Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 853
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Куршумчо, и ние сме при Симова. И да искам да я сменя, в района няма записващи Grinning та ще сме си там, ама аз за сега съм доволна. Малко е странна де, ама на мен не ми се е и налагало нещо кой знае колко сериозно. Както казва ММ - по здравна каса - толкова, за повече - с пари Grinning всички джипита са такива за жалост..
Ох, мен някаква апатия ме е обвзела.. Това обездвижване и изолация вече ме смазват. Утре сме решили да си направим пикник, защото не се издържа вече.

# 451
Здравейте, момичета!
И ние вчера обиколихме около блока за 15 минути. Не сме имали досег с хора. То вече не се издържа и децата подивяват вътре. Поне поспа малко в количката и после като се прибрахме беше спокойна и пак спеше. В чудо се бях видяла тези дни от рев и дране...

# 452
  • Пловдив / София
Ние си излизаме редовно около блока. С никой не се срещам. То, тук в Сф няма и с кого, де.
Иначе вътре ще откача цял ден. А и той най-добре спи в количката. Може да откара 2-3 часа.
А и тук терасата ни не е хубава - нон стоп духа на нея и е сенчеста.

А като сме вкъщи ужас. По 20-30 мин го приспивам, дремва ок.40 и това е. Нито мога да свърша нещо, нито нищо.
Ето сега пак заспа с 20 мин,рев и тръшкане преди това.
Не знам, дано да е т.нар.регрес на съня и да отмине. Преди през деня спеше мн.добре и бързо си заспиваше сам.

И това положение, изолацията сериозно взе да ме депресира вече. Липсата на контакти, на това да излезеш уикенда като нормален човек. Времето се стопли..., както мечтаехме...
Оплаках се.Disappointed

# 453
Привет! В края на месеца имам записан час за дъщеря ми, за прегледа при ортопед между 4тия и 5тия месец. Поради карантината, педиатърът не може да ни издаде направление по детска консултация. Вариант е да си платим прегледа, а доктора каза, че ако при първия преглед всичко е било наред може да пропуснем сегашния втори преглед. Вие как бихте постъпили? Не мисля да пропускам прегледа, вариант ми е да поискам направление от ЛЛ на детето, но там вече зависи ЛЛ как си пази направленията.

# 454
Здравей ние вчера бяхме на преглед при ортопед на частно и ортопеда каза че щом всичко е наред следващ преглед се прави само ако забележиш някакъв проблем не е задължително пак профилактично да ходиш

# 455
Ами ние и първия път бяхме без направление, но бях чувала, че така или иначе за ехографски преглед не важи направлението и се заплаща. Нас ни викат на 5 м, сигурно на 6 ще идем. Ако е проблем плащането, изчакайте и идете към 6 м, когато се надяваме всичко това да е зад гърба ни.
Привет! В края на месеца имам записан час за дъщеря ми, за прегледа при ортопед между 4тия и 5тия месец. Поради карантината, педиатърът не може да ни издаде направление по детска консултация. Вариант е да си платим прегледа, а доктора каза, че ако при първия преглед всичко е било наред може да пропуснем сегашния втори преглед. Вие как бихте постъпили? Не мисля да пропускам прегледа, вариант ми е да поискам направление от ЛЛ на детето, но там вече зависи ЛЛ как си пази направленията.

# 456
Ами да ще ходим като стане време за проходилка вчера нашия ортопед го сложи да седне и аз се учудих и питах дали не е рано той каза не е рано готов е да седи и на бънджи може да го слагаш обаче аз се чудя въпреки че той се надига постоянно вече иска да сяда вие слагате ли ги да седят

