Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 160
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,

Аз започнах днес стимулацията по фонд

На 43 съм

# 691
Здравейте момичета. Днес беше и моят ЗЕТ на 1 5дневно бластоцистче. Пия 3х1 Естрофем, 2х3 Утрогестан и 2х1 мета фолиева, а днес ми изписаха и зардио, дуфастон 2х1, медрол 2т и алекарт и но шпа 3х2. Д-ра ми каза да не включвам клексан, а чак след положителен тест. С тромбофилия съм и тези високи дози ме притесняват - от една страна защото почнах да се съмнявам дали лигавицата е била ок (защо иначе изписа и дуфастон) и от друга страна дали няма да са проблем тези високи дози прогестерон без клексан заради тромбофилията... Някоя от вас имала ли е подобни схеми и положителен резултат... Успех на всички!

# 692
Slanceto,успех и мн стиснати палчета, дано да се похвалиш след 10 дни.HeartStuck Out Tongue Winking Eye

# 693
Слънце, не се притеснявай за терапията, сигурна съм че докторите знаят какво правят. Аз съм с хетерозигот по Лайден и аборт, нямах Фраксипарин до положителен тест, почнах го десет дни след това, нищо не ми е станало през това време. Гледай да си спокойна и не го мисли, това е най- доброто, което можеш да направиш. Успех !!!

# 694
Аз съм с 3 хетерозиготни нискорискови мутации, но докторът предпочита фраксипарин +АП още от деня на трансфера, защото имали добър ефект заедно. Като прогестерон имам 2х2 дуфастон и 1 кринон гел - бременна съм след зет на ЕЦ. Ако се притесняваш, започни си клексана, особено ако са ти сериозни мутациите. Дуфастон няма общо с лигавицата, изписват го за презастраховане. А на теб лигавицата не ти ли беше 11 мм?

# 695
Малага лигавицата ми я мериха на втория ден след пункцията и беше 11-12мм, но на 5тия ден когато ми беше трансфера не ми каза колко мм е лигавицата... Аз съм хетерозигот по една високо рискова мутация (Протротробин) и още 2 ниско рискови. По принцип и Паскалева беше на мнение терапия да се включва след положителен тест и сега като ми каза и Цветков, че е на това мнение реших да се доверя, макар че генетичката ми каза да започна ниска доза на клексан 0.2... Имам един мисед  в 8гс и сигурно от там ми идва основното притеснение, но реши, че ще си се доверя на лекъващия ми лекар... Гледам да се настроя положително и да вярвам, че и опита ще е успешен пък ще видим...Иначе за симптоми ще се опитам да не търся, защото имам 2 бременности и симптомите се появиха след като вече имах положителен тест. Успех на всички чакащи двете чертички❤️

# 696
Здравейте момичета,след моя втори неуспешен ЗЕТ,втория ми цикъл закъснява малко,нямам симптоми,някой знае ли кога се нормализират нещата и възможно ли е закъснение ,благодаря и успех момичета

# 697
ЗДРАВЕЙТЕ момичета ,и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ,пожелавам на всяка от вас много здраве и сбъдване на най съкровените мечти!много положителни тестчета и МНОГО щастливи моменти ,искам да попитам нещо ,дойде и момента в който съвсем скоро ще се запиша и аз е темата но преди това подготовката за Зет ,при положение че пия естрофем възможно ли е да имам овулация ?подготвят ме ьа ЗЕТ хапчетата които пия са преднозол,естрофем,дусодрил и обичайните фолиева и аспирин .какво означава зет на спонтанен цикъл ?

# 698
  • София
Воистина воскресе, Деси! На спонтанен цикъл е, че ще разчитат на твоята естествена овулация, най-вероятно няма да имаш инжекция за предизвикване на овулация, с хориомон.

Успех!

# 699
ЗЕТ на ЕЦ е без естрофем. Той би трябвало да потиска овулацията, но понякога не успява. Щом сте с естрофем, ще гледат лигавицата, а не фоликула. Колко мм е фоликула, кой ден от прием на естрофем сте и кой ден от цикъла, колко мм е лигавицата? Аз имах овитрел за таймиране на овулацията при ЗЕТ на ЕЦ, но практиката е различна.

# 700
Здравейте момичета. Христос Воскресе! Днес ми е втори ден след ЗЕТ и преди малко видях на превръзката една капка съсирек черна кръв... Имах труден трансфер и доктора доста ме "рови" докато постави ембриона в матката (каза, че шийката на матката ми била ужас) и после като го питах за Клексана каза да не го почвам да не изкървя, че и без това е възможно да ме е "разранил" леко. И се чудя дали е възможно това да е от трансфера, защото си беше като съсирече стара кръв... Много ми е притеснено... Беше примесено с утрогестрна и буквално голямо няколко мм колкото една капчица... Не мисля, че е имплантационно защото то е по скоро светло кафяво, а и според мен е твърде рано за имплантация...На някой друг случвало ли се е подобно нещо...

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 11:02 от slanceto87

# 701
Воистина воскресе, Деси! На спонтанен цикъл е, че ще разчитат на твоята естествена овулация, най-вероятно няма да имаш инжекция за предизвикване на овулация, с хориомон.

Успех!
Melinda аз всъщност незнам какъв ще е ,чуденето е мое ,не че доктора ми е казал тАка,просто незнам какво ще рече на естествен цикъл.за това попитах Simple Smileблагодаря за бързия отговор ,успех на всички
Слънцето на КОЛКО дена е ембриона ,напълни възможно е да е имплантацонно зацаване,ако е на 5 ,отделно ако беше от разраняване би имало логика да ти зацапва от трансфера ,а не два дена след него Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 18:23 от Desislava.q

# 702

Успех!
Melinda аз всъщност незнам какъв ще е ,чуденето е мое ,не че доктора ми е казал тАка,просто незнам какво ще рече на естествен цикъл.за това попитах Simple Smileблагодаря за бързия отговор ,успех на всички
Слънцето на КОЛКО дена е ембриона ,напълни възможно е да е имплантацонно зацаване,ако е на 5 ,отделно ако беше от разраняване би имало логика да ти зацапва от трансфера ,а не два дена след него Simple Smile

Деси надявам се да си права, но... Ембриона е 5 дневен (бластоцист). ЗЕТ ми беше в петък. Този съсирек беше все едно за стояла кръв (черен цвят) като в края на цикъл... Ох почнах да се филмиран ами дали може да е изпаднало ембриончето... Беше голямо точно колкото капчица... И беше като съсирек защото беше между Утрогестана... Моля се да си права и да не е приключило всичко...

# 703
Ембриона е много,много по-малък от капка.Не е той.

# 704
  • София
Слънце, ембриона на този етап е около 130 микрона, а и няма как да изпадне така. Това според мен е точно от разраняването на шийката. Просто се е посъбрала малко кръв там и сега е изпаднала

Общи условия

Активация на акаунт