Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 162
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
MrsAlwayssRight,напълно съм съгласна с теб.Разчитам на интелигентността на момичета.Моля Ви бъдете дискретни,споделих информацията,не за да ви насърча да отидете в клиниките си и да кажете нещо от сорта"защо ме отложихте,ето във форума има момичета,които правят трансфер".Аз съм убедена,че в повечето случаи е по-добре да се отложат нещата за след Covid-19 кризата и само тези от нас,които наистина са притиснати от времето,трябва да настояват пред лекарите си за разбиране и за процедури,(без да цитират имена и клиники,а по-скоро препоръчителния,a не забранителен характер на заповедта на Фонда),но при много сериозни противоепидемични мерки.Именно:Аз освен до клиниката другаде не излизам,пазарува мъжът ми,винаги навън съм с маска,дезифекцирам ръцете си и ги мия постоянно,всички дрехи,с които сме излизали веднага се свалят и перат на 60 градуса.Моля Ви,бъдете разумни.

Оо,забравих най-важното в дните когато съм излизала,правих по4-5 пъти на ден гаргара с домашна ракия.Така в случай,че вирусът е преодолял защитата на маската и е стигнал до гърлото,се намалява контагиозния му индекс(броя на живите вируси,които са тръгнали да навлизат в дихателната с-ма) и както каза и др.Кантарджиев вероятността да се разминете само с гърлобол е реална.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:04 от AnMary

# 676
На мен ми казаха от клиниката, че има заповед да не започват нови процедури - стимулации или  подготовка за ЗЕТ. Но явно всеки си интерпретира както му е удобно и се заобикалят правилата. Иначе и аз не исках да отлагам.

# 677
Моля Ви,момичета, не става въпрос за заобикаляне на правила.Не тълкувате така нещата,става въпрос за случаи,които не търпят отлагане.А и всяка клиника е с различни възможности да реагира в ситуацията.Разберете,за ваше добро е да отложите,изключения се правят само в крайни случаи и то при готовност от страна на лекуващия ви лекар да ви влезе в положение и да рискува собственото си здраве.Не се настройвайте негативно,а помислете реално какво е вашето положение,наистина ли е толкова неотложен случаят ви?

# 678
Ако въпроса за неотложността е към мен - нищо спешно няма в моя случай, освен че през м. март станах на 45 г. Иначе всичко си ми е о.к. и ще си чакам.

# 679
Не знам заобикалят ли се правила, но моето впечатление от това, което чета из темите, дори и тук е, че масово се правят процедури, дали заради фонда, дали заради изчерпан резерв и затова лично аз се чувствам глупаво, че въпреки, че уж попадам в групата, които не могат да чакат, ще си чакам чинно да мине пандемията, заради това, че не може да ми бъде направена снимка на тръбите, докато през това време се правят трансфери, пункции, итн. Приемам, че така е трябвало да стане, но това не значи, че го разбирам. И като цяло ми прави впечатление, как за едно и също нещо в една и съща клиника на един се прави проблем, а за друг няма нищо възпрепятстващо. Дори и да има някакви причини да е така, по-добре е да обясняват на пациентите, защото като се натрупат повече такива случаи, човек остава с впечатлението, че го мотаят, и малко по малко започва да губи доверие в тях,

# 680
Аз пък се чудя защо се наложи налагането на тези мерки със спиране на консултации и операции?! Защо се спира здравеопазването?! То трябва да функционира при засилени мерки. Значи на пазар мога да отида, а на доктор не?!

# 681
Това със спирането на консултациите го намирам за ужасяващо направо. Като се има предвид, че има жени с проблемна бременност, достатъчно наплашени отпреди вируса и сега като няма кой да ги погледне изобщо, си представям колко спокойна бременност карат.

