Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 189
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
Правили са ми подобни изследвания, когато успях да забременея, но не съм се консултирала по-сериозно с имунолог. Това не е ли опастност евентуално след забременяване, а не предпоставка за незабременяване. Не съм много наясно.

Ами да, на мен също ми казаха, че по-добре по-малко, но качествени. В край на сметка обикновено половината не стигат до петия ден. За мен неизяснен стерилитет означава, че не могат да ти открият проблема. Най-лошото е, че при неуспешни трансфери с хубави ембриони, причината явно е при имплантацията. Доколкото знам, имплантацията е нещо, което докторите не могат да контролират. Освен хапчета за лигавицата, до там са с контрола. Даже ги и лепят, отглеждат ги в среда от ендометриални клетки от майката и т.н И пак не става. Просто не знам...
Правили ли сте изследвания за тромбофилия? И консултация с имунолог
[/quote
Аз също още не съм много на ясно,но сега ми беше първи опит ..уж бяха два много хубави ембриона,ноо....не стана. Чхг ми беше 0.110 даже незнам изобщо забременяла ли съм..и докторката ми каза да ходя на имунолог и отделно да пусна за тромбофилията,иначе и на мен ми каза Божа работа....но аз преди следващия трансфер ще.направя тези неща поне да видим....

# 616
Не съм медицинско лице, но доста рових по форуми и интернет - ако всичко е наред с ембрионите и хормоните, причините за липса на имплантация трябва да се търсят в матката и като цяло в организма на жената. Имунологичната реакция на ендометриума има голямо значение за имплантацията, например ако има завишени НК клетки те нападат ембриона още в началото и той не може да оцелее - това се оправя доста лесно с еднокатна вливка на имуноглобулин. Също така разни полипи, миоми, сраствания и други образувания в матката пречат механично на закрепването, но това вероятно докторите щяха да го видят досега. Ендометриозата по някакъв начин също води до проблемно забременяване, но не знам точно как. Други възможни причини са лоша лигавица или лоша микробиологична среда - наскоро репродуктивния ми специалист каза, че микробиома в матката има голямо значение за имплантация. Измесетен имплантационен прозорец също може да е причина за провалена имплантация. Понетова са възможни причини, за които се сещам аз. Понякога и възрастта има значение - чувала съм че на жени в напреднала възраст им препоръчват PRP процедура - това е отново имунологична терапия, с която се цели "подмладяване" на ендометриума. Също - доста банална причина, която не вярвам да сте пропуснали, е хидросалпингс - течността, която се натрупва във фалопиевите тръби, е токсична за ембриона... Наскоро по форумите видях доста позитивни постове за иглотерапията като начин за подпомагане на кръвообращението в малкия таз, чувала съм че и физиотерапията помага за това. Може би ако се направят ендометриална биопсия и диагностична хистероскопия голяма част от възможните причини ще бъдат изключени или открити.

Правили са ми подобни изследвания, когато успях да забременея, но не съм се консултирала по-сериозно с имунолог. Това не е ли опастност евентуално след забременяване, а не предпоставка за незабременяване. Не съм много наясно.

Ами да, на мен също ми казаха, че по-добре по-малко, но качествени. В край на сметка обикновено половината не стигат до петия ден. За мен неизяснен стерилитет означава, че не могат да ти открият проблема. Най-лошото е, че при неуспешни трансфери с хубави ембриони, причината явно е при имплантацията. Доколкото знам, имплантацията е нещо, което докторите не могат да контролират. Освен хапчета за лигавицата, до там са с контрола. Даже ги и лепят, отглеждат ги в среда от ендометриални клетки от майката и т.н И пак не става. Просто не знам...
Правили ли сте изследвания за тромбофилия? И консултация с имунолог

# 617
Здравей,mmmina,тромбофилия е причината 6 години да не мога да забременея.Когато накрая стигнах до специалист,който не препоръча,а изиска от мен изследване за тромбофилия,от 5 изследвани гени се намериха дефекти в четири.Конкретно за мен ми даде да пия натаспин(защото не усвоявам аспирин)от овулация до цикъл.На втория месец бях бременна,по време на бременността продължих с инжекции Фраксипарин.Ако не си правила това изследване,препоръчвам да го направиш,но имай предвид,че не се поема от касата,аз платих преди 4 години около 400 лв в Геника,не знам сега каква е цената.

