ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Леле, как 3 дни се чакат тия кодове. Имам служебно да попълвам едни такива  формуляри, като от пон ми мотат информация, а пътуването трябва да се състои понеделник или вторник. Rolling Eyes

Десем, как още материал по математика?

# 706
  • София
Ами, различно време се чакат, явно зависи и от датата на пътуването. Хора, които са пуснали малко преди 48-те часа, са го получили бързо. Но днес, когато станаха по-малко от 48 часа преди пътуването и още нямах кодове, вече бях на път да попълвам формулярите втори път. Satisfied

# 707
  • София
Санака, аз малко като дърта свекърва да се обадя, ама да си тренирам.... Чух някаква тъпотия по ТВ, че можело в кола да пътуват максимум трима, ама така ми мина през ушите, че не разбрах за КПП-то ли е таз безумна рестрикция или изобщо за през Гърция. Не знам колко ще сте в колата, ама провери го това, да не те мисля Joy

# 708
  • София
И аз чух слуховете /всъщност 3 + шофьора/, но са малко ЕЖК и не им връзвам много вяра. Пък и айде някой да ми обясни, че не мога да ходя на почивка с трите си деца, а трябва да оставя едното! Joy /Не че ще съм с трите де, но пак ще влача и едно чуждо/

# 709
  • София
3+1 , ако НЕ са от едно семейство. За семейство може колкото са местата в колата. Сега почват едни въпроси из темите от типа: баба и дядо от семейството ли са.Simple Smile

# 710
  • София
Ами, като не са уточнили до коя степен по права и по съребрена линия, ще питат хората!  Joy

# 711
"Сребрена", бе, Санака, като "натурален акт" и "записна запповед".

# 712
  • София
"Сребрена", бе, Санака, като "натурален акт" и "записна запповед".
Laughing Laughing

# 713
Привет!
   Санака,лек път и безпроблемна почивка!Тези гърци ме изумяват всекидневно почти.
  Младежът завършва с 5.40 .Според майка ми се е поизложил, според мен-с това учене и напъни толкоз.Само по ИТ не съм доволна и малко по немски,но .....
     Аз писах ,че на бала не е имало учители и гимназията е била заключена.Дипломиране имаше,тържествено,украсено.И за мен тези балове са излишни,но когато едно училище  е създало традиция да се съберат в двора,от там да идат до ресторанта,всеки клас,воден от класния,с директорката , сега изведнъж забрана.И учителите се вмъкват в ресторанта по-късно и т.н.
   Друго,на което се възмущавам-снимки, статии в местните издания ,хвалби за единственият ученик с две пълни шестици на матурите.Детето е племенник на моята приятелка,той лично си заслужава всички награди,изключителен ум и интелект!Но да се фукаш,че единствените шестици са на твой ученик,в цялата област, вместо да се замислиш защо аджеба е така,на фона на други езикови гимназии е ....отчайващо.Иначе,момчето с двете пълни шестици в деня на бала си беше преди обяд на нац. матура по руски,следобяд на нац. матура по немски.
    И те така,както казват в нашия край!Бележниците на набора са раздадени вчера в една градинка на една пейка.После се сетила класната,да им предложи да идат на кафе.Моя отказал, и дойде на работа.

# 714

Аз пък съм пристрастна към Димитър Димов - чела съм четирите му романи - Тютюн, Роман без заглавие, Осъдени души, Поручик Бенц - и всичките много ги харесвам. Въпреки, че ми е тъжно, че всичките му героини са толкова фатални, сякаш мрази жените. Даже съм се ровила в биографията му да търся причината. С удоволствие бих изчела и пътеписите му, но не ги намирам.

Обади ми се да се уговорим , ще ти ги дам за четене,имам ги! Майка ми събира години наред български и чужди класици, а така се ядосва на "наследника", че не е по четенето на сериозна литература.Аз вече му свикнах.

# 715
  • София
И аз да напиша успеха - 5,31. Супер съм доволна, защото като гледам е поне +1 Simple Smile Но както вече знам от големия юнак - от твърдението, че  "имам 6, но както мама казва нищо не знам" просто няма смисъл!
Радвам се, че с някои предмети се "пребори" сам! По някои - подариха му малко, по други - нямаше смелост да пробва за повече.
За съжаление тази корона му погоди проблем  - заради изолация не излизаше никъде и май психически се натовари. И ние си направихме един "дълъг уикенд" за откриване на летния сезон и ….той се "сдуха".
Записала съм го на курс по английски, та се надявам, като е сред хора, нещата да започнат да се наместват.
Желая весело лято на всички! И още веднъж - препоръчвам 9ФЕГ за седмокласниците, понеже ние без малко да не я пишем в списъка с желания, а се оказа много добър избор!

# 716
  • София
Вчера си взе бележника, 5,40 🙄 Четивото по БЕЛ е подсигурено. Чакам информация за литературата по АЕ. За РЕ получихме указания. Младежът трябва да преговори падежите! Препоръчан за четене е Есенин. Много ми се иска един по-сериозен преговор на материала по математика, но ще го оставим за началото на септември.
Тренировките си вървят всяка вечер, но отпадна чудесния спортен лагер, който всички деца и родители, харесвахме.😢
Плановете ми за лятото зависят от коронавируса. Отпуската ми, също. Предвид масовото "разпищолване по Мангъров", песимизмът относно почивката ми, е основателен.🤬

# 717
Браво на децата. Четох, че 9-ти клас е най-тежък /езиковите визирам/. Щастливо лято!

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 11:53 от Шарлот

# 718
  • София
Шарлот, не само езиковите, всички които са ИИЧЕ.
Да си поФаля и моето - 5,80, че баба му омаловажи успеха му, понеже средния успех на училището също бил висок! Joy

# 719
  • Варна
Светкавичке, с удоволствие ще се възползвам от поканата и ще заема някое томче назаем ❤.

А като сме почнали да си признаваме оценките, да кажа и аз - 5.86. Пустият му немски (втори език) и философията му отнеха пълната шестица за година (и въпреки, че вторият срок имаше шестици и там, за годината остана с изненадващи петици). Трудна година беше с този материал за 8 и 9 клас наведнъж, но мисля че и много научи. В класацията на топ 1000 гимназии в България според средния успех от всички матури, училището му е на 11 място в страната и първото успех в града (Варна) с общ успех 5.53. Явно има защо да се пишат трудно оценки, но пък подплатени със знания. Наесен с песен отново.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 12:04 от Manzhelka

Общи условия

Активация на акаунт