Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 833
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив / София

Мами, имам няколко въпроса:
Спят ли бебчетата ви боси?

Държите ли бебешорите седнали във вас при проявено желание от тяхна страна?Моята сладурка все се напъва да сяда и аз я държа, но си мисля че е рано предвид 4-те ѝ месеца коригирана възраст 🤷🏻♀

Не спи бос все още. Аз в момента за пижами започнах да използвам ромпъри. До преди месец си стоеше с ромпър през деня и през нощта спеше с такъв също. Сега вече само като пижами ги ползвам.

Не го държа още седнал, не смея. Слагам го на шезлонг. Утре сме на консултация и единият въпрос ми е от кога мога да го слагам по малко седнал. Все си мисля, че трябва да има навършени 5 месеца. Rolling Eyes В момента е на 4++.

# 556
  • Sofia
Irmir, и моят спи в ромпърче, през деня е с тънки чорапчета.

Седнал не го държа още, въпреки коремните му преси. Слагам го в скута ми полулегнал, на около 45 градуса. На 4,5 месеца е.

Браво за захранването щом така добре се приема! Пу-пу! Simple Smile

# 557
Здравейте момичета!
 Ние минахме днес консултации-4+++ сме -7200 гр,65 см
Сложихме и две ваксини. Ротавирусната ни отпада,защото нямаме нито един прием,а вече е голям за нея.
Аз го слагам по малко да седи в скута ми, още не се обръща, постоянно си яде ръцете,но няма подути венци.
За захранване говорихме да почнем следващия месец, тогава ще е на 6. Аз така пожелах, само на кърма сме и качва добре.
Не плака изобщо на ваксините и сега е спокоен. Много се притеснявах,но изоставаме много,а след няма и месец ще почнат чревните вируси и не се знае какво ще стане с тея ваксини и ги сложихме.
Лека вечер на всички!

# 558
Не спи бос, все още мисля, че е рано, лятото вече.
Слагам го седнал в мен, но не на 90гр.когато го хвана за ръце обаче се вдига напълни и го задържа за няколко секунди така. Оставям го и подпрян на възглавници и става все по-стабилен, но също за не повече от 5 мин.
От миналата седмица денем и нощем е с боди къс ръкав и ромпър, не знам как да го обличам сега от май месец като и минималните се вдигнат.. Може би само боди дълъг ръкав и панталонче Thinking някой може да кажете, че е много но той си беше свикнал да е по-облякан и не е имал проблем о сега гледам постепенно да намаля, та за това се чудя

# 559
Ние утре сме при педиатъра, ще видим как ще  е всичко. Дано няма проблеми и след ваксините.
Чудех се къде да просто да си помрънкам малко хах, май тук ще е.
Нещо неспокоен сън напоследък има моето дете Вечер голямо приспиване пада, на спалнята сме, защото много започна да се буди нощем и нямам сили да се занимавам да я взимам и връщам.
Ообаче, от вчера оня ден се научи да се завърта и по корем. И сега разбира се иска да си го упражнява..Та сега И това към всичко останало хаха та като легнем да я кърмя се почва - суче, хваща си краката, пуска гърдата, чекнене, рязко и настървено засуква, опитва се докато суче да се набере и да се завърти по корем, пуска гърдата, оглежда се, суче, пуска, после ме гледа мен, усмихва ми се, протяга се да ми пипа лицето, почва да суче, пуска се, с краката като усети повърхност пък се изтласква нагоре🙆🏻‍♀️ та да не ви описвам аз в какви пози заставам, само на челна стойка не съм още🤸🏼‍♂️ в някакъв момент заспива и аз стискам СИ палци да е за по-дълго 🥴 Сега спи вече час, вечерях и сега ще взема да дремна и аз. Лека

