Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 195
  • 782
  •   2
Отговори
# 600
Истината е че не е трудно и ти да го разпишеш, надали изобщо някой гледа автентичноста на подписите, гледат само дали са там. Въпросът е дали наистина искаш да го направиш. Хубаво си помисли, човек взима прибързани решения когато е ядосан или при стрсови ситуации. Когато решиш и си 100% сигурна в решението си ако искаш трансфер си мисля че ще стане.

# 601
  • София
Аз имам 4 инсеминации и два ЗЕТ -а. Мъжа ми е бил само на 2 от инсеминациите с мен и то пак ми казаха да го подпиша аз ( в Щерев). Стимулацията и трансферите ми бяха в друга клиника, но и там аз се подписвах навсякъде, защото той не беше в БГ. Въпроса наистина е етичен, но пък не можем да знаем какво е довело до ситуацията и да съдим. Аз лично също бих направила трансфер. Вече нищо друго не ме интересува.

# 602
При мен нещата протекоха малко по- различно, тъй като нямаме брак. Мъжът ми подписа декларация, че дарява материал за бъдещо осеменяване на Я и от там нататък всичко е мое.

# 603
Здравейте момичета имам един въпрос незнам доколко е за тук, но ако има някоя от вас която да ме насочи или отговори ще съм благодарна. В началото на март ми беше пункцията като имам две двойки замразени ембриончета уж с много добро качество, финансирана от фонда за 3ти път,поради извънредното положение не успяхме да направим трансфер и съответно ще чакаме докато отмине,женена съм, отношенията са доста сложни със съпруга ми към момента, въпроса ми е дали ще ми ги върнат ембриончетата ако се разведа и от него(мъжа ми) дали зависи нещо, подпис дали някакъв трябва и т.н.благодаря предварително!
Не само, че се иска подпис а и може ако единия пожелае да се унищожат. И ако ги върнете без негово съгласие също подлежите на наказателна отговорнос.

# 604
 Зависи какъв договор са подписали, но спомням си имаше случай на жена, която се беше развела и мъжът и не и позволи да използва ембрионите, а това и беше последен шанс.

При мен процедурата беше малко по различна, в смисъл че имах яйцеклетките и сперматозоидите замразени и готови за използване, когато съм готова, но и договора ми гласеше, че сперматозоидите са дарение и мъжът ми вече няма дума над това как да се използват.

# 605
Наистина си погледнете договора, но най-малкото наистина ембриона в случая е и негов и би било малко тъпо да използвате нещо което е на 50 процента ваше особено при развод. Не знам на колко години сте, но ако не е последен шанс за детенце наистина ли искате да използвате точно тези ембриони? Така винаги ще имате нещо общо с този човек, а и наистина един ден може да ви осъди затова че сте използвали материала без разрешение, че сте подправила подпис и тн. Според мен е доста опасна ситуацията с оглед на последиците които могат да възникнат. Помислете си хубаво, но ако имате време все още просто си починете, не се знае дали няма да срещнете съвсем скоро нов човек с когото да си имате детенце.

# 606
Не съм млада, но не ми е и последната надежда и влак както някой се изразяват, ако не са тези ембриони, така или иначе няма да се насоча към нищо друго освен донорски сперматозоиди, но със сигурност желанието ми е тези да ми ги върнат,защото борбата за тях беше много много много тежка. не би ме изплашило нищо.питах при ситуация на развод какво би станало, незнам дали ще се стигне до там, но когато виждаш какво се случва и тогава започваш да задаваш въпроси които биха стояли на пътя за мечтаното дете,не ми пука дали с него или без него, целта ми е една единствена да имам дете
А този договор къде да го търся, смисъл от клиниката или от цар?

