Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 24 588
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Честит празник на патерица, Вижи! Желая ти здраве и спокойно бебче!

Отностно кръвта, на малчо му се случи два пъти, точно при ларингита. За мен беше признак, че е болничък. После мина след 2 памперса. Знам обаче, че може и да е АБКМ, раничка или просто несъвършената им чревна лигавица. Нашата педиатърка каза да го следя и ако е еднократно, не е проблем.

Когато беше хремав, имаше в млякото, което връща,  нещо като сополчета. Според мен беше от секрета, който се стича по гърлото. После се махна.

От понеделник ще съм сама с бебето и баткото и малко се напрягам покрай ситуацията...

Виждам, че сега и преди 5 години има промени в схемите за захранване. Преди главно беше след 6 Месец, рядко около 4-тия. Алергените като ягодите твърдо бяха късно, млечните и те около годинката, глутен около 8м. Сега забелязвам регрес по отношение на алергените - да се дават по-рано, докато все още имунната система не дава отговор. Почвам да се чудя и аз какво да следвам... Да не стане след още 5 години да се върнем на сокчетата на 2-рия месец.... Баткото захранвах внимателно заради тежък АД и алергичен татко... Сега се чудя дали да не поотпусна малко схемата...

# 76
Привет от мен.
За кръв в памперса знам, че може да  е от алергия към белтъка. Дано не е това Hug
Кая често повръщаше сополки преди, просто й е стичат.
Лани, и Кая си дъвче езика и издава много смешен звук Grinning а какви лиги се точат, оле мале.. Днес си чеса венеца с пластмасовото на бибата (не е ли рано?!?)
И мен обстановката ме изнервя адски, дано бързо да минава, ама едва ли..

# 77
Здравейте, сладурки❤️
Вижи, честит рожден ден на патерици 💕🎂Жива и здрава и много обичана да си!.
Ланче,не чети в нета, само психясваме от това. Мисля,че както казват момичетата,явно е видяла нещо и копира. Те са като гъбки
Браво на папкащите повече бебета и на спящите също.
При нас два дни е ужас, през деня спят, през нощта пеем песнички и си играем. Какво стана не знам, ядат на 3ч,някога и по-малко, супер недоспала съм, но това е положението. Да не говорим, че когато ги оставя на баба им, да свърша нещо навън, все не си изяждат млякото, едва ли е съвпадение Смених им млякото след разговор с педиатър с Лактана, да видим как ще им се отрази. Някой дава ли от нея, да сподели как са нещата?
Ние два дни големи разходки правим, а като се приберем си стойм в двора😁
В понеделник имаме час за ортопед, 100 пъти звънях да питам дали може да отидем, казаха че няма отменени часове, да видим...
Алекс  аз се ядосвам за ваксините, дано не продължава дълго това спиране на прегледи и т.н
Мартине знам дали е рано, обаче Бориса , си чеше венеца с бибероната и се успокоява. За всеки случай съм взела и гелза никнещи зъби, пък ще видим.
Леле, как вали при нас, само за сън, обаче мадамите са на друго мнение..
Спокойна нощ сладурки❤️❤️❤️
За захранването, мисля след 4 месец, така ни пише и на плана,това сменяне за захранването ме доста е измерва и в крайна сметка ще действам както намеря и за добре на децата. Кръв никога не съм виждала в памперса доста стресиращо звучи, дано всичко е наред.

# 78
Добро неделно утроо 🐇🍳☕🍼🌷
Ние сме кисели вчера и днес, спим на пресекулки. И нашия си дъвче езика, много е смешен. Лапа юмруци и му давам залъгалки да дъвче.
Забелязах снощи, че мястото където с аму били ваксината на рамото е възпалено и зачервено. Ще звъним на лекарката да я питаме какво да правим. До сега не е било така. Май е нормалната реакция, но се притесних. При вас как е?

# 79
Здравейте, момичета!
Забравила съм да цъкна камбанката и се чудя защо от няколко дни никой нищо не пише във форума. Grinning Голяма съм си шматка. Тааа много гледам сте изписали... Малко се шашнах с този коронавирус как ще се опазим ама се надявам да успеем някак. Притеснено ми е ММ работи в Метро и в петък е било лудница. Той естествено се пази и спазва правилата, но все пак толкова много хора на едно място не е добре. Отделно във вторник ще ходим на ортопед, защото след първият преглед ни накараха да правим упражнения за крачетата да бъдат по-разкрачени и трябва да видим как е положението. Уж каза, че няма нищо притеснително със ставите, ноо все пак съм притеснена и естествено и аз четох в интернет какво ли не и се филмирах

# 80
Нас този интернет ще ни побърка.... защо постоянно четем и се тормозим. Всичко ще бъде наред с крачетата, не се притеснявай! А за вируса,трябва да си внимаваме.

# 81
Здравейте, момичета. Аз съм повече от притеснена с този вирус. В градината на сина ми са открили случей на дете. И още един положителен тест, не казаха дали е дете или учител и един отрицателен. Вс семейства със симптоми са изследвани. Ние понеже сме все още в България, отидохме тук да се изследваме. И сега чакаме 😥Определено откакто се е родила малката нямаме глътка спокойствие да се радваме на децата си. Съжалявам за негативизма.
Бъдете здрави!

# 82
Фем, надявам се да не е нищо притеснително. Пиши после как е минало. И ние имаме час за ортопед на 28ми , но не знам дали ще го има предвид създалата се ситуация покрай корона вируса..

