Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 851
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Да за проходилката е така а относно бънджи аз реших да ползвам защото всичко около нас имат и са много доволни защото казват че стават по здрави и силни крачетата и относно това мисля да си вземем и като стане време и той е готов да го сложа също така на малките много им харесвало на бънджи

# 466
Здравейте, момичета!

По темата отпреди няколко страници относно загрижеността на педиатърките. Нашата просто ни е приятелка, а и е  лична лекарка на каката и и тя като бебе беше при нея. Затова си ни знае и ни звъни да ни подсеща и да ни казва разни работи и за малкото, и за голямото дете. Сега, за захранването пак ми звъня да ме пита докъде сме стигнали и аз ѝ казах, че по темата ще разговаряме другия месец. Grinning

И Денис все държи да е седнал, дори в момента е седнал в кака си. По корем също обича да стои. По гръб много рядко лежи вече. И не иска и да спи по гръб, та все го завъртам настрани... Днес ще излизаме по някое време и мисля да изпробваме ерго-раницата за първи път. Ще видим дали ще му е ок.

Хубав ден на всички!

# 467
Честит Лазаровден!🌷🌷🌷
Да ни е слънчево и топло в душите! От всички празници пролетните най-са ми на сърце.
Нашият ортопед директно каза преглед на 1 година. Забрани да се слага да седи преди 6-ти месец.
И на беба фонтанелата е почти затворена, вит Д давам отвреме на време, макар че това няма значение. Проблем е, ако не се затваря фонтанелата и необходимостта от вит. Д.
Моето момиченце още е в опити за обръщане, иначе обожава по корем и се движи като гъсеничка. Набира се постоянно да седи. И пищенето ѝ е от любимите номера 😄
Говорих с педиатър за захранването. Даде зелена светлина. Ще започнем след около седмица.
От днес сме с летния кош, ама как ги правят тези зимните едва се побира вътре. Уж избирах да е по-широк коша, но като цяло съм доволна от мамас и папас много.

Вие къде играете с бебетата? Поръчах специален килим за пода, защото на спалнята ѝ е меко и потъва.

Приятен ден на всички ❤😘🌼

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 17:06 от Irmir

# 468
Здравейте, честит празник 🌹
Ирмир ние смятаме сега като се затопли още малко и не. Е нужно отопление, другата спалня, която ще е детска, да я преустрой. Ще махнем спалнята, която е там и на пода да нареди от тези пъзелите, за да може малкия да седи на земята, а ние ще влизаме само боси там. Трябва да му взема и кошче за играчките. Днес получих една играчка тя се води 18+ ама след няколко месеца част от нещата ще са му интересни предполагам, а тя е мн разнообразна и в момента има голямо намаление в емаг.

От всеки край има по няколко различни неща за правене.
За хола мисля да взема килимче за игра от айко, защото мястото на земята е малко и от там все минаваме, та ми трябва нещо което да дигам и слагам, иначе сега играем на дивана, той е по твърд.

# 469
Еми да то всеки ортопед и педиатър си има различен начин на работа защото нашата педиатърка не дава по рано захранване от края ня пети месец началото на шести и на всеки се казва нещо различно 😃

# 470
Ivelina, вземи слагай някъде точки, запетайки, че си е* майката.

# 471
  • Sofia
Аз пък никакви проходилки, бънджи гащи и тн няма да взимам. Баткото дори уокър не поглеждаше. Лазеше като торпедо, после по мебелите и самото движение ми беше кеф. Сега смятам пак така да процедирам.

Ох, да, мечтаехме да се затопли, затопли се, а сме на балкона... Имах планове за ходя да свалям кг, а сега май целта ще е да ги задържа и да не качвам...

# 472
За месец съм +3 кг., а бях свалила 8 и мислех да продължа със свалянето. Няма шанс. Сега съвсем няма да излизам с малката, тъй като трябва да съм задължително с маска, а изобщо не ми е удобно. С тази голяма глава маската убива. Ще ходя само до магазин, аптека и това е. Снощи поръчах една ергономична раница и ще излизам с нея на тераса, тъй като споменах, че с количката не става. Много ми е тъпо.
И Петра иска постоянно да седи и се надига в количката да става. За момента я слагам само като е в мен и то под градус някакъв. Не знам обаче как ще удържа фронта още 2 месеца. Отделно от това кошът взе да ѝ става малък.
Аз си мисля, че моето дете ще проходи, но няма да пропълзи. Не обича по корем, ама изобщо. Отказала съм се вече да я тормозя там. Много обаче обича да я слагаме на краката ѝ и да гледа отвисоко. Задържа се много време така. Разбира се я държим под рамената, но има много добро равновесие. Вчера бях легнала и я сложих срещу мен, облегната на краката ми. Голям зор пак да става. Хванах я за ръчичките за равновесие, като не очаквах изобщо да се изправи на краката си от седнало положение. Направо ме изненадА. Сега това е любимо упражнение 😂

# 473
Така искам това дете поне да пропълзи.
За сега напъва опитва да се избутва с крачета. Прави опити да се обърне, но още не се е обърнала. А да два пъти обърна от зор когато беше на един месец.

# 474
Д.к. и аз си мисля, че моята ще проходи и няма да пропълзи. Също не обича по корем. Още не се е обръщала, а е на 4+ месеца. Набира се постоянно да седи даже понякога мрънка като е легнала.

# 475
Аз започнах захранването по препоръка на педиатърката. Каза да давам първо картоф. Много добре му реагира, отваряше си устата все едно е ял всеки ден така. Ее малко му беше странно и в началото избутваше с език, но ще се научи. Ако кърмвх сигурно щях да изчакам до 6тия месец и тогава да захранвам.
Слагала съм го в кошницата за кола, ако това се води седнало положение, а също и на шезлонг. От няколко дни се храним подпрени на възглавница, като наклона е около 45 градуса, не е като да седи, а си е полегнало малко. Изобщо не го карам да седи, а просто за удобство и мен и на него, защото напоследък като го държа в мен и го храня и много се мести и върти.
Много пищи, вика, кара се, но и гука, казва разни негови си неща като Аммм амм, агу, бу хаха. Прави опити и да се смее и тогава е най-сладък и смешен.

# 476
Това избутването с език ще изчезне до месец два.

# 477
До скоро избутваше и без да яде, ей така както си играе и се плези, но сега изчезна. Като ми дадох вчера да яде пюре пак започна, знам че е рефлекс това. Но си преглъщаше де.
Някой друг да е захрани?

# 478
Ние се захранихме с тиква 5 дни. На шестия дадох тиква с картоф и вечерта повърна. На другата сутрин пак повърна и почна разстройство с нишки кръв. На следващия ден отидохме на гастроентеролог в София и ни оставиха в болница за изследвания 3 дни. Оказа се алергия към белтъка на кравето мляко. Смениха ни аптамила с аптамил АДЦ с протокол и казаха да захранвам само с бели зеленчуци, месо, жълтък, каша от спелта, киноа и пшеница. Та засега сме така. Два дни давам пащърнак и много го харесва. Днес изяде 10 лъжички

# 479
  • Пловдив / София
Аз още не съм захранила, макар че не кърмя. Мисля края на другия месец, когато е на 5++. Ще го видя как е.
Сега ми се вижда малко рано.
Ние не сме ходили на ортопед. Нашата педиатърка не ни е пращала. А сме ходили само на три консултации. Последно бяхме на 18.02.
Но и тя нито се е обадила да пита как е той, имаме ли нужда от някаква консултация, въпроси, нищо.Angry
Май повечето, като ви чета са такива незаинтересовани.

Общи условия

Активация на акаунт