Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 784
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
Класиране по модули няма, дават процент за модул. На модул максимален резултат е 20%. Дават крайно класиране спрямо явилите се момчета/момичета на ПИ.

# 76
Мария е писала това: "място сред момичетата на всеки един от модулите", т.е. явно има в Лого?

# 77
А дават ли пак разбивка на общия резултат по 5-те модула като в Лого-3? Или е само общо от тестовете и есе? (Спомням си от предни теми, че се споделяха точките от есето, та затова предполагам, че реултатът му е известен или?)

Не, до сега при обявяване на резултатите от изпита на АК не са давали разбивки на процентите по отделните части на теста. Само общо проценти на теста и отделно проценти на есето.

В школите дават, за да има информация по коя част какво е представянето.
Не че е възможно нещо да се направи за седмиците до изпита...
Просто изпита е така моделиран, че освен да тренираш бързина, друго няма какво да направиш. Не можеш нито да станеш по-умен за две седмици, нито по-съобразителен.
Еинствено можеш да посвикнеш със стреса и с неприятното усещане че наглед лесните и всъщност наистина не особено трудните задачи, ако си поставиш за цел да ги решиш всичките за по-малко от минута е мисия невъзможна. Иначе действително, сами по себе си те не са сложни. Но под стрес, без калулатор с лист за сметки и отделен лист за отговори, притиснат от времето човек се чувства съвсем по друг начин отколкото майка, която е чула или видяла пример за задача давана на изпита за Колежа и после обяснява как тия задачи са фасулски....
Са, да, но не и за по-малко от минута за задача и като се има предвид, че половината са с капани, съзнателно мислени...
Най- доброто, което човек може да направи, е да успее да внуши на детето да не се шашка. Предполагам всеки си знае как - кой с разговор, кой с разходки, кой с "психотерапия" - подготвяне отдалече, кой със съзнателно неглижиране на евентуално негативния резултат, за това няма универсална рецепта. Но спокойният кандидат е на 50% успял... Именно блокажа, психическият стрес е основният проблем на неиздържалите кандидати. И на второ място - концентрирано да успее да отсее и реши правилно и максимално бързо най-лесното, после да мине през по-трудното, накрая през най-трудното и последните минути да задрасква напосоки на случаен принцип.
Няма човек, изкарал всичко вярно, противно на внушаваното в училище - да се стермиш да решиш всички задачи . Това затормозява кандидата, дори подсъзнателно.

Ненапразно вече толкова години всяка една кандидатите са отново изненадани, прословутите гурута в школите - също. И до сега няма изнесен изпит, реален , даван тест. Освен обявените от самите тях.
Може да са малко кандидатите, може като цяло влизането да е по-лесно от това в немската или английската, но нивото на приетите, минали през това сито е забележително. Който не го е изпитал, не го знае.
Което в никакъв случай не е задължително гаранция за мега реализация после, просто е добра основа. Оттам насетне всеки си следва пътя, като навсякъде....

Успех, спокойствие и трезва мисъл на всички кандидати.

# 78
  • софия
Да, мястото спрямо общия резултат, а не по модули.
Мария е писала това: "място сред момичетата на всеки един от модулите", т.е. явно има в Лого?

# 79
Ми на мен ми го казаха и по модули без да питам изрично.
Януари ми казаха 76 момичета, сега на 3.03 от приятелка разбрах 84 момичета.

# 80
  • софия
Казаха ти на есе къде е спрямо останалите момичета, на логика и т.н.?
Защото на мен ми казаха процентите по модули и място спрямо общия резултат.

# 81
Казаха ти на есе къде е спрямо останалите момичета, на логика и т.н.?
Защото на мен ми казаха процентите по модули и място спрямо общия резултат.
Да, казаха ми.

С уточнението, че това беше на ПИ през януари. На този през март не е ходила.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:04 от maria77bg

# 82
  • софия
Моето дете ходи и на трите и нито веднъж не казаха по модули, винаги място спрямо крайния резултат. Не знаех, че има подобно съпоставяне и не съм и питала.
Януари момичетата бяха 76, февруари - 74, март - 84.

# 83
  • Отвъд алеята зад шкафа
StefanB  - какво значи "Но под стрес, без калулатор с лист за сметки и отделен лист за отговори.."  за калкулатора ясно, че нямат, но нямат ли възможност на празен лист да пресмятат? Как да решат задачите с отворен отговор тогава?

# 84
Бързах и съм изял запетаята, съжалявам:
Под стрес, без калкулатор, с лист за сметки (имат разбира се) и с лист за отговори, в който трябва да вписваш - задраскваш квадратче.
Ако не си го играл, това те натоварва допълнително, това имам предвид. Четеш задачата, смяташ на листа, нанасяш отговора в листа за отговори, като внимаваш за правилния въпрос. Ако сбъркаш , губиш време да сверяваш.... Не е случайно, пореден капан е.
Ненапразно 130-те минути здрава концентрация те изстисква като лимон и после не помнят , реакцията е : Ужасно беше. Сещат се постепенно след това, откъслечно, слива им се....
Някои излизат сринати , в рев. Нервното напрежение е много голямо.
Ще го видите сами на оградата.

# 85
  • София
Юинг прати току-що мейл за започване на тестове на системата за дистанционно учене.

# 86
Дъщеря ми ме информира, че утре ще имат он-лайн обучение. Вероятно системата ще заработи.

# 87
  • София
Даже има отговор на въпроса на Призма за това, как ще се процедира в случаи, че ученикът е болен - с уведомление по мейл и чак когато отвори отново врати училището - с предоставяне на бележка.

...

//Искрено се моля да ги натоварват достатъчно, че да не им идват мухи в главите да излизат по парковете. //

...
Отложиха SAT-а на моя.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:42 от Sharky*

# 88
  • софия
Е това е гадно отлагане, ден/два преди датата Sad
Дадоха ли нова дата или остана да се реши “до второ нареждане”?

# 89
  • София
Е това е гадно отлагане, ден/два преди датата Sad
Дадоха ли нова дата или остана да се реши “до второ нареждане”?
Първоначално за 28.03., после - ще ви дадем мейкъп дата без доплащане (Rolling Eyes), никак не ми се вярва да има положително развитие до 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт