Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 127
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
  • софия
Страхотно 😍
Пуснаха списъка с дестинациите на завършилите, сигурно до утре ще го публикуват.
Как така пуснаха? На кой го пуснаха?

Каси,  примения изпит не е ли на 6-ти?

# 496
  • софия
На 6-ти е, точно след една седмица, но е много мило, че мислите кандидатите 🙂

# 497
За мен таксата тази година беше абсолютно неоправдана и най-малкото, което биха направили от администрацията, е да я запазят. Разбрах, че и учители си заминават, което също не ми прави добро впечатление. Като цяло за мен Колежът не се справи с обучението втория срок, което направо ме изумява при всичките възможности, с които разполага.

Успех на децата на 6-ти! Най-важното е да са спокойни и фокусирани, но и да осъзнават, че освен Колежа има и други много добри гимназии и ако не успеят на изпита, това просто ще им даде по-различни посоки!

# 498
  • софия
Успех на дванадесетокласниците ни! Пожелавам им благодатна тема, безпроблемна организация и достатъчно самоувереност и спокойствие!

# 499
Съгласна съм напълно с Lovely_308. Колежът не вложи достатъчно усилия и ресурс да се справи, което и аз не мога просто да си обясня. За мен вторият срок си беше провал и загуба на ценно време.
И да, отиват си преподаватели, при това от чужденците, при това от интересните и вършещи си работата на доста добро ниво. При това, за някои от тях - не по тяхно желание.
Искрено се надявам да не се налага повече дистанционно обучение, поне не повече от седмица.

За мен таксата тази година беше абсолютно неоправдана и най-малкото, което биха направили от администрацията, е да я запазят. Разбрах, че и учители си заминават, което също не ми прави добро впечатление. Като цяло за мен Колежът не се справи с обучението втория срок, което направо ме изумява при всичките възможности, с които разполага.

Успех на децата на 6-ти! Най-важното е да са спокойни и фокусирани, но и да осъзнават, че освен Колежа има и други много добри гимназии и ако не успеят на изпита, това просто ще им даде по-различни посоки!

# 500
  • софия
Страхотно 😍
Пуснаха списъка с дестинациите на завършилите, сигурно до утре ще го публикуват.

svee, вече сме много след утре, а аз не съм видяла пъбликувана информация. Може ли да ми кажеш къде да гледам? Или ако не е нахално да ми пратиш на лични?! Много моля!?

# 501
  • София
Писах 👍

# 502
  • софия
Благодарв! И аз писах Simple Smile

# 503
Кога обикновено се раздават дипломите за 8-11 клас? Мисля да пътуваме на 27.06 и се чудех има ли смисъл да стоим в София на 29 и 30.06.

# 504
Все още не съм чула да имат дати, но ще трябва да връщат и учебници. Предполагам, че скоро ще ги информират.

# 505
  • София
Здравейте, разгледах таксите за обучение, видях и че има опция за различни видове стипендии. Може ли да ми разясните как се взема решение за отстъпка от таксата? Какви критерии се вземат, за какви проценти намаления може да се кандидатства и тн? Кога се кандидатства за отстъпка, защото ако примерно детето е прието, а възможността да се плаща таксата е под въпрос, няма смисъл да се записва. Но ако в последствие се окаже, че можем да си позволим намалена такса, може и да запишем детето. Такива финансови въпроси ми се въртят в главата.

# 506
На сайта на Колежа е информацията:

" Всички семейства на български ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас и поканени да се запишат в Американския колеж в София, могат да кандидатстват за намаляване на таксата за обучение. След като бъдат предоставени всички необходими документи, комисия определя степента на намаляване на таксата индивидуално за всяко семейство.

Всички успешно класирали се кандидати след 8. и 9. клас се обучават при финансовите условия, определени за останалите български ученици в Американския колеж. Семействата им могат да кандидатстват за намаляване на учебната такса в размер, който да отговаря на техните финансови нужди.

Благодарение на щедро дарение от американски филантроп, семействата на учениците, които не са от София, могат да получат и допълнително намаляване на учебната такса. Семействата могат да кандидатстват за намаляване на сумата, включваща учебната такса и разходите за настаняване в София. Стойността, с която ще бъде намалена таксата за обучение, се изчислява на база на общата сума от таксата за обучение и разходите за настаняване. 

Намаляването на учебната такса в Американския колеж се прави единствено на база на финансова нужда и се дава на семействата, които могат да я докажат. Те могат да кандидатстват за намаляване на учебната такса всяка година, през която синът или дъщеря им учи в Колежа.

На близо 90% от кандидатствалите за намаляване на учебната такса на учениците през учебната 2019 - 2020 г., е предоставено такова. Намаляването на годишната учебна такса варира от 10% до 100%. Общо над 1 494 010 лв. са отпуснати на семействата на нашите ученици."

Посочени са критериите - имотно състояние и доход на семейството, което се доказва с документи.
Решението се взима от комисия.
Процента за намаление е от 10 до 100 %.
За да кандидатствате за намаление на таксата, детето трябва да е прието.
Общо взето се прави следното - кандидатствате в Колежа, приемат Ви, кандидатствате за редукция, ако Ви одобрят и Ви устройва процента се записвате, ако не Ви устройва - не се записвате. Просто е.
Имайте предвид, че за решението на Комисията играят всички фактори, доказващи ( с документи) имотното състояние - имоти, движима собственост, пътувания зад граница, с други думи, стандарт на живот, не само доходи.
И разходите за друго дете - студент в чужбина примерно,  не са оправдан разход - логиката е, че изборът как да си харчите парите е Ваш....

# 507
  • софия
Чувала съм и за 5 % намаление и за 50%, чела съм и за пълни получени стипендии. Не се притеснявайте, ще знаете "колко" преди да се запишете. Няма да сте пред свършен факт.

# 508
  • София
За утре е обявено, че ще учат по програмата за понеделник. Това означава ли, че 08 юни ще е неучебен заради приемния изпит?

# 509
  • софия
Призма, да.

Общи условия

Активация на акаунт