Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 163
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
При първия ми трансфер върнахме два свежи ембриона на които не направихме ПИД. И двата се захванаха, но в шеста седмица единия се отлепи и направи голям кръвоизлив - явно е бил генетично увреден поне аз така си го мисля. Впоследствие кръвоизлива попречи на другия да се захване по- добре, той непрекъснато се отлепяше и въпреки лежането в болница в средата на петия месец развих инфекция заради постоянното наличие на кръв в матката и ми се спука околоплодния мехур, съответно трябваше да прекъсна бременността. Направихме генетично изследване на абортивния материал, което потвърди че плода е бил без никакви отклонения. След тази случка нямам намерение да връщам ембриони без ПИД. Колкото и да е несигурно изследването поне дава някаква ориентация. Това си е мое решение, може наистина да не е подходящо за всеки, най-добре е да има консултация с доктор по въпроса.

# 661
В Турция много често препоръчват ПИД точно заради годините. След 35 години качеството на яйцеклетките спада значително, така ми бяха обяснили. Аз бях на 36 години и се съгласих за ПИД на ембриони.С НЯР съм и имах максимум 4 яйцеклетки, като до 5 ден оставаха само два бластоциста. От единия бластоцист след ПИД имам дъщеричка!

# 662
Момичета няма ли никоя с трансфер тези дни?
Надявах се,че не съм единствената решила да не отлага,заради пандемията.Не казвам,че не трябва да се отлага,просто за мен не беше опция.Моята лекарка се опита да ме убеди,но аз бях твърдо решена,че няма да отлагам.Така се бях настроила,а и мъжът ми се беше постарал много,за да подобри параметрите.Даже кафе не беше близвал 2 месеца и последната спермограма,макар и не идеална беше много по-добре,морфологията от 4% стана 10%,фрагментацията от безнадеждните 67%,вече е 22,5%.Много се бях навила,че сега е моментът.
Е ще видим след 10 дни.

# 663
  • Варна
Крем карамел, не си само ти от "лудите" 😁😁😁
Другата седмица и аз съм на трансфер, ако всичко е наред разбира се 🤗 Предния месец пак правих, за съжаление неуспешен.
Успех, дано след 10 дни да видиш двете чертички 💕

Надявах се,че не съм единствената решила да не отлага,заради пандемията.Не казвам,че не трябва да се отлага,просто за мен не беше опция.Моята лекарка се опита да ме убеди,но аз бях твърдо решена,че няма да отлагам.Така се бях настроила,а и мъжът ми се беше постарал много,за да подобри параметрите.Даже кафе не беше близвал 2 месеца и последната спермограма,макар и не идеална беше много по-добре,морфологията от 4% стана 10%,фрагментацията от безнадеждните 67%,вече е 22,5%.Много се бях навила,че сега е моментът.
Е ще видим след 10 дни.

# 664
Аз бях писала ,че правих свеж трансфер на 27.03 и съм много доволна ,че доктора ми не го отмени, като в другите клиники .Вчера ЧХГ-то ми на 14 ден беше 619 ,сега е най-подходящия момент за бременеене докато си стоим вкъщи.Успех ти желая ,точно на Велик ден да те зарадва резултата. ☺️

# 665
Life is A Struggle и Daniela Pehlivanova,
Благодаря ви от сърце за моралната подкрепа момичета.Life is A Struggle -стискам палци този път магията да стане. Daniela Pehlivanova -лека и успешна бременност  и накрая да гушнеш своя жив и здрав,пухкав бебок.

# 666
Благородно ви завиждам, момичета!
От все сърце ви желая успех!
Моят доктор не прави трансфери в момента и ще чакаме...

# 667
И аз чакам да започнат трансферите с нетърпение

Ако го удължат и след 13 май......, не знам

# 668
Крем карамел, не си само ти от "лудите" 😁😁😁
Другата седмица и аз съм на трансфер, ако всичко е наред разбира се 🤗 Предния месец пак правих, за съжаление неуспешен.
Успех, дано след 10 дни да видиш двете чертички 💕

Е ще видим след 10 дни.

Здравейте момичета,
От много дълги години ви следя и ви благодаря за куража и информацията, която споделяте.

Мога ли да ви попитам в коя клиника правите опитите, защото нас ни отрязаха и не пожелаха да започнем процедурата по време на епидемията. От една страна ги разбирам, но от друга...Аз съм с ИЯР и дебнем (почти година вече) появата на някой фоликул...и не бих искала да пропуснем Нашия момент (било то и в извънредно положение).

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 19:07 от snejinn

# 669
Аз съм в Щерев и бях съвсем сама и на пункцията,и на трансфера.Както бях писала моята лекарка се опита да ме разубеди и да продължим след извънредното положение, но аз настоях,че осъзнавам риска и си поемам отговорността,на 41г. няма за кога да отлагам.Тя въздъхна и каза "Добре,продължаваме".Мисля,че моята непоколебимост надделя в случая.

# 670
Аз съм в Щерев и бях съвсем сама и на пункцията,и на трансфера.Както бях писала моята лекарка се опита да ме разубеди и да продължим след извънредното положение, но аз настоях,че осъзнавам риска и си поемам отговорността,на 41г. няма за кога да отлагам.Тя въздъхна и каза "Добре,продължаваме".Мисля,че моята непоколебимост надделя в случая.

И аз съм в Щереб, но съм по фонд

Може би, ако се самофинансирах и аз щях да продължа

# 671
Sinbad,и аз съм по фонд.Изрично проверих заповедта на Фонда във връзка с извънредното положение,те ПРЕПОРЪЧВАТ да се отложат процедурите ,но не забраняват да си продължиш процедурата,по преценка на лекаря е и в зависимост от обстоятелствата за съответната двойка.Аз,уви май месец навършвам 42г.,заповедта по Фонда ми е от февруари,март пропуснахме,защото имаше конгрес по репродуктивна медина и моята лекарка отсъстваше от работа.Сега извънредното положение,което ще е поне до края на май,ами ето ти 3 месеца на вятъра.

# 672
Благодаря ви за отговорите момичета!
И ние сме по Фонд, но в случай, че "имаме условия" (т.е има някакви  фоликули) да започнем този месец, сме готови да си платим, защото чакаме толкова време този момент... не бих искала да го пропусна.

# 673
Аз също бях по фонда ,първия ми опит беше в Щерев (неуспешен),но сега съм в МЦ Афродита и съм много доволна от всички там .Няма го това чакане ,както в Щерев и всички са супер любезни .До последно правеха трансфери там ,но не знам дали вече ще започнат нови процедури. Успех на всички чакащи!

# 674
Според мен недейте публично да споделяте кои клиники правят процедури. Много е наивно , не се знае кой чете и въпрос на време е да стегнат положението от властта. Аз съм "за" процедурите да продължат и пациентът и лекарят да решават, и друг път съм писала. Пишете си на лични Wink

Общи условия

Активация на акаунт