# 457
  • София
Марти, и на мен не ми е в района/друг е въпроса че в моя район няма педиатър/, но ми я препоръчаха от 2 места. Не ми харесва това, че записва всички бебета за 13 часа. И се събират около 10 за консултация, влизала съм и в 2 и половина-3. През това време вече е пълно с чакащи възрастни кашлящи, кихащи...И за всяко нещо трябва да питам/ортопед, ваксини например/, не се сеща сама да каже какво предстои да правим. Не му е гледала фонтанелата от първия месец, а гастроентеролога я опипа и каза, че почти се е затворила, и да спра витамин Д, че може да стане опасно.
Та момичета от София, ако знаете педиатър, който и да записва нови пациенти препоръчайте 🤗 Района не е особено важен, с кола съм.
Ивелина, и моят непрекъснато иска да седи. Постоянно се борим да легне 😀 И аз не го слагам да седи, той сам се набира вече. Още не се е научил да се обръща, но явно му е по-важно да седи.
Какви ли не похвати използвам за да полежи. Понеже му омръзнаха всички играчки, които имаме, предлагам играчка модел 2020 😀 Голям успех имах с нея

# 458
Даа и той още не се обръща като го сложа по корем реве обаче иначе не се спира рита си иска да става и най вече иска да ходим навън много обича да спи навънка и сега като не излизаме откачаме вкъщи

# 459
На нас ортопеда ни каза, че от 4 месец можем да го слагаме седнал на 45гр и така правим естествено не повече от 5 мин, малко по малко ще увеличава е и като идем 5,6 м ще чакаме още препоръки. Ние имаме бънджи, но не знам от кога може да се ползва, чела съм за 5м, още ми се струват малки, но най-вероятно пак ще изчакам първо да минем консултация с ортопед.
Ами да ще ходим като стане време за проходилка вчера нашия ортопед го сложи да седне и аз се учудих и питах дали не е рано той каза не е рано готов е да седи и на бънджи може да го слагаш обаче аз се чудя въпреки че той се надига постоянно вече иска да сяда вие слагате ли ги да седят

# 460
Да на мен затова ми стана страно защото ние сме на 4 месеца и половина но той каза вашето дете е напълно здраво и готово но аз все пак реших да изчакам до 5 месец още малко да пораснем

# 461
Ивелина, моят съвет е да смените ортопеда. Мога да ви препоръчам няколко за София. За дете на 4м.бънджи мисля че е рано, а проходилката за никое дете не е полезна като цяло и това не е само мое мнение.

Ние ще ходим на ортопед на 6 месеца. Тогава си ни вика пак, след първия преглед, който беше на 1 месец. С направление ходихме тогава и доплатихме ехографския преглед. Разликата при нашия ортопед между платен преглед и такъв с направление е 25 лв.

# 462
Моето отскоро се надига и директно си сяда когато е я скута ми. Возим се на 45 градуса отдавна иначе реве.

# 463
Да аз няма да го слушам и ще го сложа на бънджи към 5 месец на края най вертоятно защото споре мен е рано сега

# 464
Добро утро, момичета. Аз отново ви чета редовно, но все не успявам да се включа. На темата с ортопеда. Ние ходихме още в средата на втория месец, по съвет на педиатърката. Тогава ортопеда ни обесни, че първия преглед е хубаво да се направи до третия месец, за да се види на ехограф как се развива тазобедрената кост. Всичко беше наред при нас и за следващ преглед вече ако педиатърката прецени, че има нужда. Показа ни няколко упражнение да правим за тазобедрената кост. Каза още от третия месец да започнем с гимнастиката за цялото тяло и редовно, всеки ден да я правим, докато детето не пропълзи, че да може само да се раздвижва. Кенгуро или ергономична раница още от третия месец да ползваме, хубаво било детето там си развивало тазобедрена кост без допълнителни упражнения. За бънджи от 5 месец, а проходилка от 6 месец. Като пак да не се насилва с тези неща, ако не й харесва да изчакаме. Аз лично бънджи не мисля да използваме, а за проходилката мисля да изчакам да е стабилна с крачетата. По мое мнение децата се учат на лесно с проходилката и после трудно се пускат за първите крачки сами.

Общи условия

Активация на акаунт