# 618
Аз също съм с 4 от 5 фактора. Изследването ми излезе около 200лв в Кирм Плевен от края на 2019г.

# 619
Ние още не можем да отидем да си вземем договора за съхранение на ембриони, но си спомням, че още преди замразяването ембриолозите ни посъветваха ММ да ми издаде пълномощно, с което да мога да разполагам с ембрионите, без да се налага той да идва всеки път с мен. Така и не са ми го искали досега. Не знам в какъв случай се използва, но си го направихме за всеки случай.
Колкото до ин-витро с материал на бивш съпруг, мен лично повече би ме притеснила моралната страна на въпроса. Този човек дали иска да се превърне изведнъж в донор? Аз на мястото на питащата бих се разбрала първо с него.

# 620
Здравейте дами. Може ли да ме посъветвате какво точно изследвате за тромбофилия? Четох доста и видях, че най-често се пуска Factor V Leiden, Factor II (20210G/A), PAI (4G/5G), MTHFR (C677T). Какво мислите? Аз съм в София и мисля да го направя в Геника. Благодаря предварително. 🎈

# 621
След мисед аборт в 8 г.с.изследвах направо пълен панел https://www.genica.bg/tests/153, може да изберете основен или разширен, обаче ако има някоя мутация, вероятно ще има препоръка да изследвате още. Относително е, зависи каква Ви е анамнезата, семейна обремененост и т.н. Има тема за тромбофилия https://m.bg-mamma.com/?topic=1161218

# 622
Здравейте,
за статиската на ден 13, кръвен тест 0,110.
Стискам палци на всички чакащи, късмет и само положителни резултати 💚

# 623
Здравейте,
за статиската на ден 13, кръвен тест 0,110.
Стискам палци на всички чакащи, късмет и само положителни резултати 💚
И аз бях така......следващия път ще успеем! Heart

# 624
Здравейте, момичета!
Аз малко тъп въпрос, но ми се иска да разбера вие какво си позволявате да правите от домакинските задължения след трансфер или след положителен резултат? За мен това е 6-ти трансфер и всеки път се пазя като пълен идиот, но ми се струва че прекалявам Sad Просто ей така да видя вие как се пазите или какво не правите. Аз само готвя и мия чинии 😂😂😂

# 625
Продължих си така както бях и преди трансфера. Не съм се залежавала и правех всичко което трябваше да правя.
За капак имах ужасна настинка и ме болеше кръста.

# 626
Аз и двата пъти се пазих и спазвах всички препоръки от лекаря ми, които бяха 3 дни след трансфера главно лежане, без къпане с много гореща вода, само по 1 кафе на ден и без шоколади. Гледах да не вдигам тежко и да не правя неща, които ме карат да си напрягам и напъвам тялото. Не минавах с парцал вкъщи, не вдигах пълни тенджери, не се занимавах с прането..само бършех прах и подреждах...така си го чувствах, но и двата пъти нямах успех.

# 627
Като лежах и се пазих не успях.Като шетах,пих бира,ходих по ресторанти и разходки ,успях.

# 628
И аз не съм напълно убедена, че многото лежане помага. Колкото помага за зачеване лежането с вдигнати крака след полов акт , толкова сигурно...

# 629
Аз единствено спрях алкохола, пиех от време на време по една малка безалкохолна бира.
Този път даже си правих леки тренировки, без вдигане на тежко, скачане и коремни, по-скоро раздвижване. Като цяло не вярвам, че има значение.

Общи условия

Активация на акаунт