от обикновено обучение. Но пък нямаше уроци по рисуване,основно беше на самоподготовка. Госпожата му гледаше завършените работи и коригираше устно. Другата година обаче не знам как ще стане .

# 699
  • София
За ДО, мога да кажа, че моята дъщеря, която е притеснителна да говори в час пред децата, в къщи пред компютъра не спираше да взима участие във всички часове, получи доста 6ци само за участието си и съответно успеха й се вдигна доста. Другия фактор занижаващ успеха й беше съученичка, за която учението не е приоритет и съответно нямаше как да и пречи.
В нашето училище ДО първоначално беше във ФБ, после мина в Школо.
Аз съм за ДО единствено при грипна ваканция, но за мое най-голямо съжаление, докато не измислят пустата ваксина, ще ни държат в карантина и другите съпътстващи глупости. И да позволявам си да кажа глупости, защото влезнах в болница за пневмония, а на епикризата пише, че са ме приели със съмнение за Ковид и съответно ме изписват, защото имам 2 отрицателни проби. Няма да навлизам в подробности, само казвам, че не вярвам в пандемията.

# 700
  • София-Младост
О, моля ви, дано не се случи това ДО през цялата година. И в школата за подготовка за НВО...най-вече.

# 701
Ужасена съм от тази вероятност новата учебна година да бъде онлайн. За съжаление това го чувам от няколко места вече. При нас ДО също беше по-скоро успешно, но за мен между двата начина на преподаване изобщо не може да се прави сравнение. Временно и за кратък период да, но трите месеца от март до юни ми се сториха безкрайни. Децата ми са много социални, имат много приятелчата на различна възраст и постоянно са навън. Ходят на допълнителни занимания, които се подновиха присъствено преди месец и повече вече и са много щастливи от факта, че са сред деца. А частните уроци онлайн - категорично не! Ще се въздържа от по-крайни думи за преподавателите, работещи по този начин.

# 702
  • София
navyblue,
не знам какви са крайните думи относно учители (преподавателите са в един друг етап на образованието), даващи онлайн частни уроци, но от опитът, който имам с голямото си дете (гимназист), мога да кажа, че нещата се получиха. Онлайн урокът и реалният се различаваха единствено по това, че спестявахме 1-1,5 ч. за придвижване.
Не зависимо дали ми харесва или не ДО, ако е необходимото по-малкото зло, ще се възползвам на максимум от него.

... и ако много учители си спомнят, че са такива, а не преподаватели (т.е. да учат, а не са си изпеят нещата и да си тръгнат), нещата ще се получават по-добре в бг-образованието. Радвам се с единици изключения децата ми попаднаха на учители.

# 703
  • София
Привет Simple Smile
Да ви попитам - има ли дечица, които са записани в школа "Междучасие" за новата учебна година?
След многоканално проучване по въпроса с школите в София, днес записах моето там.
От 1.09. ще мине предварителния им курс за преди 7 клас и после ще ходи веднъж седмично.
Ориентирали ли ли сте се за подготовката за НВО?

# 704
  • В светлината на слънцето
Kally May, дъщеря ми ходеше на мат в 7 клас в Междучасие, при Иван Симеонов. Аз лично бях много доволна, макар той да не е най-добрия вариант конкретно за НВО. Но в нейния случай беше важно да попадне точно на човек, който отново да й върне интереса към този предмет (след като училищната учителка я отказа в 6 клас). Доволна съм много.

Общи условия

Активация на акаунт