Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 847
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
честно да си кажа, аз не очаквам обаждане от нашата педиатърка. разбрали сме се ние да звъним при проблем. ходихме при ортопед на 1+ м. ехографа беше безплатен, към прегледа. следващ преглед в 6 м.

аз няма да бързам със захранването - ще чакам да стане на 6м. и без това до 1 годинка млякото им е основната манджа, а другото е за опитване. и моето момче ме гледа в устата като хапвам - мисля, че му е интересно просто, а и забелязвам, че започва да ни имитира, така че не вярвам премлясванията му да са от глад Wink

честита страстна седмица на всички!

# 481
  • Гърция
Здравейте!
Момичета,и мен това със обръщането малко ме притесняваше,но онзи ден ,когато я карах при Педиатърката ,да и сложат ваксините,я попитах и ми каза ,че понеже е по пълничка .И затова не се обръща.А иначе ,когато беше на 2 месеца се обръщаше!
Притеглиха  я тежи 7800гр и 68см каза от другия месец  ще започваме с захранването.Тогава ще е на 5и половина.Този път не плака толкова много,както първият път.🙃
На ортопед ходихме ,когато беше на 2 месеца.Не съ ми казали ,че трябва да я водя пак.

Честити Великденски Празници🤗😊

# 482
Съжалявам, но това с пълнотата са глупости.
Аз например като съм пълна, какво? Не мога да ставам ли? 😂
Петра си изглежда съвсем нормално за бебе, но не се обръща. Не натискам и да се обръща. Не разбирам тези амбиции. Все пак са на 4 месеца. Все някога ще се обърнат.

# 483
Четох някъде, че започват да се обръщат в периода 4-9 месец. Всяко дете е различно. Бързането в развитието и аз не го разбирам.

# 484
По пълните се обръщат по късно да има нещо вярно, но ще се обърне не се притеснявай. Голямата беше по пухкаво бебе обърна се месец по късно от връсниците си.

# 485
Добро утро момичета 💚
Напоследък нямам време да пиша, главата ми се е запалила от учене, излизаме и по малко на разходка,то вътре няма живот 😁
Дария от седмица се обръща,Бориса пък спря,но каквото такова, всяко нещо с времето си.
Обмислям да започна да им давам сок от морков и ябълка,да видим как ще е.

Хубав ден от нас🌸🍼💚

# 486
Сладурче, много са пораснали ❤️
Прекрасни дами Wink

# 487
Хей, сладурчета 😍😍 имахме като вашите якенца, ама вече не й става 😁

Аз не знам тя колко точно тежи, но е около 7 грубо казано, не мисля че е едра, върви даже малко по-дребна от останалите сякаш и въпреки това се обръща когато си иска. Онзи ден веднъж, вчера не, днес 2 пъти. Вече съм сигурна, че може и просто го прави като си реши сама.
Нямам зор за нищо аз. Когато - тогава.

Сладурче, ето ти една статия за соковете. Всеки си знае какво прави, но те са просто захар без никакви ползи.

https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/plodovite-sokove-vredni-pri … -1-godina-n-27533

Янка, може ли да кажеш повече за ваксините в Гърция? В смисъл слагат си всичко по календар и не отлагат нищо заради пандемията, така ли?

# 488
Хей, сладурчета 😍😍 имахме като вашите якенца, ама вече не й става 😁

Аз не знам тя колко точно тежи, но е около 7 грубо казано, не мисля че е едра, върви даже малко по-дребна от останалите сякаш и въпреки това се обръща когато си иска. Онзи ден веднъж, вчера не, днес 2 пъти. Вече съм сигурна, че може и просто го прави като си реши сама.
Нямам зор за нищо аз. Когато - тогава.

Сладурче, ето ти една статия за соковете. Всеки си знае какво прави, но те са просто захар без никакви ползи.

https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/plodovite-sokove-vredni-pri … -1-godina-n-27533

Янка, може ли да кажеш повече за ваксините в Гърция? В смисъл слагат си всичко по календар и не отлагат нищо заради пандемията, така ли?

d.k благодаря 💚
Благодаря Лана💚, за статията,ще погледна и ще реша,може и да отложат,не са ми ясни много тези неща.По добре е пюре да се дава така ли?
Тези якенца ни умаляват,та за последно.
Дано скоро се измисли нещо за ваксините, нямам представа колко тежат,но виждам че растат.