Мария, много неприятно наистина. Мисли позитивно и дано скоро всички тревоги изчезнат напълно 🙏🌹

Момичета, въпрос относно МЦ. На 01.03. ми дойде първия цикъл след секциото (или поне така си мислех аз) Вървя около 7 дни, нищо по-различно от преди, даже по-оскъдно. Днес обаче пак започна течение.. Възможно ли е да ми дойде толкова скоро отново? Исках да ида на преглед, но отложих заради всички тези вируси и грипове..

# 83
Мария стискам палци пробите да са ви отрицателни, пазете се, може би е по-добре да не пътуване обратно в тази ситуация.
Джорджи напълно е възможно, чела съм доста такива случай. При мен си идва на обичайното време, но пък продължава 2 седмици... И аз щях да ходя на доктор сега, но предвид ситуацията, няма да ида, казват, че до 6 месец е нормално да има аномалии, надявам се да се регулира скоро.
Корона вируса побърква всички, хубаво обявиха карантина и всеки пише #stayhome ама смисъл от това не виждам при положение, че и частни и държавни фирми и предприятия си работят и хората са на работа, според мен трябва всичко да се затвори освен жизненоважните магазини и заводи. Дано всичко скоро приключи благополучно! Hands Pray

# 84
Здравейте
ММ имаше ангажимент в Турция през уикенда го нямаше, сама бях със децата.
Наскоро ни предстоеше ваксина, но тях го отмениха. Отмених също направената резервация за морето. Това чудо корона вирус не се знае до кога ще продължи.
Каката щях да пусна на ясла и него отмених. Сега седим вкъщи гледаме през прозореца . Исках да ги изкарам на двора, но е доста студено днес.

# 85
Здравейте момичета, най- накрая имам малко време да пиша!
Беърче благодаря за темата , страхотна както винаги❤

Лани , Илко си дъвче езика, ама го дъвче, все едно дъвка дъвче. Прави го от около седмица . Също се лигави много , всичко му е мокро.

Илко ака по 2-4 пъти на ден, а беше ограничил акането по веднъж на 2-3 дни или на ден. На кърма е . Сърбят го венците и долу има 2 белички наченки на зъбки , мисля , че моментът за зъбките и венците настана...тъкмо си бяхме починали от колики и сега зъби..хаха е така е няма как , а и нощните хранения станаха 2 ..вместо да намалеят...

Лейди дано не  е сериозно това с кръвта в акото, дано да е еднократно или двукратно съвпадение, или раничка само. ❤

Алексче , много безотговорни хора има наистина . Не  стига, че не мислят за себе си , ами и за околните не мислят, то за това се разпространява заразата.. апък за занимания , може пикник в градината , ако е по-хубаво времето, или рисуване на пейзажи на открито , мноого успокоява и е приятно. Или просто на припек да постоите малко😃 с книга и напитка . Поне имате двор, ние само тераса😃..е никой не ни е спрял да си отидем и на село де, ама трябва да изпремъкнем къщата пак😃😃.

За храненията , Илко яде по 8 пъти , случва се и по 9 , наяжда се за около 10-15 минути . Издържа около 3 часа , вечер е издържал най-много 6 часа , но сега напоследък не може да прави по-дълга пауза  от 4 -5(максимум) часа .. Изморена съм , искам да поспя повече без прекъсване , но няма как

Сладурче, ти как няма да си недоспала..ти си като супер мама..учиш и гледаш близначки и вършиш домакинството , за мен си герой 😃 , но и на теб ти трябва почивка , сега поне ще можеш да си починеш малко заради извънредното положение. Опитай се поне. Никой няма да ти даде нужната почивка , освен ти самата❤.

Мария, дано всичко е наред и да се разминете без вируса...Стискам палци❤

# 86
Привет! Миналата година на тази дата заченахме Иван. Знам датата понеже след това мъжът ми го нямаше известно време, а и преди това сме се пазили. 😁Беше точно след като празнувах рожденния си ден, тая година казах на мъжът ми да не ми прави подобни подаръци, че за 3ти път няма да се подложа на такова нещо 😁😁😁Аз излизах днес с малкия пред блока за малко, колкото да заспи и да изпия едно кафе набързо, отидох на пейка където нямаше хора.
Иви и моя продължава да се буди поне по 2 пъти през нощта, но аз му свикнах сякаш и не се чувствам изморена, колкото в началото. Дано със захранването да започне да спи повече, но при нас ще е чак след 6тия месец, а докато въведем и вечерята сигурно ще е около годинката. С кака му все си мислех, че край няма това будене, но след като я отбих веднага започна да спи по цели нощи. Затова засега мисля до годинката да го кърмя, пък по-натаък ще видим.

# 87
Иви, и ние сме на същия хал, сега й видях венците и отдолу и отгоре ми се вижсат подути Simple Smile
Вижи, ние или на 15 или на 22 сме я заченали 😁

# 88
Здравейте, момичета! За кръв в акото и Александър имаше в два памперса, но бяха пренебрежителни две точки. Притесних се първоначално, но пък няма от къде да е абкм....аз много рядко ям млечни по принцип, а той е кърмен.
Ох, да ви споделя и моята неволя. Вече втори ден съм с висока температура. Имам запушени канали, станали са направо цяла плочка. И друг път ми се е случвало, но на другата гърда. Тази беше безпроблемна. Усетих аз как стана, ама не се надявах така да продължи. Температурата ми вечер е 39.3.
За съжаление май ще се наложи антибиотик. Какво ли не направих....
Та, момичета, които кърмете легнали, внимавайте да не си притискате гърдите. Аз моята направо я смачках и така се запушиха. Че и под мишницата.... ужасно е.
П.с благодаря за темата 🙂

# 89
Леле, не е ли рано за зъбки..Минавало ми е през ум дали не започват вече, но все си викам абе рано е. Ама май си е тамън навреме..

Общи условия

Активация на акаунт