# 682
Аз също щях да изчакам ,ако ми се налагаше. На 29 съм и няма за къде да бързам ,но моята подготовка започна още от февруари и нямаше как да я прекратят по средата ,защото е опасно за мен.В клиниката имаше строги мерки ,чакахме навън докато ни дойде ред и не пускаха без маска.И нямаше никъде такава заповед за забрана ,защото постоянно ги питах има ли шанс да спрат процедурите .Сега вече може да има ,но откакто обявиха извънредното положение и директно някой клиники спряха трансферите,което не го одобрявам особено за тези момичета ,които са се подготвели с лекарства и изследвания,за да стигнат до трансфер.

# 683
В твоя случай, наистина би било опасно да те зарежат по средата на процедурата, след като вече и медикаменти си започнала да приемаш. За други ситуации говоря, но както и да е. Сигурно си има обяснение за всичко. Само дето не всички са по обясненията и се налага пациентът да се чуди и мае, защо така и какво следва.

# 684
Момичета,не знам как се стигна до тук.Имам чувството,че се настройваме негативно към лекарите,клиниките си,а и към една друга.
Аз мисля обясних,че и моята лекарка не искаше да започваме процедура,аз настоях,НО и й се помолих от сърце да ми влезе в положението,тя откликна на молбата ми.НО щях да я разбера и да ми беше отказала.Разберете,че не всеки лекар е готов да подложи на риск здравето си и това на семейството си.Не можем да им се сърдим затова.Мисля,че малцина лекари са се решили да продължат и пак казвам зависи и от капацитета на клиниката.
Bennie99 извинявай,но не съм запозната със случая ти,съвсем не мисля,че не е спешен,но правилния подход за мен би бил да опиташ да се свържеш с лекуващия си лекар и да обсъдите ситуацията и да ПОМОЛИШ да направи изключение за теб.
Призовавам всички да се опитат да се поставят в положението на лекарите,които рискуват не само собственото си здраве,но и това на децата си.От днес започна Страстната седмица,нека се смирим и бъдем по-добри.УСПЕХ на всички.

# 685
  • София
На мен ми казаха от клиниката, че има заповед да не започват нови процедури - стимулации или  подготовка за ЗЕТ. Но явно всеки си интерпретира както му е удобно и се заобикалят правилата. Иначе и аз не исках да отлагам.

Заповед на министъра за спиране не ivf  няма. Всяка болница си има вътрешни заповеди.

В Токуда ръководството било забранило ivf  за времето на извънредно положение.

В Надежда не. Ограничават и подбират пациенти и лекарите се редуват. Примерно: жена пациентка на един лекар започва с друг, проследява я нейният, на пункция е друг... Това също не е съвсем ок. Но това ип стопира и разбърква цялото здравеопазване. Особено за жени с ияр е много разстройващо.

За други болници нямам сведения.

# 686
Спокойно, kremkaramel78, няма такова нещо. Всички осъзнаваме, че ситуацията е безпрецедентна. Нямам нищо лично към никого. Просто си мрънкам и не мога да не си призная, че леко ми е поувяхнал бойният дух. Годинките и те си отлитат без да питат. Ако имам някакво негодувание, то е, че малко ми се размиват мерките и правилата. Но то и без да прави човек ин витро, за всички е така в момента. Успех и късмет на всички!  Ще дойдат и по-добри времена.

# 687
Момичета, говорих с моя лекар относно стартирането на процедура...е, все още им е забранено и няма как да започнем. Доколкото разбрах, всяка болница получава заповед от Министерството и докато не получат обратната- няма да стартират.
Но!
Се очакват промени на мерките на Извънредното положение до седмица-две. Т.е е възможно да им възобновят процеса на работа и да правят процедури при засилени мерки за безопасност.
Остава да чакаме и да се надяваме това да се случи по-скоро!
Търпение, късмет и светли празници!

# 688
Силно се надявам и аз по-рано да възобновят процедурите. Следя брифинга на Генерала и той казва, че обсъждат да променят мерките в областта на здравеопазването, но все още нищо конкретно. Може би очакват да минат великденските празници.

# 689
Здравейте,някой правил ли е инвитро при др Шефкетова успешна бременност реализирана ли е и изобщо,какви са впечатленията ви от нея положителни и отрицателни?

Общи условия

Активация на акаунт