Американски колеж - деветнадесета тема

• 48 978
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
Аз нямам никакви проблеми с Gradelink. Отварям го и на компютъра, и на телефона.

# 601
  • София
В момента и аз влизам успешно през двете и виждам всичко. 

# 602
В деня на изпита в 10.38ч. получих съобщение от Колежа, че и за последната група кандидати изпита е започнал. Тъй като последните по график трябва да се явят от 9:45 - 10:15ч, става ясно, че те са започнали до 10:38 (според съобщението). Моите деца са две. Бяхме по график във втората група (от 8:45 -9:15ч.). Предполагах, че ще приключат до около 11:40 - 12:00ч. Децата ми са били в различни зали. В едната зала изпита е започнал с ГОЛЯМО закъснение. Детето, положило изпит там излезе в 13:30ч. (на портала дойде в 14 без нещо).
По време на чакането (около половин/ един час) децата и квесторите са излизали многократно от залата и то не един по един. Изпитните материали са били в залата. Оказало се, че чакали няколко деца, които така и не се появили (не знам със сигурност дали това е причината).

По повод анулираните 3 въпроса:
 "Когато са налице съмнения решението винаги се взема в полза на кандидатите". Дали анулирането е в "полза на кандидатите"? Всеки е загубил различно време за тези въпроси, което е намалило времето за справяне с другите.

Редът на модулите май също е бил различен.
Няма равнопоставеност.

През цялото време са били с маски.

# 603
  • софия
В указанията преди изпита бяха написали, че няма проблем децата да отидат до тоалетна до започване на изпита.
Цитат
До започване на изпита, кандидатите ще могат да излизат в коридора, да хапнат лека закуска  или да ползват тоалетната.
Вас какво Ви притеснява? Това, че материалите са били в залата ли? Не вярвам дори и да е така, някое дете/деца да са имали достъп до тях.

# 604
Голямото закъснение. Редно ли е?

Графикът за какво е?

# 605
  • софия
Какво значение има закъснението? Да, не е приятно и децата сигурно са се изнервили допълнително.
Важно е да са имали същото време за решаване на всеки от модулите, което, доколкото разбирам, е спазено.

Скрит текст:
Моето лично мнение е, че ако има обявен начален час, той трябва да се спазва и всеки, който е закъснял, носи последствия от това. Много ме дразни, че при ходене на театър, концерт винаги има точещи се поне 20 мин. след началния час и той почти никога не е спазван, винаги се позволява толеранс.
Но понякога се случват и непредвидени неща, колкото и добре да е планирано всичко.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 11:06 от zvаnchе

# 606
  • Там, където мечтите се сбъдват
Редът на модулите винаги е различен.

# 607
  • София
А това какво значение има?

# 608
Просто споделям информация за изпита.
Голямото закъснение не е редно според мен. Деца, квестори, материали са налични. Защо се е наложило чакане?

# 609
Защо се е наложило чакане?
Няколко поста по-нагоре казахте, че са чакали няколко деца да дойдат.
Предполагам затова началото на изпита във вашата стая се е забавил.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 10:53 от Фран

# 610
Не знам със сигурност дали това е причината. Ако има предварителен график, редно ли е толкова време да се изчакват деца?

# 611
Дори без предварителен график (предишните години) имаха около час след крайнич час на пристигане и началото на изпита... Според децата ми това им е действало по-скоро отпускащо, отколкото натоварващо Hands V Не от вратата на чина и "действай", а малко дъра-бърам, закачки с квесторите...

# 612
  • софия
Едва ли някой извън организацията в точно тази стая може да отговори каква е била причината за решението да се започне когато са започнали. Категорично изключвам своеволие, безпричинност и несъобразяване с инструкции. Най-вероятно точно съобразяване с интрукции е довело до дадено  решение. Няма как да знаем. Колежа може да бъде критикуван за всевъзможни неща, но по отношение на организация и коректност имам основание да вярвам, че са максимално отговорни.

При мен грейдлинк все още не работи Sad

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 11:05 от Амели

# 613
Не знам със сигурност дали това е причината. Ако има предварителен график, редно ли е толкова време да се изчакват деца?
Не е редно, но се случва. Все пак закъснението не е по вина на колежа.
Нали знаете, че всичко има две страни. Ако на вас ви се беше случило да закъснеете? Спукана гума, забравен документ и т.н. И в същото това време АК е единственото ви желание? Отивате, но изпитът е започнал и детето Ви не е допуснато?

Проявяват човечност и изчакват децата /определено време, според инструкциите, които имат квесторите/, които закъсняват.

Скрит текст:
Аз Ви съчувствам обаче, защото преживяхме подобна ситуация преди две години. Изпитът закъсня с повече от един час, но не по вина на децата, а поради изключително лошата организация на елитна столична гимназия за прием след 4-ти клас. Квесторите/всички/ закъсняха поради късен инструктаж по-рано същата сутрин. Нямам думи да опиша възмущението си и се радвам, че всичко е в миналото./.

# 614
  • София
Ако по график трябва да се явят до 9:15 и приемем, че имат още час - час и 15 минути  за регистрация, настаняване в залата, аклиматизация, тоалетна, и старт на изпита, самият изпит е около  2 часа и 30 минути при малка пауза между теста и есето, то очакваното време на приключване на изпита е около 13:00 часа. Щом детето е излязло в 13:30 часа,  закъснението е било в рамките на 30 минути.

Общи условия

Активация на акаунт