# 489
Сладурче, много са пораснали малките сладурчета! Вече виждам и разлики между двете! Simple Smile Коя коя е на снимката? 🌸💕

Ако обмисляш да започваш захранване, действай с пюре направо. Гледай да е някоя по-лека храна като за начало- тиквичка, морков, пащърнак... Темата за сокчетата е просто много дълга. Но и аз съм против ранното им даване. На дъщеря ми ѝ дадох сок чак след първата годинка.

# 490
  • Пловдив / София
Сладурче, много са сладки. Kissing Face
Аз също съм против даването на сокове преди годинката. Но всеки си знае.
Пюретата наистина са по-добрият вариант за начало.

Lana, да, Янка май беше споменала, че не са отложени ваксините там и детските консултации. Доколкото знам същото е и в Германия.

За обръщането аз не се притеснявам. Не се обръщаме. Когато тогава. Би ме притеснило да няма нещо нередно в развитието му, а не, че друго бебе на неговата възраст се обръща, а той не.

# 491
Благодаря беърче и fam💚,от ляво е Бориса,от дясно-Дария
Благодаря би за съветите,ще почнем с пюрета най-добре.
Вие слагате ли ги да седят,и по колко време?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 11:06 от sladurche today

# 492
Здравейте момичета!
Много са сладки сладурчетата❤🥰
Момичета, някой ползва ли ел.стерилизатор на кангаро 3в1 . (зеления)
Сега исках да пробвах да сготвя морковче на пара да опитам, за да видя как става, но съм изгубила опътването..някой  знае ли как се ползва за готвене на пара? Само горната част ли и колко вода се сипва за готвене на пара? Изобщо не знам..
Миналата седмица ходих до хиполенд , защото ми е най-близо , на 2 пресечки от нас, и купих всичко необходимо за захранването, да ми е под ръка . Обичам да съм предварително подготвена. Вече съм спокойна😃.
Онзи ден ми се схвана душичката вкъщи и се обадих на свекърите да се оплача и свекъра предложи да ни разходи с колата малко с малкия..съгласих се от раз.. не бяхме излизали от града от както Илко беше на 2 м и направо откачах тук вече, а и вкъщи също. Ходихме на селото на ММ заедно и беше много приятно🥰и времето беше супер яко, то къщата им и двора са баш накрая към полето и там няма нищо и никой освен равните добруджански полета🥰 беше хубаво, разтъпкахме се и на Илко много му хареса, гък не се чу . Ама за жалост не става всеки ден.
Вие как сте ? Излизали ли сте?

# 493
Ей сладурче страхотни са! 🌼😘
Иви и аз от емаг си поръчах още миналата седмица, купички, лъжички, съдове за съхранение в хладилника хахха и аз обичам да съм подготвена. Единствено уред не съм си купила, исках на Авент ама не съм сиг колко ще правя аз и дали няма да се случи да купувам повече готови затова реших да изчакам. Иначе мисля да пробвам на пара да направя и аз да видя изобщо ще мога ли. И аз като теб съм нетърпелив за захранването, сега видях, че 3 (5тата ни месечинка) се пада неделя и ММ ще е вкъщи и той да види малкия как хапва за пръв път и още повече се развълнувах Joy
Иначе и ние в неделя решихме да отидем на село и беше супер цял ден на въздух и на двора. Yum

# 494
...може ли да кажеш повече за ваксините в Гърция? В смисъл слагат си всичко по календар и не отлагат нищо заради пандемията, така ли?

Снощи по новините казаха, че след празниците най-вероятно ще дадат ход на бебешките имунизации и женските консултации и у нас. Така че, в най-скоро време ще се ходи до педиатрите (или те ще идват у нас).

Общи условия

Активация на акаунт