# 607
Желая ви успех от сърце. Най-добре разбира се вие може да прецените за себе си кое е най-доброто решение, но наистина погледнете всички документи, посъветвайте се с някой който е по наясно от нас, за да нямате понататъшни проблеми. Договор трябва да имате със самата клиника за извършвани процедури.
Не съм млада, но не ми е и последната надежда и влак както някой се изразяват, ако не са тези ембриони, така или иначе няма да се насоча към нищо друго освен донорски сперматозоиди, но със сигурност желанието ми е тези да ми ги върнат,защото борбата за тях беше много много много тежка. не би ме изплашило нищо.питах при ситуация на развод какво би станало, незнам дали ще се стигне до там, но когато виждаш какво се случва и тогава започваш да задаваш въпроси които биха стояли на пътя за мечтаното дете,не ми пука дали с него или без него, целта ми е една единствена да имам дете

# 608
Момичета, ден 12, пак отрицателен тест. Супер тъпо. За една година 4 трансфера, три неуспешни и един аборт. След няколко месеца пак наново, пак чакане, пак инжекции.
Аз всъщност искам да ви питам, дали има някой с неизяснен стерилитет, на която да и дават обяснение защо не се получава? Това е разбира се при хубави ембриона, лигавица и хормони.
Мерси.

# 609
Момичета, ден 12, пак отрицателен тест. Супер тъпо. За една година 4 трансфера, три неуспешни и един аборт. След няколко месеца пак наново, пак чакане, пак инжекции.
Аз всъщност искам да ви питам, дали има някой с неизяснен стерилитет, на която да и дават обяснение защо не се получава? Това е разбира се при хубави ембриона, лигавица и хормони.
Мерси.
Не е добре да се дава акъл, ама пробвайте с подготовка със сокове от червено цвекло, моркови, целина и т.н. Бях прочела веднъж преди години от жена с няколко опита с неизяснен стерилитет. След някилко месеца прием на свежоизстискани сокове всеки ден има детенце и чакащи занразени ембриони.

# 610
Мерси.
Аз съм с неизяснен стерилитет, след всеки един неуспех ми казваха че не знаят, Божа работа, и от няма на къде един от пътите ми казаха ми некачествени яйцекледки, при положение че съм с антимюлеров 4, отделям по време на стимулация по 20 яйцекледки, и освен това нищо друго не могат да кажат..... Незнам в общи линии и това да ти кажат, мисля че е редно ако си млада с добър резерв да не вярваш....

# 611
Мерси.
Аз съм с неизяснен стерилитет, след всеки един неуспех ми казваха че не знаят, Божа работа, и от няма на къде един от пътите ми казаха ми некачествени яйцекледки, при положение че съм с антимюлеров 4, отделям по време на стимулация по 20 яйцекледки, и освен това нищо друго не могат да кажат..... Незнам в общи линии и това да ти кажат, мисля че е редно ако си млада с добър резерв да не вярваш....
Количество не значи качество за съжаление. Аз първия път като правих опит, имаше една възрастна двойка с 24 ембриона, избазикаха ги, че имат ембриони за цяла група от ДГ, но накрая нищо. По-добре един читав от много нечитави.

# 612
Ами да, на мен също ми казаха, че по-добре по-малко, но качествени. В край на сметка обикновено половината не стигат до петия ден. За мен неизяснен стерилитет означава, че не могат да ти открият проблема. Най-лошото е, че при неуспешни трансфери с хубави ембриони, причината явно е при имплантацията. Доколкото знам, имплантацията е нещо, което докторите не могат да контролират. Освен хапчета за лигавицата, до там са с контрола. Даже ги и лепят, отглеждат ги в среда от ендометриални клетки от майката и т.н И пак не става. Просто не знам...

# 613
Ами да, на мен също ми казаха, че по-добре по-малко, но качествени. В край на сметка обикновено половината не стигат до петия ден. За мен неизяснен стерилитет означава, че не могат да ти открият проблема. Най-лошото е, че при неуспешни трансфери с хубави ембриони, причината явно е при имплантацията. Доколкото знам, имплантацията е нещо, което докторите не могат да контролират. Освен хапчета за лигавицата, до там са с контрола. Даже ги и лепят, отглеждат ги в среда от ендометриални клетки от майката и т.н И пак не става. Просто не знам...
Правили ли сте изследвания за тромбофилия? И консултация с имунолог

# 614
Правили са ми подобни изследвания, когато успях да забременея, но не съм се консултирала по-сериозно с имунолог. Това не е ли опастност евентуално след забременяване, а не предпоставка за незабременяване. Не съм много наясно.

Правили ли сте изследвания за тромбофилия? И консултация с имунолог

Общи условия

Активация на акаунт