# 560
Ирмир, спи с ромпър, но ако беше с пижама щеше да е боса. Няма да й пробивам ушите, докато не реши, че иска сама. Слагам я седнала на крака ми и гръбчето опряно в корема ми, не знам дали разбираш.
Със спането през деня е зор, през нощта спи, но се събужда поне 5-6 пъти до 12 и още 3-4 до сутринта. С храненето стана ужасно вече. Тя се гъне, скача, хили ми се, цокне един път и рязко се обърне назад, почна да ме хапе, въпреки че няма зъби, някак прецаква добрия вакуум и все едно ме е гризнала, така се усеща поне. Мисля че има някакъв период, в който всичко друго им е интересно и ще бъде трудно, но не смятам, че при децата, хранени с бутилка е нещо по-различно. Аз не я насилвам. Одеве като станахме бяха минали 3 часа от последното й хранене. Тя се въртеше, оглеждаше, мрънкваше малко. Оставих я още час, после си хапна и сега спи. Просто се доверявам на това, което ми показва и разчитам, че гладна няма да остане. 😂

# 561
  • Пловдив / София
, но не смятам, че при децата, хранени с бутилка е нещо по-различно.

Да, така е. Храненето и при нас стана трудно. Върти се, усуква се. набира се на пета и пр.

Иначе, да, започна някак си по-неспокойно да спи. Буди се, търсим биберона понякога по 10 пъти на нощ. Но тъй като е на АМ, аз не му давам всеки път, като се събуди.
Искрено се надявам да отмине тоя период скоро.

# 562
Моя е толкова лакум, че почнели ядене нищо друго не го интересува. Аз му дърпам бутилката да направи почивка, че иначе за 2 мин всичко е изцокал, той почва да ми дърпа ръцете, да дърпа шишето да си го бута в устата, да пищи че съм му го взела 😁 още сме с биба за 0м с 1 дупка, защото така яде супер бързо а не знам ако сложа с 2 или 3 дупки... Grinning

# 563
Лани, сигурно е някакъв период при вас.
Еделвайс, благородно завиждам и аз искам моята да си хапва ама нещо не е по яденето. 😁 То се почва едно бутане на шишето, плезене, лигавене, хапва от млякото, държи си го в устата и деликатно го изплюва и виждам как се стича отстрани. 😁 Играе и се повече отколкото и се яде. Само през нощта като направи пауза от 8-10 часа само тогава до изяжда всичко.
Фам, и Кати спи неспокойно напоследък. Само си върти главата, пипа си лицето, търси си бибата..

# 564
Здравейте, мамчета 😊 Слагате ли възглавници на вашите бебета? Аз в началото не, след месец му сложих една много тънка в креватчето. Но когато го возя в количката имам чувството, че много му друса на моменти и главата му подскача. Дали да не му сложа някаква по-пухкава за там?

# 565
Включвам се да докладвам, че другата седмица в Лидл ще има детски и бебешки дрешки. Ако на някой му трябват и му харесват може да ги погледне.

# 566
Здравейте, мамчета 😊 Слагате ли възглавници на вашите бебета? Аз в началото не, след месец му сложих една много тънка в креватчето. Но когато го возя в количката имам чувството, че много му друса на моменти и главата му подскача. Дали да не му сложа някаква по-пухкава за там?
Възглавница в бебешкото легло още не слагам, всъщност скоро нямам такива намерения. За количката може някаква, но почти без височина.

Ох, Вики нещо я е полазило и нахапало жестоко по целия гръб. Направо ужас! Мажа с фенистил, но още няма ефект.

И при нас има регрес в заспиването, което беше бързо и лесно, вече е с плач и нерви. Дано отмине скоро.

Кои каши най-много харесваха по-големите ви дечица? В чуденка съм какво да поръчвам.

☀🌈💛

# 567
  • Sofia
И при нас малчо започна по-често да се буди за сучене през нощта... Не го одобрявам, нооо... Голямо тазсейване пада през деня по време на хранене - дърпа, боцка с ръчички, не е най-приятното определено.

Възглавничка няма да ползвам поне до годинката. Слагам само калъфчица, ако изтече мляко.

За кашите да си призная съм забравила какво се котираше най-много...

# 568
Каши купувам само на Аптамил, каката направи алергична реакция на Слънчо не смея да взимам такива.

# 569
В Лидл бебешките дрешки ще са много сладки. Харесах бодита и панталони с маймуни и банани хаха.

Общи условия

Активация на акаунт