Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 185
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Ви момичета! Аз просто да видя вие как се справяте със ситуацията 🙂 Защото понягога си мисля, че прекалявам 🤣🤣🤣

# 631
Ние още не можем да отидем да си вземем договора за съхранение на ембриони, но си спомням, че още преди замразяването ембриолозите ни посъветваха ММ да ми издаде пълномощно, с което да мога да разполагам с ембрионите, без да се налага той да идва всеки път с мен. Така и не са ми го искали досега. Не знам в какъв случай се използва, но си го направихме за всеки случай.
Колкото до ин-витро с материал на бивш съпруг, мен лично повече би ме притеснила моралната страна на въпроса. Този човек дали иска да се превърне изведнъж в донор? Аз на мястото на питащата бих се разбрала първо с него.
Нека да уточним нещата, първо мъжа ми не е бивш, не е и донор, въпроса ми беше ориентиран към съвсем различно нещо, или четете добре или не се включвате неподготвени, второ съвети по морал не са ми необходими, ако ще пишете нещо във връзка с въпроса го направете, ако не благодаря ви

# 632
Морално е ,когато си подписал декларация за съгласие да спазваш уговореното ,а не са се отмяташ след време заради променени отношения.....всичко това обаче е въпрос на ценностна система,морал и много други неща.....,постъпете така ,както на Вас Ви е удачно тази ситуация,отстрани акъли е лесно да се дават......

# 633
Звездичко, за съжаление ако той реши да не ви позволи да ползвате оплодените с негов материал яйцеклетки, няма какво да направите.

# 634
Ние още не можем да отидем да си вземем договора за съхранение на ембриони, но си спомням, че още преди замразяването ембриолозите ни посъветваха ММ да ми издаде пълномощно, с което да мога да разполагам с ембрионите, без да се налага той да идва всеки път с мен. Така и не са ми го искали досега. Не знам в какъв случай се използва, но си го направихме за всеки случай.
Колкото до ин-витро с материал на бивш съпруг, мен лично повече би ме притеснила моралната страна на въпроса. Този човек дали иска да се превърне изведнъж в донор? Аз на мястото на питащата бих се разбрала първо с него.
Нека да уточним нещата, първо мъжа ми не е бивш, не е и донор, въпроса ми беше ориентиран към съвсем различно нещо, или четете добре или не се включвате неподготвени, второ съвети по морал не са ми необходими, ако ще пишете нещо във връзка с въпроса го направете, ако не благодаря ви
Много добре ви разбрах. На хипотетичен въпрос давам хипотетичен отговор.
Щом нямате нужда от уроци по морал, съветвайте се с адвокат или питайте в клиниката,  която посещавате.
Моят личен морал би ме накарал да обсъдя въпроса с мъжа- настоящ, бивш.. Но това съм аз. Защото въпросът има и морална и законна страна, каквито и да си ги говорим тук.
Пожелавам ви успех, късмет и удовлетворение.

# 635
Морално е ,когато си подписал декларация за съгласие да спазваш уговореното ,а не са се отмяташ след време заради променени отношения.....всичко това обаче е въпрос на ценностна система,морал и много други неща.....,постъпете така ,както на Вас Ви е удачно тази ситуация,отстрани акъли е лесно да се дават......
Абе момичета попитах дали искат подпис по време на трансфер от страна на мъжа, не питах кое е морално и кое не е!

# 636
На нас не.
Мисля, че ако мъжът не се свърже с тях и изрично не им каже, че желае унищожението на ембрионите, няма как да разберат и ще считат, че е съгласен.

# 637
Алба, сама ли отиде на трансфера? Може би ако отидеш със съпруга не биха ти поискали, защото е видно че е с теб и значи е съгласен, но ако отидеш сама дали няма да го поискат?

# 638
  • Варна
Аз ходих сама и не са ми искали подпис

# 639
Ходила съм и сама, и със съпруг.
Последния път бях със съпруга си. Никой не пита за него и не го търси за подпис. Бяхме подписали едно информирано съгласие преди започване на процедурата, предполага се, че след като го е подписал, явно е съгласен. Не знам при ЗЕТ как стоят нещата и изисква ли се някакъв документ и подпис. Ще видим, живот и здраве.

Преди години, когато живеех с бившия на семейни начала без брак и правихме на два пъти ин-витро никой не го е търсил да се подписва преди трансфера. Два пъти съм правила трансфер без да идва той изобщо с мен.

Това с пълномощното тази година ни го казаха да го направим, но може би защото при нас е малко по-особена ситуацията заради донорските яйцеклетки, знам ли.
Но никой не ме е питал, къде е мъжа ти, че ми трябва да каже съгласен ли е. Затова си мисля, че дори и да не е, ако не отиде да им го каже, хич и няма да разберат.

# 640
В такъв случай, да се моли той да не се обади в клиниката и да каже, че не иска да става баща.

# 641
Първо да попитам наистина ли продължавате с тези глупости? Моля прочетете темата на форума! Това не е сериозно да натоварвате с вашите простотии момичетата дето и без това са много натоварени емоционално с дългото чакане. Попитахте дали може да направите трансфер без подпис на съпруга Ви и ние ви отговорихме- Не не би било редно да можете да го направите, защото е незаконно. Да може и да има административни пропуски в някой болници, но по закон трябва да подписвате при всеки трансфер Допълнително съгласие на двамата партньори (съпрузи). Хипотетично може и да Ви се получи, но при всички случай ще се наложи да подпишете съпруга си, което означава да носите наказателна отговорност за фалшифициране на подпис (освен, ако нямате пълномощно подписано от него пред нотариос). И както казах вече дори ако успеете да направите трансфера, това може да донесе страшни проблеми освен на вас и на клиниката която е допуснала такъв пропуск. А изключение е случая, който  беше описала една от жените: в който  партньора (съпруга) още в началото е дарил материала като донор и се е отказал от правата си върху него. Пожелавам Ви успех в това което решите да направите, но ви моля най искрено да спрете да натоварвате жените който и  без това са напрегнати и то само защото не Ви харесва отговора който са Ви дали на въпроса, който сте им задала Вие!

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 14:34 от Jordanka Dimitrova 590585

# 642
Аз ще  прекъсна тези спорове и ще кажа, че днес правих обикновен тест и е категорично положителен .В петък ми е кръвния тест ,надявам се ЧХГ да върви добре. Иначе не мога да повярвам ,защото минах доста тежко пункцията и ден след трансфера припаднах вкъщи имах проблеми със стомаха и кръвната ми захар беше паднала ,но заради трансфера не смеех да пия нищо .Дадоха ми една банка глюкоза и се оправих. Сега се чувствам идеално ,корема ми е спаднал и се моля всичко да е наред. Вярвах в доктора си ,при 11 ембриона той каза само 1 ще върнеме ,понеже няма да мога да износя близнаци .Успех на всички чакащи 💝

# 643
Честито, Даниела и късмет и с кръвния тест. Стискам палци.

# 644
  • Варна
Честито Даниела Simple Smile Ето от такива новини има нужда тази темичка

Общи условия

Активация на акаунт